theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Γιώργος .Λιάνης

 
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών και τις εθνικιστικές κραυγές που γιγαντώθηκαν και μετα συλλαλητήρια, ο πρώην βουλευτής είπε χαρακτηριστικά ότι “τις προκαταλήψεις τις δημιουργεί η χώρα μας, τις δημιουργεί ένας εθνικισμός που τώρα τον τροφοδοτεί με κάθε της λεξη η ΝΔ“, ενώ αναρωτήθηκε πώς γίνεται “εσύ που φέρεις το βάρος του Μακεδονικού κατά 80% με 90%, μου μεταμφιέζεσαι και εμφανίζεσαι ότι είσαι ο σωτήρας και πας το θέμα στην μη-λύση;
Δεν άφησε ασχολίαστη ούτε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι “δεν μπορεί να κάνει κάτι αν γίνει Πρωθυπουργός” σε σχέση με τις Πρέσπες, ενώ πρόσθεσε δηκτικά απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΝΔ ότι “δεν αποφάσισες καν εσύ για τις θέσεις που έχεις, αποφάσισε το 18% του κόμματός σου που είναι του Σαμαρά, αυτό είναι ο τραγέλαφος στο Μακεδονικό“.
Αν ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ το κανονικό, δηλαδή τον ΠΑΣΟΚ, θα μιλάγαμε για εθνικό θρίαμβο! Δεν απέχει αυτή η συμφωνία ούτε ένα χιλιοστό από τις καλύτερες σκέψεις μας την περίοδο που συνέρχονταν οι πολιτικοί αρχηγοί. Αντιθέτως, δεν αφήνει καμία πληγή στο σώμα της Ελλάδας αυτή η συμφωνία, αφήνει μεγάλες πληγές στα Σκόπια. Ξέρετε τι θα πει να αλλάξει το Σύνταγμά της μία χώρα; Να παραδεχτείς ότι δεν είσαι αυτό που πίστευες επί 4 αιώνες; Αυτό το “στριπτίζ” εμείς οι Έλληνες δεν το σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”. Η Μακεδονία του Αλεξάνδρου, ως προς την ιστορία ναι, η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική γεωγραφικά. Από τον 5ο αιώνα μ.Χ. ως τον 15ο αιώνα ήταν πολλές Μακεδονίες και στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου έγιναν 3 που είναι επίσημες πια. Αν ακούσει κανείς ότι εμείς επιμένουμε στο “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική” θα πει ότι αυτός ο λαός είναι τρελός”!
“Δεν μπαίνω σε αυτή την τρελή ιστορία που δεν συμφωνούνε τα μεγάλα κόμματα να πούνε: ναι, ο Τσίπρας δεν τους ενημέρωσε εγκαίρως, να το δεχτούμε. Ναι, πήγε να κάνει ένα προσωπικό θρίαμβο. Ναι το έφερε το θέμα. Σε πειράζει τώρα που πραγματικά έφερε ευθύνη που δεν σε ενημέρωσε και όχι το ότι λύθηκε; Γιατί λύθηκε το θέμα” πρόσθεσε.
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Λιάνης είπε ότι “ναι μεν έδωσε στην απελπισία μετά τα συλλαλητήρια το εμπάργκο, αλλα την περιοχή μου, τη Βόρεια Ελλάδα δεν την ωφέλησε το εμπάργκο, μας έκλεισε την πόρτα και δημιούργησε ψυχροπολεμικά σύνορα. Δεν έρχονται 1000 αυτοκίνητα στο παζάρι της Φλώρινας, πάμε εμείς και για την τελευταία ιατρική μας εξέταση εκεί, γιατί είναι πάμφθηνα όλα. Θέλουμε οδοντίατρο; πάμε στο Μοναστήρι. Θέλουμε γυναικολόγο; ξεγενναμε στο Μοναστήρι. Βενζίνη; πάμε στο Μοναστήρι, τι σόι εμπάργκο είναι αυτό; Ο Παπανδρέου φοβήθηκε αυτό που κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, να μην του στοιχίσει“.
Τέλος, σε ερώτηση του Κ.Αρβανίτη για τη σοσιαλδημοκρατία και για τις εξελίξεις στο χώρο, ο Γιώργος Λιάνης είπε ότι “το πείραμα δοκιμάστηκε στην Ελλάδα. Ο τερατώδης γάμος Αριστεράς και Δεξιάς συνέβη το ’89. Ο γάμος αυτός ο τερατώδης έφερε τερατογενέσεις, η μεγαλύτερη ήταν το βρώμικο ’89 και η παραπομπή του Ανδρέα. Εμφύλιος θα γινόταν. Τι δουλειά έχουμε τώρα εμείς, εγώ που είμαι ΠΑΣΟΚ και αισθάνομαι ΠΑΣΟΚ, να νιώσω ότι αυτό που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο θα είναι αυτό με το οποίο θα πάω να κυβερνήσω; Πού να γίνει αυτό, θα πεταχτούν τα κόκκαλα του Ανδρέα στον αέρα”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου