theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΛΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ....

      Οι προχτεσινές διαμαρτυρίες σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης των εργατών στον πρωτογενή τομέα [αγροτιά και κτηνοτροφία] είναι απεγνωσμένες φωνές και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Βεβαίως όταν λέμε εργάτες αναφερόμαστε στους   μετανάστες καθότι οι Νεοέλληνες είμαστε όλοι αφεντικά.   Πλέον οι αγρότες μας παράγουν εργαζόμενοι αφ΄  υψηλού, καθένας στη δούλεψή του έχει ένα ή δυο μόνιμους εργάτες. Μην πάτε μακριά, ακόμη και στις  Λαϊκές, πίσω από τους πάγκους είναι αλλοδαποί.  Ήδη οι άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι μέχρι εξαθλίωσης  στις πατρίδες τους, και μπαϊλντισμένοι εδώ μας εγκαταλείπουν  για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η αντιεργατική νομοθεσία [εργασιακά δικαιώματα, μεροκάματα] αλλά και η όλη μεταναστευτική πολιτική [άδειες παραμονής, ιθαγένεια, συνθήκες διαβίωσης [1] κτ.λ.] είναι εντελώς αναχρονιστική   και άδικη. 
      "Ότι σπείρεις θα θερίσεις" Τεμπελιά θα σπείρεις πείνα θα θερίσεις!!! 
    Τεράστια όμως ευθύνη έχουν και δήμοι. Ο νόμος για την Τ/Α είναι σαφέστατος και ορίζει ότι πρέπει  κάθε δήμος να προβεί στη συγκρότηση και λειτουργία  Συμβουλίου Μεταναστών, που θα επιμελείται τη λύση των προβλημάτων τους.
       Οπότε καλά κάνουν και την κοπανάνε.. 
     Και θυμηθείτε με το φαινόμενο της έλλειψης των εργατών θα πάρει μεγάλες, δραματικές διαστάσεις.
     Στο χωριό μας, στο  Γιαννιτσοχώρι αν και όλα τα αρνητικά [μεροκάματα, άθλιες συνθήκες ζωής, ωμή εκμετάλλευση, ουδεμία φιλόξενη ενέργεια της κοινότητας αλλά και του κόσμου] ισχύουν και με το παραπάνω, το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα δεν θα γίνει επικίνδυνο. Κι αυτό για δυο λόγους:
  • Πολλοί από τους πρώτους μετανάστες πλέον έχουν ριζώσει στο χωριό, αφού έχουν αγοράσει σπίτια και χωράφια.  
  • Στο χωριό υπάρχει ένα ιδιάζον κατεστημένο,  μια μεγάλη ομάδα Πακιστανών 20 ατόμων περίπου, όπου τα μέλη της ζουν στο ίδιο σπίτι, και όπως φαίνεται  υπάρχει μια αλληλεγγύη μεταξύ τους. [2[ Τι σπίτι; Παλιό κατώι! Με μια λέξη άθλιες, που είναι ντροπή για όλους εμάς τους πολιτισμένους αλλά περισσότερο για την κοινότητα και τον δήμο!!                             Τ΄ ακούτε κ. δήμαρχε και κ. πρόεδρε; 




[1] Στο πρώτο κύμα μεταναστών στο χωριό, κυρίως από τις ανατολικές χώρες και δη την Αλβανία, τα κυνηγημένα αμούστακα παιδιά κοιμόντουσαν στις γράνες και στις καλύβες και η κύρια, μοναδική διατροφή τους ήταν το ψωμί και ένα βιτάμ. Αξέχαστα είναι τα επεισόδιά, πογκρόμ από διάφορους λεβέντες αλλά και τα καρφώματα μερικών στην αστυνομία  των φοβερών και τρομερών λαθρομεταναστών με κύριο σκοπό να αποφύγουν τα χρωστούμενα μεροκάματα του τρόμου. 
Ακόμα και τώρα στον Σταφιδόκαμπο, ένας νεαρός Πακιστανός, ο  Χάν μένει σε ένα μοτερόσπιτο και μέχρι προχτές φορούσε γαλότσες. Κι από πάνω πολλοί λεβεντομαλάκες τον εκμεταλλεύονται με τον πιο χείριστο τρόπο.
[2] Όμως μάθαμε σημεία και τέρατα. Λέγεται ότι κάποιος ή κάποιοι από τους ίδιους μαφιόζικα  εκμεταλλεύεται τους υπολοίπους. Δυστυχώς το φαινόμενο είναι σύνηθες σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό θα επανέλθουμε.....   
ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΆΚΙΑ ΜΟΥ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου