theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Και ο Προφήτης Ηλίας ήταν μαζί μας στη βραδιά στον Αλιά με τον Καραγκιόζη

Πάλι το βροντοφωνάζω
   Ότι κι όπως να το πούμε  
πρώτα είναι τα ΠΑΙΔΙΑ!!!
   Τα παιδιά είναι η ζωή, η αγάπη,
               η ευτυχία, η ελπίδα, ο Θεός, 
                   Ναι ο Θεός!
  
   Με τον φίλο μου λοιπόν τον Καραγκιόζη με τα Κολλητήρια και την αξιότιμη παρέα τους προχτές την Κυριακή το βραδάκι επισκεφτήκαμε τον Αλιά όπου τελέστηκε  παράσταση για μικρούς και μικρομέγαλους. Βεβαίως έχουμε κάνει παράσταση, εκτός από την Αθήνα για την Αντωνία και τον Νικολάκη, στο Πρασιδάκι και δύο στο Γιαννιτσοχώρι. Μάλιστα η μια ήταν στον μαχαλά του κουμπάρου μου, του μακαρίτη Μράλ με καμιά δεκαριά τσιγγανάκια και πλήθος κουμπάρων.
   Όμως στον Αλιά ήταν το κάτι άλλο. Μια μαγευτική βραδιά, μια  μέθεξη, όπου μεθύσαμε με το κρασί της χαράς και της συγκίνησης.
   Τα παιδιά είναι καθρέπτης και ατόφιοι μάρτυρες της αλήθειας και της πραγματικότητας και τα μάτια τους ακριβείς δείκτες της χαράς και της ικανοποίησης. Αξιοσημείωτο ήταν η συμμετοχή και η επιθυμία των μικρών παιδιών. Πολλά μου έκαναν εντύπωση αλλά περισσότερο ο τρίχρονος Παναγιωτάκης, που με παρατήρησε ότι άργησα και όταν του είπα εάν έχει κόψει εισιτήριο έβαλε τα κλάματα και μώρωξε μόνο όταν ο παππούς του του είπε ότι το έχει βγάλει στο κινητό και η μικρή κουκλιτσα που με πλησίασε με άνεση και χάρη και γελαστή και μου είπε μόνη της το όνομά της, Αγγελικούλα. Πράγματι όλοι οι άγγελοι και αγγελίνες σε ένα μικρό προσωπάκι.   
     Ομολογώ δε ότι όταν αντίκρυσα τα παιδιά και τους γονείς να περιμένουν έτοιμοι με ανοιχτές αγκάλες ένοιωσα σχετικό τρακ αλλά και ευθύνη.... 
  Τελικά καλούτσικα τα πήγαμε κατά κοινή ομολογία....
    Από το έργο σας παρουσιάζω μια μικρή ατάκα του Κοπρίτη:
   Ο Καραγκιόζης κάνει τη βραδινή αναφορά με τα κολλητήρια του, Τον Μιτσιγκόκο, τον Κοπρίτη και το Κολλητήρη, όπου ανάμεσα στα άλλα τους ρωτά πως λένε την εκκλησία του χωριού που βρισκόμαστε απόψε και απαντά ο Κοπρίτης:
        
 :Ρε γονέα το ξέρω και το παραξέρω, πρώτα τη λέγανε Ηλία και τώρα τη λένε Μάρκο..
:Τι λες ρε όρθιο βλίτο, που τη βρήκες αυτή την μπούρδα:
:Έτσι λένε και τον ψάλτη που πήρε το όνομά του, αυτός μου το είπε..
:Για να ρωτήσουμε τον ίδιο το Μάρκο, σού είπε τέτοια πράγματα;
  
      Κι από εδώ να συγχαρούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και δη την πρόεδρο Χριστίνα Φούκα  και την ταμία Διαμάντω Κρανίτη για την άψογη οργάνωση με ήρωες τα παιδιά για τα παιδιά!!!
    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου