theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου [Μπραχάμι] τιμά τον Δημήτρη Κουκουλά για το συγγραφικό του έργο!!!

     Και νάμαστε πρώτοι και κατακαλύτεροι!!! Όλη η παρέα είμαστε εκεί. Ο κυρ-Ασημάκης μετά της συμβίας του Βαγγελίτσας, ο κυρ- Μήτσος Πάνου κι αυτός μετά  της συμβίας του Αρετής και η αφεντιά μου με το Λενάκο με όλα τα σέα μας και τα μέα μας. Εννοώ καπέλα, σκουφιά, κασκόλια, γάντια αν και ήταν μια γλυκιά βραδιά. Την άλλη μέρα, Σάββατο άρχισε το κρύο, ψόφος.
     Η αίθουσα της Βιβλιοθήκης του τιμώντος δήμου Αγίου Δημητρίου ήταν θεσπέσια. Εκτός από τα γεμάτα ράφια με βιβλία στην ατμόσφαιρα πετούσαν αγγελούδια προσήνειας και φιλοξενίας, αποσταλμένα από τον Ξένιο Δία. Αν  και το Μπραχάμι έγινε κοιτίδα του Αγίου Δημητρίου, που τελικά προ 80 ετών περίπου τού έκλεψε και το όνομα.        Βασικά πρέπει να επικροτήσουμε τον Δήμο που τιμά όλους τους Μπραχαμιώτες συγγραφείς.. Έτσι την Παρασκευή 22  τρέχοντος τίμησε τον Μήτσο Κουκουλά, ξενομερίτη μεν από το Πυργάκι Μεσσηνίας, μόνιμο κάτοικο δε του Μπραχαμίου από τα πρώτα χρόνια που φτερούγισε.
    Πολλάκις έχω αναφερθεί στον κολέγα μας τον Δημητράκη Κουκουλά ότι εκτός από καλός, μεστός και λαϊκός συγγραφέας είναι και καλός αφηγητής, μέγας παραμυθάς με μνήμη ελέφαντίνας. (κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ ΕΔΩ κτλ.)
    Σταματώ εδώ, όλα θα τα ακούσετε και θα τα δείτε οι ίδιοι στα βίντεο και στις φωτογραφίες. Για σήμερα δημοσιεύουμε την αναφορά του συγγραφέα στο Μπραχάμι Είναι μια σπιρτόζικη μικρή πρόζα με μπρίο και  ελαφρύ σκώμμα!  (1) 
   Τα υπόλοιπα βίντεο με τα διαβάσματα από τον ίδιο τον Κουκουλά αποσπασμάτων από τα 3 του βιβλία, που τα έχει σαν παιδιά του και συγκινείται όταν τα ακουμπά γιατί τα έχει γράψει με την ψυχή του, θα δημοσιευθούν προσεχώς. Τι να κάνουμε η επεξεργασία τους και η παρασκευή θέλει μπόλικη δουλειά και από την άλλη δεν είμαστε και επαγγελματίες. Έτσι δεν είναι;   
  .  


(1) Αξιόλογη ήταν και η αναφορά του Δημ. Κουκουλά, που μιλώντας για το Μπραχάμι τόνισε και την προσφορά του Ασημάκη μια και στα νιάτα του έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα για 15 χρόνια.Ο Κλης πάντα ταπεινόφρων και σεμνός έγινε σαν το παντζάρι. Αυτόματα αυτό το μικρό περιστατικό το συνδύασα με εκείνο τότε στα μαθητικά μας χρόνια που ο Ασημακλής, μικρό μαθητούδι έβαλε τα κλάματα απαγγέλοντας το "Νικοτσάρα" την 25η Μαρτίου. [κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου