theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ζητούν παρέμβαση Τσίπρα για το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού κόλπου

 Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το προς σύνταξη Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού κόλπου, ζητούν με κοινή επιστολή τους ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, τονίζοντας ότι "με το προτεινόμενο (από το υπουργείο Περιβάλλοντος) Προεδρικό Διάταγμα τίθενται ανυπέρβλητα εμπόδια στην αναπτυξιακή πορεία μιας περιοχής πρότυπο αναπτυξιακής δυναμικής στη χώρα".
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣΣτην επιστολή τους στον πρωθυπουργό, περιφερειάρχης και δήμαρχος, αφού εκφράζουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις στον Κυπαρισσιακό κόλπο, ζητούν άμεσα την παράταση της προθεσμίας διαβούλευσης, ώστε να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση των ζητημάτων.
Αποτέλεσμα εικόνας για π.δ. κυπαρισσιακός κόλποςΑκόμη, γίνεται αναφορά στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία, θέματα χωροταξίας πρέπει να είναι καθαρά ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, ενώ για τη σύσταση του φορέα διαχείρισης "να συμμετέχει οπωσδήποτε σε πρώτο ρόλο η περιφερειακή και η δημοτική αρχή, μαζί με όλους τους άλλους φορείς".
Τέλος, περιφερειάρχης Πελοποννήσου και δήμαρχος Τριφυλίας, υπογραμμίζουν ότι, "σκοπός μας είναι η διασφάλιση του περιβάλλοντος, αλλά και η ενδυνάμωση της αειφορικής και βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των συναρμόδιων θεσμικών φορέων, πριν από οποιαδήποτε δεσμευτική πράξη, που πιθανά υπονομεύει το μέλλον της περιοχής".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου