theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΟΥΦΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

kuparissiakos.suneleusi2     Και να που συνέβη κι αυτό.  Η δημοτική αρχή του δήμου Ζαχάρως και η μείζων αντιπολίτευση μετά από 6 χρόνια έντονης αντιπαράθεσης και διαπάλης τα βρήκαν απέναντι στο Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό και μαζί αντάμα  εκσφενδόνισαν τα πυρά τους. Βεβαίως η συγκεκριμένη σύμπλευση ήταν  από την αρχή όταν ανέκυψε αυτό το κρίσιμο θέμα, όμως η συμπαράταξη έλαβε χώρα με επίσημο τρόπο σε κοινή εκδήλωση με κοινή απόφαση την Παρασκευή 9-3-2016.(κλικ ΕΔΩ)
      Η κοινή λοιπόν απόφαση ήταν διττή: 

  • να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά  μέσα ώστε να επιτύχουν την αναθεώρηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ) για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και ταυτόχρονα 
  • να ζητήσουν παράταση της διαβούλευσης. Κούφιες τουφεκιές στον αέρα. 
   Παραβλέπουν κατά πρώτον ότι η Ε.Π.Μ. που είναι το μοναδικό υπογεγραμμένο νομικό διάταγμα από υπουργό, είναι σύμφωνο με την αντίστοιχη Κοινοτική Οδηγία (92/43) και κατά δεύτερον ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη και υποχρέωση της χώρας να προβεί σε ανάλογες μελέτες των περιοχών Natura 2000 που η ίδια καθόρισε.(1)Όσον αφορά δε  στην παράταση της διαβούλευσης αποδείχθηκε ότι ήταν εντελώς έξω από κάθε πραγματικότητα μια και διαβούλευση για το περιβόητο ΠΔ έχει γίνει πάλι και πάλι στο παρελθόν και γι αυτό  το λόγο ορίσθηκε δεκαπενθήμερη, που  ήδη ολοκληρώθηκε και όπου νάναι επίκειται η διαμόρφωση του τελικού ΠΔ μετά την επεξεργασία των προτάσεων (2)
    Πρέπει δε να θίξω και ένα άλλο θέμα που άμεσα σχετίζεται με το ΠΔ. Το όποιο νομικό πλαίσιο προστασίας για την περιοχή  κι αν υπογραφεί αποκλείει οποιοδήποτε   ΣΧΟΟΑΠ και παρα ΣΧΟΟΑΠ. Πώς τώρα συμπλέουν κατά του Π.Δ. Πανταζικοί και Αλεξανδροπουλικοί που για το ΣΧΟΟΠ βγάζουν μαχαίρια ούτε ο Θεός δεν το ξέρει.
    Για τις κοινές συσκέψεις και των πέντε γειτονικών παραθαλάσσιων δήμων και τις μπαλωθιές στον αέρα έχουμε γράψει επανειλημμένα καθώς και για τη θετική στάση των Μεσσήνιων στο προηγούμενο σχέδιο όπου καθοριζόταν "Περιφερικό Πάρκο". Για την προκειμένη περίπτωση Μεσσηνίων, Σαμαρά και Δήμου Κυπαρισσίας αξίζει να διαβάσετε το σχόλιο στη διαβούλευση του Γιάννη Νικολόπουλου (κλικ εδώ). 
   Τελευταίο συμβάν στο θέμα μας είναι η ταραχώδης συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Τσιρώνη με τους φορείς της Μεσσηνίας και τα ευτράπελα που διαμηνύθηκαν(κλικ ΕΔΩ), με τη δόμηση να μπαίνει σε πρώτη θέση.
    Τέλος αξίζει να αναφερθούμε και στις παρεμβάσεις των βουλευτών Μπαξεβανάκη και Τζαβάρα στην κοινή εκδήλωση της Ζαχάρως   
(κλικ ΕΔΩ). Ο  κυβερνητικός βουλευτής με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: και ΣτΕ αλλά και αναθεώρηση της ΕΠΜ και παράταση της διαβούλευσης, δηλαδή και με τον χωροφύλακα αλλά και με τον αστυφύλακα. Διπρόσωπος λαϊκισμός. Ο δε Τζαβάρας πρότεινε μήνυση στον Άρειο Πάγο για απάτη επί της μελέτης λες και τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στην κυβέρνηση και μάλιστα υπουργός. Στείρα αντιπολίτευση με λαϊκιστικές κορώνες.
Πύργος: Καθολικό αίτημα παράτασης της διαβούλευσης για τον Κυπαρισσιακό κόλπο Σύσκεψη φορέων της Ηλείας   Περίπου στο ίδιο κλίμα και ...στο βρόντο και το δελτίο τύπου του άλλου Ηλείου βουλευτή, του κ. Κουτσούκου, που έκανε και ερώτηση στη Βουλή. (κλικ ΕΔΩ)
   Εξάλλου είναι γνωστά και τα διαδραματιζόμενα στη σύσκεψη των φορέων και βουλευτών  του Πύργου αλλά και στην τοποθέτηση του ίδιου του Τσιρώνη για όλα αυτά που θίγονται.(κλικ ΕΔΩ). Πάντως μας κάνει μεγάλη εντύπωση η απουσία της Βουλευτού Έφης Σαλτάρη-Γεωργοπούλου, που είναι γνώστης του θέματος εξαρχής. Μήπως δεν την κάλεσαν; (3)
(1) Από τις 239 περιοχές Νατούρα μόνο σε 8 έχουν κάνει περιβαλλοντικές μελέτες αν και η προθεσμία από την Ε.Ε ήταν 6 μήνες. Οπότε και για αυτό μας πάνε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και τα πρόστιμα πέφτουν σωρηδόν. Αλλά ποιος τα πληρώνει; Ο προδομένος λαός.Έχουμε δε πολλές φορές γράψει για τη σύνδεση της ΕΠΜ  με το Master Plan  για τον Καγιάφα και τα 8 εκατ. ευρώ που χάθηκαν από τα ΕΣΠΑ. Δυστυχώς σε αυτό συνέβαλε η βλακώδης επιμονή του δήμου αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης που όλοι μαζί άλλα κραύγαζαν...
(2) Τα συνολικά σχόλια-προτάσεις στη διαβούλευση ήταν 188 και συμμετείχαν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, πλήθος ατόμων αλλά και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής όπως ο δήμος Κυπαρισσίας και η Τ.Κ. Γιαννιτσοχωρίου.  Έλαμψε δε δια της απουσίας του ο δήμος Ζαχάρως αλλά και η Αντιπολίτευση. Σίγουρα γιατί ήσαν βέβαιοι ότι θα πάρει παράτα μια και το ζήτησαν και μάλιστα με συνηγορία των βουλευτάδων μας.
(3) Από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο η κ. Σαλτάρη έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της  ΕΠΜ και του ΣΧ.ΠΔ. Σε μια δε συνάντηση με ένα  ανώτερο Κυβερνητικό στέλεχος, όταν του εξέφρασα την απορία γιατί οι άλλοι δύο, Μπαξεβανάκης και Μπαλαούρας δεν παίρνουν καθαρή θέση ρητά μου ανάφερε ότι απλώς δεν γνωρίζουν το θέμα και κρατούν πισινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου