theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΡΩΝΗς ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ                       Παράλληλα, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γ.Τσιρώνης, απάντησε μέσω Facebook στον δήμαρχο Τριφυλίας, Παν.Κατσίβελα, σχετικά με μεταφορά δηλώσεων.
         Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, που αυτόκλητα «μετέφερε» υποτιθέμενες δηλώσεις μου που ουδέποτε έκανα, ότι «η οικολογία έχασε την μάχη στο Costa Navarino και στις Σκουριές και οφείλει να αποκτήσει μια καινούργια νίκη» και αλλού ότι «η Κυπαρισσία θα αποτελέσει την ….ρεβάνς για το Costa Navarino».
1. Είναι καταφανές ότι οι δήθεν δηλώσεις φτιάχτηκαν στο μυαλό όσων επιμένουν, ότι υπάρχει ένας πόλεμος ανάμεσα στην οικολογία και τον άνθρωπο με νικητές, ηττημένους και ποδοσφαιρικές ρεβάνς, άποψη καταφανώς αντίθετη με τις πολιτικές μου αξίες.
2. Η περιοχή του Κυπαρισσιακού είναι ένα παγκόσμιο κόσμημα που με την σημερινή άναρχη κατάσταση ουδέποτε αναπτύχθηκε. Αντίθετα άλλες περιοχές στον κόσμο που θεσμοθετήθηκαν ως εθνικά πάρκα έχουν μετατραπεί σε παγκόσμιους πόλους έλξης και οικονομικά χρυσωρυχεία. Είναι τουλάχιστον φαιδρό κάποιοι να τρομοκρατούν τους κατοίκους, ότι η θέσπιση προεδρικού διατάγματος και οι ζώνες προστασίας της φύσης, θα στραγγαλίσουν την προκοπή της τοπικής κοινωνίας.
          Είναι θλιβερό κάποιοι επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε ουσιαστικό διάλογο να βάζουν στο στόμα μου ανυπόστατες δηλώσεις καταφανώς αντίθετες με τις πεποιθήσεις μου. Ένα είναι βέβαιο: Όταν κάνω δηλώσεις δεν έχω ανάγκη του κυρίου Κατσίβελα, ούτε τον εξουσιοδότησα για να τις μεταφέρει.
πηγη ΠΑΤΡΙΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΡΩΝΗς ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ
Το κλίμα πάντως δείχνει να είναι συγκρουσιακό, καθώς ανταπαντώντας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας κι αφού τόνισε ότι έχει εντολή προάσπισης των συμφερόντων της περιοχής του, ανέφερε ότι απολογείται μόνο στο Δ.Σ. Τριφυλίας, ενώ είπε ότι «όλοι έχουμε μια ιστορία». «Είμαι από ανθρώπους που δεν χρησιμοποιώ πράγματα που δεν είναι αλήθεια» τόνισε ο κ. Κατσίβελας και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς δέχθηκα ένα τηλέφωνο που δεν θα ήθελα να δεχθώ. Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Δεν έπρεπε να υφίσταμαι καμία απειλή».
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Για εμμονικές δήθεν οικολογικές απόψεις που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας έκανε αναφορά από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου. Όπως τόνισε μετα τα προβλήματα που δημιούργησε  στη διαχείριση των απορριμμάτων, επιμένει στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο έχοντας απέναντί του όλους τους θεσμικούς φορείς των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής  Ελλάδας.
Από την Εφημερίδα ΦΩΝΗ και Δελτία τύπου
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ 
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;

[Εμείς το μόνο που σας θυμίζουμε είναι ότι όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι της Μεσσηνίας χειροκροτούσαν το "Περιφερειακό Πάρκο" το ΄14 επί Σαμαρά. Μετά όμως το Εθνικό Πάρκο (ΣτΕ) και το καινούργιο "Περιοχή Προστασίας της Φύσης" το πολεμούν με νύχια και με δόντια. Γιατί;
Οι δικοί μας; Τουρλουπούκι........  και τότε και τώρα. Τότε είχαν λάβαρο την απαγόρευση της κολύμβησης και τις κουκουναριές και τώρα την....ανάπτυξη και τις κουκουναριές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου