theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΖΗΤΩ Ο ΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Η ΖΑΧΑΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ

Πώς παραμένει ακόμη και σήμερα δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος. Μήνυση εναντίον του για αντιποίηση Αρχής. Πώς απαντά ο ίδιος
Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου για τα όσα… απίστευτα συμβαίνουν με τη δημοτική αρχή Μπέου, κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης. Συγκεκριμένα ο αντιπολιτευόμενος σύμβουλος μηνύει τους Αχιλλέα Μπέο, Θανάση Θεοδώρου αντιδήμαρχο Τουρισμού που αντικατέστησε τον πρώην δήμαρχο στο θώκο και Γιώργο Μουλά, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, «καθώς και κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο» και ζητά την ποινική τους τιμωρία. Μάλιστα η μηνυτήρια αναφορά έρχεται μετά την καταγγελία κατά Μπέου για αντιποίηση της αρχής, από πολίτη στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
        Ο δήμαρχος Μπέου φαίνεται, με βάση τα καταγγελόμενα, ότι συνεχίζει και ασκεί εξουσία δημάρχου παρότι είναι σε αργία. Απλά δεν υπογράφει τις επίσημες αποφάσεις! Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τέθηκε σε αργία, αφού παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, είχε υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου 2015.
     Στη μήνυση κατά των τριών για αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος, προσβολή της πολιτείας, κατάλυση της νομιμότητας, και μία σειρά άλλων  λόγων, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Την μήνυση «συνυπογράφουν» ως μάρτυρες οι  ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κων/νος Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Ελένη Ανδρέου, Ιωάννης Μολοχίδης, Φωτεινή Κοκκινάκη, Νικόλαος Κανελλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Αναστασία Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Νικόλαος Στόϊκος και Απόστολος Παπατόλιας.

       Στη μήνυση που για νομικούς λόγους υπέβαλλε μόνο ο κ.  Αποστολάκης , γίνεται επίκληση στα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσεις των κ.κ. Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά,  αλλά και δημοτικών συμβούλων, τόσο στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποστηρίζεται  ότι «μέχρι σήμερα, παρά την πράξη αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο Δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογραφεί ως Δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει το λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου. Η τακτική δε αυτή είναι πασιφανής, δηλωμένη από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία σε κάθε δημόσια δήλωση τους. Παράλληλα αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος Βόλου».
«Ο κ. Μπέος δεν θα μπορούσε να προβεί στις ανωτέρω πράξεις, χωρίς την άμεση και σπουδαία συνδρομή  του κ. Θεοδώρου, ο οποίος αντί να ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα που του υπαγορεύει ο νόμος, έχει δεχτεί να είναι φαινομενικά και μόνο δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Μπέο, λειτουργώντας ο ίδιος ως αχυράνθρωπος, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κυρίως γελοιοποιώντας και ξεφτιλίζοντας το θεσμό του Δημάρχου», αναφέρουν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι.
«Ο κ. Θεοδώρου με πρόθεση παραβαίνει καθημερινά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από τον ν. 3852/2010 (αρ.58) και το ν. 3463/2006 (αρ. 86), ενώ προφανής ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μπέος.
»Ο κ. Μουλάς με πρόθεση παραβαίνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από το ν. 3852/2010 και το ν. 3463/2006, εξυπηρετώντας άμεσα τον κ. Μπέο να ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του Δημάρχου. Του δίνει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια, του επιτρέπει παρεμβάσεις κατά παράβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μάλιστα στιγμή που αρνείται να δώσει το λόγο σε οποιοδήποτε πολίτη. καταρτίζει μαζί του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει δημοσίως ότι ο κ. Μπέος ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου.
»Ο κ. Μπέος με την άμεση και σπουδαία συνδρομή κυρίως του κ. Θεοδώρου, αλλά και του κ. Μουλά,  αντιποιείται την άσκηση δημοτικής υπηρεσίας», συμπληρώνουν.

Το ερώτημα

Βέβαια, αυτό που μένει αναπάντητο είναι ποια είναι η θέση, αλλά και οι ενέργειες των κρατικών μηχανισμών σε αυτήν την υπόθεση. Προ ημερών, ένας πολίτης, ο Αργύρης Αντάμης, ζήτησε, μέσω καταγγελίας, από τον υπουργό Εσωτερικών να εφαρμόσει το Νόμο και να απαγορέψει την είσοδο στο δημαρχείο τού υπό αργία Μπέου, «ο οποίος δηλώνει καθημερινά ότι αυτός εξουσιάζει τον δήμο». Τον καταγγέλλει για αντιποίηση Αρχής και καλεί τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ η αναφορά του περιλαμβάνει και τη διοίκηση της Αστυνομίας, την οποία ανοιχτά καταγγέλλει για συνεργασία με τον Μπέο. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 11/01/2016 στην «Θεσσαλία» του Βόλου και απηχούσε τις απόψεις του γενικού γραμματέα του κ. Πουλάκη και κατά συνέπεια του Υπουργείου σας, γίνεται σαφής αναφορά – στα όσα διαδραματίζονται στον κορυφαίο θεσμό της πόλης – τον Δήμο Βόλου – ιδιαίτερα μετά την κοινοποίηση του διατακτικού βουλεύματος και την απομάκρυνση του κ. Μπέου από τη θέση του δημάρχου, προκειμένου να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις – αναφορά που χαρακτηρίζει αντιποίηση αρχής, τα όσα σε καθημερινή βάση συντελούνται μέσα και έξω από τους χώρους του Δημαρχείου και στη πόλη γενικότερα από τον απομακρυθέντα δήμαρχο κ. Μπέο.
Αν και το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του στις 18/12/2015 εξέλεξε νέο δήμαρχο τον κ. Θεοδώρου – ούτε η παύση και η  απομάκρυνση από τη θέση του δημάρχου , ούτε το γεγονός της παραπομπής σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις, ούτε η δημοσιοποίηση της θέσης του υπουργείου ότι η όλη δράση του πρώην δημάρχου αποτελεί αντιποίηση Αρχής και του νυν παράβαση καθήκοντος, στάθηκαν ικανά να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και της πόλης. Αντίθετα, τις παραπάνω πράξεις ήρθαν να επικροτήσουν διά της παρουσίας τους σε κοπή πίτας της παράταξης του κ. Μπέου, θεσμοί της Πολιτείας, που το Υπουργείο σας προΐσταται και επιβλέπει, όπως η Αστυνομική Διοίκηση Μαγνησίας κ.ά.
Επειδή οι καταστάσεις που δημιουργούνται σε μια πόλη που αναζητεί εκτός από τη δημοκρατική πολιτική λειτουργία και τον δρόμο της ανάπτυξης, επειδή προκαλείται βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ποδοπατούνται στοιχειώδεις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ,επειδή η συμπεριφορά του πρώην δημάρχου εξακολουθεί να παρακωλύει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου , επειδή καθημερινά είναι τα επεισόδια που προκαλεί στη πόλη, «φαινόμενα» που τείνουν να παγιωθούν, επειδή η θέληση της πλειονότητας του βολιώτικου λαού είναι να τελειώνει όλη αυτή η «φαρσοκωμωδία» πριν προσλάβει άλλες διαστάσεις και αποτελέσει την χειρότερη τραγωδία μιας πόλης σε περίοδο ειρήνης και δημοκρατίας, καλείστε κ. υπουργέ να ενεργήσετε με όσα μέσα θεσμικά και πολιτικά διαθέτετε».

Απάντηση με… υπογραφή Μπέου!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπό αργία δήμαρχος είναι… αποκαλυπτική και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού. Έχει ως εξής:
«Σε απάντηση της φαιδρής «μηνυτήριας αναφοράς» του μικρού Ιάσονα και των μαρτύρων του, περιορίζομαι, προς το παρόν να δηλώσω ότι δεν παριστάνω, αλλά ήμουν, είμαι και θα παραμείνω Δήμαρχος Βόλου.
Κι αυτό γιατί, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είμαι ο Δήμαρχος στη συνείδηση των πολιτών του Βόλου που με εξέλεξαν με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό, δείχνοντάς μου την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, κάτι που καθημερινά εμπράκτως τους ανταποδίδω.
Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζουν ότι με τέτοιες φασίζουσες, άθλιες και απαράδεκτες, νοοτροπίες και πρακτικές δεν μπορούν να επηρεάσουν Δικαστικές και Εισαγγελικές συνειδήσεις. Και ο νοών νοείτω.
Για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν, σε μια Δημοκρατική χώρα πάνω απ όλα είναι το Σύνταγμα και οι Νόμοι και δεν αρκεί η επιθυμία του Πουλάκη ή του κάθε Λάκη, όποια εξουσία κι αν έχει αυτός, για να εκπέσει ένας αιρετός από το αξίωμά του.
Η προσωρινή αργία, είναι μια απλή διοικητική πράξη (την οποία φυσικά σέβομαι και τηρώ), αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ονειρώξεις τους, να με δουν εκτός Δήμου.
Ελπίζω τουλάχιστον ο δικηγόρος που συνέταξε την αναφορά, να μην τους πήρε χρήματα, γιατί τότε θα πρέπει να προσφύγουν εναντίον του για αντιποίηση ιδιότητας.
Καλές απόκριες τους εύχομαι και μιας και μαζεύονται όλοι μαζί, παρεούλα, ας περάσουν από το Δημαρχείο να τους δώσουν και μερικές στολές να πάρουν μέρος στο Καρναβάλι. Θα διαπρέψουν…»

Ανακοίνωση, στο ίδιο… ύφος βέβαια, εξέδωσε και ο σημερινός δήμαρχος, Θ. Θεοδώρου:

Απάντηση στους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, από το εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνο Θεοδώρου
«Με δυσάρεστη έκπληξη, αλλά και οργή, επιστρέφοντας από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μετείχα σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό και δημάρχους πολλών θεσσαλικών πόλεων, για το μείζον θέμα επιλογής χώρου για τη δημιουργία hot spot και ό,τι αυτό θα επιφέρει, ενημερώθηκα για την αήθη και εμετική επίθεση εναντίον μου από τα νέα συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στο Δήμο Βόλου.
Δηλαδή, την ίδια ώρα ακριβώς που εγώ, όπως είμαι άλλωστε υποχρεωμένος από το καθήκον και τη συνείδησή μου, κατέβαλα την προσπάθεια να προασπίσω τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, οι πολιτικά ανεκδιήγητοι αυτοί τύποι κινούμενοι από τις γνωστές μικρόψυχες και στενόμυαλες κομματικές σκοπιμότητες, αλλά και την γνωστή απωθητική τους ιδιοτέλεια και εμπάθεια, έδιναν μέχρι και συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν ότι παλεύουν για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πόλη».
Και πως θα το πετύχουν αυτό; Με το να μηνύσουν εμένα και τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου γιατί δήθεν διευκολύνουμε τον Αχιλλέα Μπέο να «παριστάνει το Δήμαρχο», την στιγμή που είναι ο νόμιμα εκλεγμένος και καταξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου Δήμαρχος Βόλου!
Είναι προφανές πια ότι κάθε σοβαρή πολιτική συζήτηση μαζί τους είναι αδύνατη, αφού δεν είναι σε θέση ακόμη και σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και ως χώρα και ως πόλη.
Για να τους διευκολύνουμε, πάντως, θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο κάθε χρόνο, την Αποκριά, να καθιερώσουμε την επέτειο της «Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Βόλο»! Επί ημερών Αποστολάκη και λοιπών καρναβαλιστών…»

Τι ανταπαντά η Επιλογή Ευθύνης: «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις  να του μοιάζεις»

Στους κυρίους Μπέο και Θεοδώρου απάντησε η παράταξη “Επιλογή Ευθύνης” τονιζοντας ότι με “οι σημερινές δηλώσεις Μπέου-Θεοδώρου είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πνεύμα που διακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ότι όλος ο Δήμος δουλεύει για το Καρναβάλι …”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Και το έχουμε αποδείξει, δύο χρόνια τώρα, παρότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει να δίνει καθημερινά αφορμές και παρά τις ύβρεις και συκοφαντίες που συνεχώς υφιστάμεθα. Αυτό που συμβαίνει, όμως, τελευταία στο Δήμο Βόλου είναι πρωτοφανές. Ζούμε την απόλυτη άρνηση ορίων, κανόνων και φραγμών. Τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής της σκοπιμότητας και των προσωπικών επιδιώξεων, σε νομιμότητα. Η δημοκρατία, που ως τώρα ήταν δεδομένο, τώρα γίνεται στην πόλη μας ζητούμενο. Γι’ αυτό και είχαμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Διότι, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκης, «όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις».
Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας, δεν ασχολούμαστε με τις δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Μπέου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου. Να επιστρέψει στην πόλη η μετριοπάθεια, ο αλληλοσεβασμός,  ο δημόσιος λόγος, η δυνατότητα να αντιπαραθέτουμε προγράμματα και ιδέες για την κοινωνία και την πόλη, αλλά και να επιτυγχάνουμε συνθέσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Αλλιώς, θα βρεθούμε όλοι μαζί να σέρνουμε “το χορό του Ζαλόγγου”. Η πόλη θα χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη, τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.
Όσο για τις σημερινές δηλώσεις Μπέου-Θεοδώρου, πέρα από την πανηγυρική συνομολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς, είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πνεύμα που διακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ότι όλος ο Δήμος δουλεύει για το Καρναβάλι …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου