theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

         Ήδη μπήκαμε στο προτελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου. Σε αντιδιαστολή με τους άλλους δήμους της Ηλείας στο δήμο Ζαχάρως τα πράγματα είναι θολά και τώρα σιγά-σιγά αρχίζουν να ξεδιαλύνονται.  Ακόμη οι παρατάξεις ψάχνονται.Η μόνη παράταξη που έχει μπει στην τροχιά και κινείται, είναι "Η ΝΕΔΑ" με επικεφαλής τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, που όλο αυτό το διάστημα σήκωσε το βάρος της μείζονας αντιπολίτευσης.              Βεβαίως στο χώρο του ΚΚΕ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και για άλλη μια φορά ...θα μετρήσουν τα κουκιά τους      (1) 
Στο δε χώρο της ελάσσονας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα συμμετέχει σαν παράταξη. Τι θα κάνει όμως ο επικεφαλής  της, ο Κώστας Αγραπιδάς; Πολλά λέγονται και άλλα τόσα ψιθυρίζονται! (2) 
           Στο δε στρατόπεδο της "Δυναμικής Πρωτοβουλίας" των Πανταζικών επικρατεί κομφούζιο! Πλέον ο κύβος ερρίφθη. Ο ίδιος ο κ. Έκπτωτος αποκλείεται να κατέβει επικεφαλής.Όλοι το έχουν  πάρει χαμπάρι, εκτός από μερικούς και μερικές που τους πιάνει τρέμουλο μόνο να το σκέπτονται. 
Ο νόμος είναι κατηγορηματικός και σκληρός τιμωρός.  Τώρα γιατί τρέχει από δω κι από κει και όπου βρεθεί διατυμπανίζει ότι θα είναι υποψήφιος είναι άλλο θέμα. Έχει το σκοπό του μου παραγγέλνει μια παλιά καραβάνα των εκλογών.Ο λόγος είναι σαφής. Προσπαθεί με λυτούς και δεμένους να συσπειρώσει την παράταξή του και στις τελευταίες μέρες .... θα φορέσει το δακτυλίδι για ευνόητους λόγους.Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι κάποιος από την τριανδρία (3). Φαντάζεσθε τι θα γινόταν εάν από τώρα όριζε τον διάδοχο; Θα έτρωγαν τα μουστάκια τους! Πάντως, όπως είπε τότε στον Αλιά ο μπάρμπα Γρηγόρης ο κόσμος δεν είναι όλοι ζαγάρια, οπότε έχει να ρίξει και πολύ κλάμα .. η κυρία. Νομίζω ότι όλοι μας καταλαβαινόμαστε. Έτσι δεν είναι;   Εκτός κι αν βγει ο μεγάλος άσσος, ο Αγραπιδάς ντε, αν και αυτή η εκδοχή μου φαίνεται αρκετά απίθανη. Στην πολιτική όμως είναι μεγάλο λάθος να είσαι σίγουρος για κάτι.  Αλλά και τότε αλήθεια έχει να πέσει μπόλικο..κλάμα και να γίνει  μεγάλη καζούρα..... 
       Τώρα τελευταία δε στην αγορά της Ζαχάρως, εκεί γύρω από τον πλάτανο δηλαδή, λαμβάνει χώρα και κάτι άλλο αξιοσημείωτο. Κάνει την εμφάνισή του και ένας άλλος  "υποψήφιος" που εμμέσως αλλά σαφώς μετρά και ζυγίζει την κατάσταση, κάνοντας ένα κύκλο επαφών. Πρόκειται για τον κ. Παναγόπουλο, πρώην συνδικαλιστή στο αστυνομικό σώμα του νομού και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Αλκυονίς"(4). Επί του παρόντος μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

  • Ο ίδιος ευελπιστεί και αυτό επιδιώκει να παίξει το ρόλο του   ρυθμιστή των εκλογών
  • Βασική του αρχή  είναι η αξιοπρέπεια, όπως μας τόνισε, όπερ μεθερμηνευόμενο δεν πρόκειται να συμπαραταχθεί ή να συνεργαστεί με την υπάρχουσα δημοτική αρχή.
  • Παρά τις όποιες προθέσεις, πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι λαγός και ο ρόλος του διασπαστικός.

    Εξάλλου δε, πολύ σύντομα  πρόκειται να κάνουμε ένα αφιέρωμα όπου θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και θα αναφερθούμε σε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την παραμονή των προηγούμενων εκλογών και συνετέλεσαν τα μέγιστα, ώστε ο Πανταζής να πάρει πάλι τη δημαρχία αν και ευρισκόμενος σε αργία.  Μιλάμε για τον "μυστικό δείπνο" των τριών τότε υποψηφίων (Αλεξανδρόπουλος, Αγραπιδάς και Μπούσμπουρας  με τα επιτελεία τους) στο σπίτι της φίλης μας Τριανταφυλλιάς με σκοπό την κοινή κάθοδο. Κι αφού ναυάγησε μια τέτοια προσπάθεια, τελικά συμφώνησαν για τα περαιτέρω αλλά ένας από τους τρεις δεν κράτησε το λόγο του με τα γνωστά αποτελέσματα. 

(1) Οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη. Τίποτα δεν τους έχει διδάξει η ίδια η ζωή και περισσότερο τα τόσα απαράδεκτα που συμβαίνουν στον τόπο μας; Δεν χρειάζεται να τα αναφέρω καθότι η μπόχα τους έχει γίνει αισθητή σε όλους τους δημότες. Την προτροπή των ηγητόρων  τους για "συνεργασία με τον διάβολο για να διώξουν τον αρχιδιάβολο" ούτε καν την εξετάζουν....
(2) Αρκετοί υποστηρίζουν ότι στο τέλος θα είναι ο κρυφός άσσος του Πανταζή, πράγμα όμως που ο ίδιος το διαψεύδει σύμφωνα με πληροφορίες άλλων. Εγώ για να λέμε την αλήθεια, τον πήρα  χθες δυο τηλέφωνα και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 
(3) Μπάμης, Λάκης Λαμπρόπουλος και Γκαρήλος. Η πλάκα είναι ότι αυτοί οι κύριοι το παίζουν εκτός από μεγάλοι επιστήμονες και δημοκράτες, σοσιαλιστές! Να δούμε τι θα κάνουν μέχρι το τέλος....
(4) Προσεχώς θα αναφερθούμε στο θέμα, έχοντας περισσότερα στοιχεία. Πάντως εμείς πιστεύουμε, ότι στο τέλος δεν θα κατορθώσει τίποτα, παρά την όποια επιθυμία του, καθότι οι απαιτήσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών   είναι μεγάλες.(ψηφοδέλτιο σε όλο το δήμο συν τα οικονομικά...) κι άλλο αστυνομία...κι άλλο κοινωνία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου