theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Η Μεγάλη Εβδομάς

      Με τον ερχομό μου το  Σάββατο του Λαζάρου στα πάτρια εδάφη αισθάνθηκα πραγματικά την μεγαλοσύνη της Μεγάλης Εβδομάς . Αφού πάραυτα άρχισαν να συμβαίνουν σπουδαία συμβάντα, τα οποία επειδή είναι  αξιόλογα θα σας τα παρουσιάσω ένα - ένα. 
   Τα 4α με μεγάλη τιμή και δόξα εν υψίστοις  Λαώ, και το 5ο Στουφ....μούτζα  στο Μητσοτάκη και στους Αρίστους του.
  α] Λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου περνώντας τυχαία έπεσα πάνω σε καταπληκτικό δρώμενο. Ο Dr. δάσκαλος Θωμάς Αγραφιώτης έπαιζε, καλύτερα δίδασκε Καραγκιόζη. Από όλα έμεινα έκθαμβος.
   β] Αργότερα το ίδιο βράδυ πήγαμε με τον Θωμά, τη φίλη του  Άννα  και τη Μαρία, δασκάλα στο χωριό, στον "Σταθμό" στον Αγιαννάκη,  όπου έπαθα πλάκα και απολαύσαμε τον 83χρονο Δημητράκη Αραματζή να χορεύει ζεμπεκιά μετά μάλιστα από 3 ουίσκι.
 γ]Την άλλη μέρα, Κυριακή στον καφέ με τα φιλαράκια στη Ζαχάρω, έμαθα από τον Κουμπαράκο ότι ο  αγαπητός φιλιότσος μου ορκίστηκε Αρχιτέκτων στην Πάτρα και μάλιστα πρώτος των πρώτων, με άριστα. 9,23 παρακαλώ!!!
  δ]Την άλλη μέρα, Δευτέρα,  το πρωινό, πίναμε καφέ με τα φιλαράκια στου Μπάμπη, όπου έσκασε μύτη ο υποψήφιος βουλευτής Λευτέρης Βαρουξής και τον ...καλοδεχτήκαμε καταλλήλως. Και λίγο ήταν. Δεν χρειάζεται να σας γράψω ποιας παράταξης. 
  ε] Την ίδια δε μέρα, το μεσημέρι,  με τον αγαπητό Θύμιο με πρώτη μάσα, τηγανιτά ψάρια, και όλα τα απαραίτητα, τραπεζάκι, καρέκλες κτλ πήγαμε στην Παραλία, Εκεί με το φλοίσβο των κυμάτων και τα ρεμπέτικα άσματα είχαμε μια θεσπέσια και αλησμόνητη κατάσταση. Βεβαίως με μια μπουκάλα κράσο, που πίνουν μόνο οι καλόγηροι κάθε Πάσχα!
        Σήμερα αρχίζουμε για ευνόητους λόγους με το δ] το ...καλοσώρισμα του Λευτεράκου...      
    Λοιπόν στην παρέα που σας ανέφερα, είμασταν ένας και ένας ..οπαδοί του, ο Κουμπάράκος, Αρφάνης, ο Γιάννης, ο Θύμιος και η αφεντιά μου. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Λευτεράκος συνοδευόμενος από την Ντίνα Τριγάζη, πρόεδρο της οργάνωσης (;) ΝΔ της Ζαχάρως και μια άλλη κυρία, κρατώντας τα έντυπά τους. Βέβαια σε εμάς τους 4ρεις δεν τόλμησαν να μας δώσουν τίποτα, γνωστή γαρ η.. μπογιά μας στην κ.Ντίνα,  όμως έδωσαν στον Θύμιο, μια και ήταν άγνωστος. Ευγενικά ο Θύμιος, τους γύρισε την πλάτη και τα επέστρεψε. Αμέσως μετά εμείς οι τρείς τον στολίσαμε δεόντως. Είχε μεγάλη πλάκα. Τι να πει κι ο καψερός Λευτεράκης; Ψέλλισε  κάτι  χασκογελώντας...αλλά και τι έχουν να πούνε όλοι αυτοί της φάρας, "άριστοι" και μη...  Τέλος πάντων θα πάθουν νίλα... 
Μια μικρή γεύση θα πάρετε από το παρακάτω βίντεο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου