theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ // ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ "ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ" [1]

    Τα ποδοβολητά του Καλοκαιριού πλέον ακούγονται, δυνατά, βροντερά.
Ήδη έχει πάρει τη σκυτάλη από τη στραπατσαρισμένη  Άνοιξη και οσονούπω θα ξεχυθεί στην τελική ευθεία.
    Και η φύση από το μεθύσι του Μαγιού είναι ονειροπαρμένη, με χιλιάδες χρώματα και άλλες τόσες ευωδίες. Από κοντά όμως κι εμείς οι άνθρωποι, ξετρελαμένοι! 
Συνέπεσε η καλή συγκυρία και από τις αρχές του Μάη είμαι στο χωριό και απολαμβάνω ως οινόφλυξ όλους αυτούς τους ..χυμούς.
   Ας τονίσουμε πάλι ότι ο τόπος μας είναι περιούσιος και ευλογημένος. Είναι το πολυθρύλητο Πυλιακό ή Πύλιο Πεδίο που επεκτείνεται από τον ιστορικό Λαπίθα μέχρι τη φιδίσια και ορμητική Νέδα. Σε όλο το μήκος του η ακρογιαλιά είναι αμμόεσα και χρυσαφένια, πανέμορφη. Πολλάκις με παντοίους τρόπους την έχουμε υμνήσει με διθυράμβους και δοξολογίες και υπόψη το όλο οικοσύστημα έχει χαρακτηρισθεί Natura 2000 και ήδη προστατεύεται από Προεδρικό Διάταγμα.
    Οπότε μπροστά στις τόσες προσκλήσεις που ηχούν σαν σειρήνες προέβηκα σε δυο αξιόλογες, τουλάχιστον για μένα, παρεμβάσεις.
   Α] Η  πρώτη είναι στο Περιβόλι, δίπλα στο χωριό, που ο κυρ Νίκος, ο πατέρας μου ο μακαρίτης, έζησε αγκαλιά με τις λεμονοπορτοκαλιές του όλη του τη ζωή.
  Λοιπόν εκεί υπάρχουν και τρεις κληματαριές, εκ των οποίων τη μία διαμόρφωσα για καλοκαιρινό στέκι. Ως "σιέρα" κατά το φίλο Bil Drac! Από τώρα,  πολλές φορές αράζω παρέα με το μπουζουκάκι μου και το λάπτοπ. Πλέον και τα δυο μου είναι αγαπημένα και απαραίτητα. 


Β] Στη μαγευτική μας παραλία,  τις προηγούμενες χρονιές είχα φτιάξει ένα μικρό "αυθαίρετο" . Πέρυσι δε, που η διαμονή μου το καλοκαίρι λόγω άνωθεν προσταγών ήταν μικρή, το "αυθαίρετο" μεταφέρθηκε στην ωραία Μπούκα με τα μεγάλα αλμυρίκια [1]. Φέτος όμως ο δήμος μας, βλακωδώς πράττων [κλικ ΕΔΩ], έχει αποκλείσει τις διόδους στην παραλία της, οπότε κι εγώ ξαναγύρισα στην παραλία του Αγίου Νικόλα στο γνωστό στέκι, στο "πηγαδάκι", δίπλα στην καντίνα του Τσίλη, που με έναν απαράμιλλο  ωραίο τρόπο  την έχει ήδη ΄διαμορφώσει. 
Όλα τα υπόλοιπα και με το παραπάνω είναι στη μικρή ταινία! [2]



[1] Τα έλεγα μεγάλα μέχρι που είδα τα αλμυρίκια στην παραλία της Καρύστου. Τεράστια, περίπου διπλάσια από τα δικά μας!
[2] Όποιος δε φίλος αναγνώστης έχει την καλλίστη εκ των διαθέσεων να συμβάλει στην καλυτέρευση του "αυθαιρέτου" με ό,τι ο ίδιος νομίζει, είναι ευχής έργο, καλοδεχούμενος μετά βαϊων και κλάδων. Ήδη εξ αρχής ο εξαίσιος ξάδελφος εκ Ζαχάρως, Βασίλης δήλωσε ότι θα μας προσφέρει μία μαξιλάρα!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου