theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΙ

    Ότι τα παιδιά είναι οι Θεοί επί γης το εμπεδώσαμε για μια άλλη φορά το βράδυ του Σαββάτου, που επισκεφτήκαμε με τον φίλο μου τον Καραγκιόζη και την παρέα του  το Μπούζι [Ελαία].
  Έτσι συμπληρώσαμε την "τουρνέ" και στα τέσσερα παρά τη Νέδα χωριά μας:   ΓιαννιτσοχώριΠρασιδάκι, Αλιά και Μπούζι. 
  Παντού τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές και έδωσαν το ρυθμό της χαράς, όμως στο μαχαλά του Μιράλ, τα Τσιγγανάκια  ήταν το αποκορύφωμα, η πλήρης μέθεξη με το βλέμμα της ψυχής τους [1].
   Και στο Μπούζι καλά τα πήγαμε! [2]
  Ο μεν Καραγκιόζης με τα Κολλητήρια του διασκέδασαν αρκετά το φιλοθεάμον κοινό, ο δε Μορφονίός μίλησε για το κρίσιμο και λεπτό θέμα, το Περιβάλλον, τονίζοντας ότι είναι η επιδερμίδα του ανθρώπου και αποτελεί το κοινό μας σπίτι, το οποίο έχουμε μεγάλη υποχρέωση να το προστατεύουμε  και να το φροντίζουμε. Μάλιστα έδωσε και πρακτικές συμβουλές στα παιδιά. 
    Ο Χατζαβάτης δε από τη μεριά του έκανε εκτεταμένη αναφορά στα δυο σπουδαιότερα δώρα της φύσης στα δυο χωριά μας, το Γιαννιτσοχώρι και το Μπούζι, που   είναι η θεϊκή  Νέδα και η μαγευτική παραλία, μοναδική
  Για τη Νέδα επεσήμανε την μεγάλη αλλοίωση και την ολοκληρωτική καταστροφή του παρόχθιου και υδρόβιου πλούτου της. Τα πλατάνια και οι ιτιές στις όχθες αντικαταστάθηκαν από αγριοκάλαμα που τάχιστα εξαπλώνονται και καταπίνουν τα πάντα. Στο δε ποτάμι ίχνος δεν υπάρχει από οτιδήποτε έμψυχη ύπαρξη, ξεμπουντολώθηκαν τα πάντα, υδρόβια και αμφίβια. 
   Για δε τη παραλία τόνισε τη σπανιότητα με το δασύλλιο, τις αμμοθίνες με τα πάνλευκα κρινάκια και τις φωλιές των Caretta - Caretta με τα χελωνάκια έτοιμα να ξεπροβάλουν,  

[1]  Μετά από σχετική εμπειρία με πολλά και διάφορα παιδιά και στα τέσσερα χωριά σας καταθέτω δυο διαπιστώσεις,  βεβαίως προσωπικές αλλά περικλείουν υψηλή δόση  αντικειμενικότητας: Τα τσιγγανάκια ήταν πρόσχαρα μεν αλλά ήσυχα και ήρεμα και ρουφούσαν στην κυριολεξία τα διαδραματιζόμενα επί σκηνής. Και το κυριότερο προσφέρθηκαν αμέσως να με βοηθήσουν να κατεβάσω τα πράγματα από το αυτοκίνητο και να στήσω το μπερντέ. Να με συμπαθάτε φίλοι μου, αλλά αλλού ....τίποτα τέτοιο.
[2] Τα παιδιά πολύ χάρηκαν και διασκέδασαν που στο τέλος αρκετά πήραν τη φιγούρα που ήθελε το καθένα και έπαιξαν στον μπερντέ. Θα το απολαύσετε στο βίντεο! [Προσέχετε τον μικρό Μαρίνο και θυμηθείτε με.....] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου