theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ


     Πολλάκις έχουμε γράψει για αυτούς τους τύπους, όχι με ειδική σπουδή αλλά συνήθως με περιπαιχτικό λόγο. Και τούτο αλήθεια με σπαραγμό ψυχής.
          [Γράψτε στην αναζήτηση του blog Ελληνάρες και θα το διαπιστώσετε].

  Όλοι από δαύτους, μηδενός εξαιρουμένου,  υπεραμύνονται και κομπάζουν ότι είναι πατριώτες και την Ελλάδα, που είναι πρώτη από όλα τα κράτη, την έχουν πάνω από όλα. Μπράβο ας πούμε!!! Άμα όμως λίγο τους καλοεξετάσεις εύκολα διαπιστώνεις μεγάλα "κουσούρια", όπως:
  • Είναι φοβικοί στο διαφορετικό
  • Αισθάνονται και δεν το κρύβουν απέχθεια για τους αδύνατους, τους ανάπηρους, τους ομοφυλόφιλους, τους Τσιγγάνους
  • Δεν πάνε με τίποτα τους ξένους και δη τους φτωχούς μετανάστες από την Αφρική και την Ασία. 
  • Είναι έντονα αντικομμουνιστές και τώρα αντισυριζικοί
  • Είναι έντονα σεξιστές 
  • Είναι φανατικοί και ρατσιστές
  • Είναι έντονα αντισημίτες
  • Είναι σωβινιστές και μισαλλόδοξοι  και λοιπά και λοιπά... (1) 
      Έτσι ρίξτε μια ματιά στον περίγυρό σας (2) - υπάρχουν σίγουρα - και σε όλα αυτά, ακόμα και πολλά άλλα θα συμφωνήσετε.

       Πάμε παρακάτω:    Λοιπόν προχτές του Αγίου Χαραλάμπους, που ήταν καλή μέρα, ήλιος με δόντια όμως, πέρασα από την πλατεία Βικτορίας και στη συνέχεια μέσα από το Πεδίον του Άρεως . Τέτοιες μέρες το πάρκο και η πλατεία περισσότερο γεμίζουν με  ανθρώπους στην μεγάλη πλειοψηφία τους μελαψοί μετανάστες. Η διαμονή τους στα ανήλιαγα υπόγεια της περιοχής είναι πολύ δύσκολη και ανυπόφορη, το κρύο και η υγρασία  σπάει κόκαλα  οπότε πηγαίνουν μόνο για ύπνο. Όταν καμιά φορά μιλώ με κάποιον και δη όταν είναι γυναίκα τα μάτια τους είναι στραμμένα κάτω στο χώμα. Περισσότερο στα παιδάκια τους, ο δισταγμός κι ο φόβος είναι χαραγμένος στο μακρινό βλέμμα τους 
      Θα σας μεταφέρω δυο περιστατικά:  ένα στην πλατεία  και το άλλο στο Πεδίον του Άρεως και σεις μόνοι σας βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα. 
     α] Διασχίζοντας την πλατεία βλέπω σε ένα παγκάκι ένα σούσουρο. 
Πλησιάζω από περιέργεια και αντιλαμβάνομαι έναν κύριο, τι κύριο κεριά και λιβάνια όπως αποδείχθηκε, ήταν καθιστός και πυρ και μανία με κάτι ανθρώπους που στέκονταν όρθιοι. Φώναζε και ωρυόταν: "Ξεκουμπιστείτε από τη χώρα μου, βρομιάρηδες".  Μου έκανε εντύπωση που οι άλλοι δεν αντιδρούσαν καθόλου. Σίγουρα ήσαν άγνωστες λέξεις. Στο τέλος ημέρεψε αλλά πάλι ήθελε το παγκάκι δικό του΄. Απλώς οι άνθρωποι ζήτησαν να κάνει πιο πέρα για να καθίσουν και αυτοί.
     Έπρεπε να δείτε από μπροστά τη μουτσούνα του, αλλά δεν πειράζει τον φωτογράφισα από πίσω...

    β]   Περνώντας στο πάρκο, κοιτάω στη συγκεκριμένη θέση, στο παγκάκι για να δω την κυρά Μαρία, την άστεγη γνωστή μου, που τόσες φορές έχω γράψει [κλικ ΕΔΩ] αλλά πουθενά. Ξαφνικά ακούω πίσω από τα δένδρα φωνές και τρεχάματα, τρέχω και αντικρίζω την κυρά Μαρία πεσμένη καταγής και τα μπαγκάζια της (μιλάμε για δυο μεγάλους μπόγους και ένα μεγάλο καρότσι φουλαρισμένο) σκορπισμένα από δω κι από κει. Αμέσως έτρεξαν τρεις άνθρωποι να την βοηθήσουν καλοσυνάτα να ανασηκωθεί. Μάλιστα μια γυναίκα της είχε πιάσει το κεφάλι και της έδινε νερό. 

Αποτέλεσμα εικόνας για πακιστανοιΜπράβο λέω υπάρχει και καλοσύνη στον άνθρωπο, ας λένε παντού το αντίθετο..
Ξέρετε όμως κάτι;  Και οι δυο ήσαν Πακιστανοί (3) και η γυναίκα το ίδιο, φορούσε και μαντήλα.. Οι δικοί μας περνούσαν μακρυά - μακρυά.
Τίποτα άλλο δεν προσθέτω.....
Άλλη φορά θα σας γράψω για άλλα πιπεράτα επεισόδια στα λεωφορεία κυρίως με τις λογής-λογής κυράτσες. 

(1) Αναρωτιέμαι εάν αυτοί οι λεβέντες με αυτά τα χαρακτηριστικά εάν είναι φασιστόμουτρα, τότε τι είναι;Αξίζει να προσέξετε τι λέει επί του θέματος ο Ουμπέρτο Έκο, που έφαγε το φασισμό με το κουτάλι: «Το φασιστικό παιχνίδι μπορεί να παίξει σε πολλές μορφές και το όνομα του παιχνιδιού δεν αλλάζει. Τα 14 χαρακτηριστικά δεν μπορούν να οργανωθούν σε ένα σύστημα. Πολλά από αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους και ταιριάζουν επίσης σε άλλα είδη δεσποτισμού ή φανατισμού, αλλά ένα από αυτά αρκεί για να επιτρέψει στον φασισμό να εξαπλωθεί γύρω του»κλικ ΕΔΩ
(2) Βεβαίως καθένας μας τους ξέρει και αρκετοί είναι συγγενείς και καμιά φορά φίλοι. Τώρα δε με το fb έχουν τελείως ξεσαλώσει. Άσε που οι περισσότεροι είναι ξύλα απελέκητα
(3) Αξέχαστο έχει μείνει το περιστατικό που συνέβη πριν λίγα χρόνια στο νομό μας νομίζω, που δυο Πακιστανοί στην προσπάθεια τους να ξεμπλοκάρουν ένα αυτοκίνητο από τις γραμμές  σκοτώθηκαν απ' το τραίνο! Θυμάστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου