theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΔΑΚΙ & τα Υποδέλοιπα

     Την προηγούμενη Δευτέρα αναφερθήκαμε ακροθιγώς στην παράσταση στο Πρασιδάκι αλλά παρά ταύτα τονίσαμε τη φιλοξενία και τη συμπαράσταση του Παπαγιώρη [1] και της θεάρεστης παπαδιάς. Πραγματικά μας υποχρέωσαν στο έπακρο.     
    Κι εδώ λοιπόν πριν την παράσταση κάναμε μια βόλτα με τον Νικολάκη, φιλαράκο & βοηθό, και ντελαλίσαμε στο χωριό. Μικρό το χωριό, ο κόσμος γύριζε από τις δουλειές τους, οπότε το ακροατήριο ήταν ανάλογο. μικρό αλλά ζεστό. Όμως να τονίσω πάλι το ωραίο κλίμα, χωρίς φωνασκίες και λοιπά. Η πλατεία μεγάλη, απέραντη 2 και συγκριτικά με τα άλλα χωριά της επαρχίας μας φαντάζει μεγαλοκυρία, αρχόντισσα!
   Την παράσταση, αν και η βιντεοσκόπηση αρκετά υστερεί, και τα υποδέλοιπα μαζί με τα καλούδια της παπαδιάς θα τα δείτε στη μικρή ταινία. Πιστεύω να είστε επιεικείς στο όλο εγχείρημα....



[1] Το κρατάω τόσα χρόνια αλλά θα το πω, όπως πραγματικά έγινε τότε στις ...στο Στροβίτσι με το τρισάγιο που κάναμε για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από τους Γερμαναράδες στην Κατοχή [κλικ ΕΔΩ]. Κι αυτό το βγάζω χαλάλι του λεβέντη Παπαγιώρη.
Λοιπόν τότε και οι δυο τοπικοί παπάδες κώλωσαν, αν και είχαμε συμφωνήσει από την προηγούμενη βραδιά και η εκπεφρασμένη θέση του δεσπότη  ήταν θετικότατη.  Μας έστησαν όμως για άλλο λόγο, απλώς επειδή  οι παπάδες κατά 99% είναι ακροδεξιοί, χιταριά του κερατά, όπως και όλο το ιερατείο καθόλη την ιστορκή πορεία. Οι εξαιρέσεις λίγες αλλά χτυπητές [Παπα Ανυπόμονος & δεσπότης Γερμανός στο ΕΑΜ. Η πλάκα ήταν που ο ένας και δήθεν φίλος μου και γραμματιζούμενος, μου τηλεφωνεί την τελευταία στιγμή, ο πρωί   της γιορτής, ότι είχε δουλειά στον Πύργο αλλά θα τον αναπληρώσει ο Παπαγιώρης. Και τι  δουλειά; Πήγε ένα γουρούνι, όπως μου είπε. Δεν είπα τίποτα, το έχαψα. Αλλά το πράγμα ξεχείλισε, αφού επαναλήφθηκε η απρέπεια και  σε άλλο συμβάν τώρα τελευταία. Οπότε τον έβαλα στη θέση που του αξίζει. Ας είναι .... 
[2] Στην ωραία πλατεία υπάρχουν έξι παγκάκια ξύλινα αλλά εγκαταλειμμένα και άβαφα. Περί αυτών αλλά και  των άλλων στο δημοτικό σχολείο του Γιαννιτσοχωρίου σε άλλη μας ανάρτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου