theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023


  Kυβερνητικό πρόγραμμα, άμεσες νομοθε τικές παρεμβάσεις των 50 πρώτων τιμε ρών της προοδευτικής κυβέρνησης, ψη- φοδέλτια και το «χρίσμα» για τους κε ντρικούς δήμους της χώρας περιλαμβάνει το «με νού» της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ- ΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στην Κουμουν δούρου ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν στην προ- γραμματική αντιπαράθεση, παρά τους αντιπερι σπασμούς της κυβέρνησης. Στόχος; Η ανάδειξη ενός συνολικού πλέγματος παρεμβάσεων και αλ- λαγών που απαντούν στα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, τα δύο «χτυπήματ τα» του Αλέξη Τσίπρα με την παρουσίαση της πρότ τασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης και η νέα Διαύγεια στις δημόσιες συμβάσεις μόνο τυχαία δεν είναι. Το μήνυμα, πάντως, στάλθηκε και από τον Πύργο, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ξε καθαρίζει πως το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., είναι αλλαγή ή Μητσοτά- κης». Ουσιαστικά, σήμερα η λεγόμενη «πορεία προς τον λαό» αποκτά νέα χαρακτηριστικά, με πη- γές του κόμματος να επισημαίνουν ότι το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» συμπυκνώνεται στο τετρά- πτυχο «αύξηση μισθών - μείωση τιμών - ρύθμιση χρεών - αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος». Μάλι στα, τα τρία πρώτα απαντούν στα μεγαλύτερα προ- βλήματα των πολιτών και αφορούν την οικονομία, την καθημερινότητά τους και φυσικά την τσέπη τους. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ζητήματα θα παί ξουν καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τα δημοσκο πικά ευρήματα, στην εκλογική προτίμηση των πολ λιτών. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι προγραμ ματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συ νταξιούχους. Αυτή είναι η νέα «κοινωνική συμμα χία», στην οποία θα «στηριχθεί η επόμενη προσ- δευτική κυβέρνηση».
                Το πρόγραμμα των 50 ημερών
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών της προοδευτικής κυβέρνησης επι κεντρώνεται στα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, περιλαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, των ερ γαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εισοδημάτων. Στόχος, λοιπόν, είναι να ψηφιστούν από την επόμενη Βουλή άμεσα μέτρα, τα οποία θα «παρέμβουν» στο πεδίο διαμόρ- φωσης των τιμών. Τέτοια μέτρα είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, με την εφαρμογή ενός υπερμειωμένου συντελεστή 6%, καθώς και η μείω ση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με βάση τα κατώτερα επιτρεπτά όρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, θα υπάρξει άμεση παρέμβαση στην αγορά ενέργειας με πλαφόν στις τι μές προκειμένου να «ανασάνουν» νοικοκυριά, επι- χειρήσεις και αγρότες, ενώ θα υλοποιηθεί και ένα γενναίο σχέδιο φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα υλοποιήσει ακόμη τη δέ σμευσή του για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% στους μισθούς τωνδημοσίων υπαλλήλων. Η πρώτη παρέμβαση της προοδευτικής κυβέρνησης αφορά το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματι Κυβερνητικό πρόγραμμα, άμεσες νομοθετικής στέγης και αγροτικής γης μέσω Πράξης Νομο θετικού Περιεχομένου, έως ότου εφαρμοστεί εντός τριμήνου το συνολικό σχέδιο που παρουσίασε προ ημερών για τη ρύθμιση οφειλών ο Αλ. Τσίπρας, Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έθεσε ως δίλημμα των εκλογών της ρύθμιση δανείων ή αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στα χέρια των λίγων». Θα προβλεφθεί, επίσης, Η άμεση δυνατότητα ρύθμισης χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, ενώ θα προβλέπεται η δυνατότητα 120 δόσεων για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Επίσης, θα προβλεφθεί και η δυνατό τητα ένταξης στο «σχήμα» όσων απώλεσαν τη ρύθ μιση του 2019. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μετ μια πολιτικής που αυξάνει εισοδήματα και μειώνει τι μας και έμμεσους φόρους. Kτικές παρεμβάσεις των 50 πρώτων ημε- ρών της προοδευτικής κυβέρνησης, μη εφοδέλτια και το «χρίσμα» για τους κε ντρικούς δήμους της χώρας περιλαμβάνει το «με νούς της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ ΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Στην Κουμουν δούρου ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν στην προ γραμματική αντιπαράθεση, παρά τους αντιπερι επισμούς της κυβέρνησης. Στόχος; Η ανάδειξη ενός συνολικού πλέγματος παρεμβάσεων και αλ λαγών που απαντούν στα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, τα δύο εκτυπήματα την του Αλέξη Τσίπρα με την παρουσίαση της πρό- τάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης και τη νέα Διαύγεια στις δημόσιες συμβάσεις μόνο τυχαία δεν είναι. Το μήνυμα, πάντως, στάλθηκε και από τον Πύργο, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ να ζει καθαρίζει πως το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., είναι αλλαγή ή Μητσοτά της. Ουσιαστικά, σήμερα η λεγόμενη «πορεία προς τον λαό, αποκτά νέα χαρακτηριστικά, με τη γές του κόμματος να επισημαίνουν ότι το αίτημα για «Δικαιοσύναι παντού, συμπυκνώνεται στο τετρά- πτυχο «αύξηση μισθών - μείωση τιμών ρύθμιση χρεών αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος». Μάλι στα, τα τρία πρώτα απαντούν στα μεγαλύτερα προς βλήματα των πολιτών και αφορούν την οικονομία, την καθημερινότητά τους και φυσικά την τσέπη τους. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ζητήματα θα παί Έχουν καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τα δημοσκο τικά ευρήματα, στην εκλογική προτίμηση των πο λιτών. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι προγραμ ματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κα νταξιούχους. Αυτή είναι η νέα κοινωνική συμμα χίας, στην οποία θα στηριχθεί τι επόμενη προσ. δευτική κυβέρνηση

    Ακόμη, προβλέπεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους. Μεταξύ άλλων, το συνολι κό κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει την επανα- κρατικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι που έχει εξαγγείλει ήδη ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στη δημιουρ γία ενός νέου ΕΣΥ και στήριξη της δημόσιας και δι ρεάν Εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται δε ένας νέος εργα σιακός «χάρτης», με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανασυγκρότηση του Σώμα της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Βρούτση Χατζηδάκη, Παράλληλα, προβλέπεται η στήριξη των συνταξι ούχων με τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης και την απόδοση των αναδρομικών, Κρίσιμος το πάσης στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την διαφορ νηση της χώρας και την υλοποίηση του προστα και προγράμματός του είναι ένας δημοσιος, νας στο τραπεζικό σύστημα.
                             Αμφίπλευρη διεύρυνση και ανανέωση
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και το υπό οιπο 25% των ψηφοδελτίων, ενώ το ψηφοδέλτιο του του Αλ. Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιδες πιο αποτελούνται κατά 50%, από γυναίκες και όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά παγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα χαρακτηριστικά που έχουν τις σύνολο των προσώπων που συμμετέχουν στα μη φοδέλτιο «επισφραγίζουν την ανανέωση και την αμ φίπλευρη διεύρυνση». Την Πέμπτη το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας καλωσόρισε τον Γρηγόρη Γερουλιάρα στα ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο οποίος θα είναι υπο ψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε ακόμη με τον αθοποιό Μάριο Αθανασίου, οι οποίοι θα είν και υποψήφιος στον Βόρειου Τομέα της δυτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου