theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑΣ


                                                                                                  Αθήνα  14-3-2014

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)  ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
                             
Μέσα στη γενική «ευφορία»  της κυβέρνησης που πανηγυρίζει την επιτυχή κατάληξη των «διαπραγματεύσεων», υπάρχουν και δύο μέλη της κυβέρνησης που έχουν ιδιαίτερο λόγο να πανηγυρίζουν. Πρόκειται για το γνωστό δίδυμο του Υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή ο ανεπάγγελτος υπουργός και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, που κατάφεραν μέσα από απερίγραπτες μεθοδεύσεις  και σε απόλυτη συνεργασία, τόσο με την τρόικα όσο και με τα ξένα συμφέροντα, που αυτοί αποκλειστικά εξυπηρετούν, να  πετύχουν την αποστολή που τους είχε ανατεθεί: να δρομολογήσουν την καταστροφή της Ελληνικής κτηνοτροφίας. Καταστροφή που είναι απαραίτητη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα  των Γερμανών και  άλλων βορείων Χωρών που ενόψει της κατάργησης των ποσοστώσεων στο αγελαδινό γάλα ψάχνουν  για καινούργιες αγορές ώστε να αυξήσουν την παραγωγή τους.
Έτσι μέσα από μία συνεχή Γκεμπελικής εμπνεύσεως
(λέγε, λέγε κάτι θα μείνει στο τέλος) κατασυκοφάντηση τόσο του γάλακτος ως προϊόντος με το επιχείρημα ότι  είναι πανάκριβο, αλλά και των ίδιων των κτηνοτρόφων ότι είναι μια οργανωμένη συντεχνία που απλά μάχεται για τα συμφέροντά της, επιδόθηκαν επί τέσσερις μήνες σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποδήμησης του φρέσκου γάλακτος και των πλεονεκτημάτων του
Η επίθεση αυτή ήταν τόσο  λυσσαλέα και τα επιχειρήματά τους τόσο σαθρά που ο πραγματικός τους σκοπός, που ήταν απλά και μόνο η επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, όσο και να προσπάθησαν δε μπόρεσε να μείνει κρυφός. Έτσι μετά από δήθεν διαπραγματεύσεις  και συγκρούσεις με την τρόικα κατέθεσαν ως συμβιβαστική πρόταση την αρχική τους πρόταση  για την επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, προτείνοντας ταυτόχρονα και μια κατηγορία  άνευ ουσίας το «γάλα ημέρας» Δεν είναι τυχαίο  ότι όλο και περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ  χαρακτηρίζουν ως έγκλημα κατά τις κτηνοτροφίας τη συμφωνία για το γάλα. Ένα έγκλημα που  συντελείτε από αυτούς τους δύο με τη βοήθεια του απερίγραπτου περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος ως πειθήνιο όργανό τους παρουσιάσθηκε ως εμπνευστής του «γάλακτος ημέρας». Θα θέλαμε όμως πραγματικά να μας εξηγήσει κάποιος από αυτούς τους νεόκοπους Μαυρογιαλούρους, τον τρόπο με τον οποίο το γάλα ημέρας θα διατεθεί στην Αθήνα και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές σε σχέση με τον τόπο παραγωγής του γάλακτος. Ή μήπως αυτό δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό τους γιατί απλά δεν εξυπηρετεί τα σχέδια των εντολέων τους;
  Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε τις εξαιρετικές ιδιότητες του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού στην παραπληροφόρηση, την κατασυκοφάντηση και τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αφού δήλωσε επανειλημμένως ότι ο όρος «φρέσκο» είναι καθαρά εμπορικός όρος, στη συνέχεια καταθέτει δήθεν συμβιβαστική πρόταση  στην τρόικα για επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Προτείνουμε λοιπόν την ανακήρυξη του ως καθηγητή της γαλακτοκομίας για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις «γεωτεχνικές του γνώσεις»!!!
 Ενδεικτικό  των παραπάνω «ικανοτήτων» του  είναι και η απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή  της αντιπολίτευσης σχετικά με τις αδικαιολόγητες αυξήσεις της τιμής του γάλακτος: Αφού στην 5σέλιδη απάντησή του απαξιεί να απαντήσει στο  συγκεκριμένο ερώτημα, στη συνέχεια αναλώθηκε στην προσπάθεια συσχέτισης της αυξημένης τιμή του γάλακτος ως τελικό προϊόν με την τιμή παραγωγού αποκρύπτοντας σειρά γεγονότων όπως: γιατί η συνεχής αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών παραγωγού τους τελευταίους μήνες δε συμπαρασύρει τις αντίστοιχες ελληνικές με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά η μεταξύ τους διαφορά. Επίσης δεν εξήγησε γιατί κατά τους θερινούς μήνες που παρουσιάσθηκε κάμψη των τιμών παραγωγού δεν μειώθηκαν οι τιμές λιανικής πώλησης  Επίσης  μένοντας πιστός  στη προσφιλή του συνήθεια να ψεύδεται ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι καθορίζουν τις τιμές πώλησης του γάλακτος (δεν έχει προφανώς ακούσει τίποτα ούτε για τα καρτέλ γάλακτος ούτε ότι οι κτηνοτρόφοι παρά τη «μεγάλη δύναμή» τους να πιέζουν τις γαλακτοβιομηχανίες πληρώνονται μετά από μήνες).  Όμως δε μπόρεσε να αποκρύψει δύο  αλήθειες:
Ότι οι αυξημένες τιμές παραγωγού οφείλονται στο αυξημένο κόστος παραγωγής που αυτός στάθηκε ανίκανος να μειώσει και το σημαντικότερο ότι  το φρέσκο γάλα και το υψηλής παστερίωσης είναι δύο διαφορετικά προϊόντα με διαφορικές συνθήκες παραγωγής και διαφορετικές συνθήκες παστερίωσης. Δηλαδή ότι  η επεξεργασία στους 72 βαθμούς και η επεξεργασία  σε θερμοκρασίες έως  140 βαθμούς (που ουσιαστικά  μόνο το ασβέστιο μένει αμετάβλητο) παράγει διαφορετικά προϊόντα!!! Αυτό δηλαδή που εμείς  λέμε εδώ και μήνες. Αυτό που εδώ και μήνες υπερασπιζόμαστε: το δικαίωμα του καταναλωτή  να γνωρίζει τη πλήρη αλήθεια για τα  προϊόντα που αγοράζει!!!!
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να διατυπώσει σε συνέντευξή του το εξωπραγματικό συμπέρασμα ότι το υπάρχον σύστημα  δε βοήθησε την ανάπτυξη της αγελαδοτροφίας αλλά θα την βοηθήσουν οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα γίνουν μετά την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος!!!
Επομένως με τέτοιους ογκολίθους της οικονομικής επιστήμης σαν τον Σκορδά κανείς δεν απορεί πλέον γιατί η Χώρα μας έχει ενταχθεί στο μνημόνιο. Ή μήπως στα πλαίσια των ελέγχων για πλαστά πτυχίων  δημοσίων υπαλλήλων να ελεγχθεί και ο εν λόγω υφυπουργός;
Αλήθεια μια και η ηγεσία του  Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην  έκθεση του ΟΟΣΑ,  μπορούν να μας πουν αν γνωρίζουν  κάποια άλλη μελέτη του ίδιου οργανισμού που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρει  ότι το 20 % των πολιτών αυτής της χώρας δεν μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα τρόφιμα για την επιβίωσή του, συνέπεια της δικής τους πολιτικής. Τι θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν  αυτή τη κατάσταση;
 Άποψή μας είναι ότι τη συμπεριφορά των παραπάνω πολιτικών μπορούμε να την περιγράψουμε πλήρως παραφράζοντας τα λόγια του Αϊνστάιν: Δυο πράγματα είναι άπειρα το Σύμπαν και το θράσος, αν και για το πρώτο δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι.
Ως Γεωτεχνικοί πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα  άτομα δεν μπορεί να έχουν θέση σε μια κυβέρνηση  που σκοπό έχει την ανάπτυξη της χώρας. Αν κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη τότε μπράβο!!! Να τους χαίρονται!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου