theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Το συγκινητικό ποστ του Νάσου Ηλιόπουλου για την οριστική διάσωση των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας

     Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, με μια συγκινητική ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στην οριστική διάσωση και την έγκριση μελέτης αποκατάστασης των προσφυγικών κατοικιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία μετά από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων, των συλλογικοτήτων και των φοιτητών.
O Νάσος Ηλιόπουλος, συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του 2003 όπου απεικονίζει τον ίδιο μαζί με άλλους νέους, να διαμαρτύρονται σε μία από τις προσφυγικές πολυκατοικίες, κόντρα στα σχέδια του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να κατεδαφίσει τα κτήρια.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

Στη δημοσίευσή του αναφέρει αναλυτικά: 

«Εγκρίθηκε σήμερα η μελέτη αποκατάστασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το συγκρότημα σώθηκε από την κατεδάφιση και την πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να στεγάσει στα 220 διαμερίσματα του, ξενώνα συνοδών ασθενών του νοσοκομείου 'Αγιος Σάββας, κοινωνική κατοικία, τους δικαιούχους 53 ιδιοκτήτες που συνεχίζουν να κατοικούν εκεί και μια μουσειακή έκθεση Μικρασιατικής Μνήμης. 

Η αποκατάσταση των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα δώσει χρώμα και ζωή στην ευρύτερη περιοχή. 

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια ιστορική νίκη, που δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των αγώνων των κατοίκων, των συλλογικοτήτων, των φοιτητών.
Η φωτογραφία είναι από τον Νοέμβρη του 2003 σε μια από τις τριώροφες προσφυγικές κατοικίες της Λ.Αλεξάνδρας, όπου κάναμε κινητοποίηση κόντρα στα σχέδια του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να το κατεδαφίσει. 
Χαμένος αγώνας, είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου