theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Αντιγράφω από την Βικιπέδια για τον Δημόκριτο.
Ο Δημόκριτος (περίπου 460- 370 π.Χ, ΕΤΥΜ. "ο κριτής του δήμου",δμος + -κριτός< κρίνω) ήταν προσωκρατικός φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης. Ήταν μαθητής του Λεύκιππου. Πίστευε ότι η ύλη αποτελείτο από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα. Ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι ο Γαλαξίας είναι το φως από μακρινά αστέρια. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ανέφεραν ότι το σύμπαν έχει και άλλους "κόσμους" και μάλιστα ορισμένους κατοικημένους. Ο Δημόκριτος ξεκαθάριζε ότι το κενό δεν ταυτίζεται με το τίποτα ("μη ον"), είναι δηλαδή κάτι το υπαρκτό.
    Τι να πρωτοσημειώσω … ότι ο άνθρωπος τον 5ο π.Χ αι. είχε αντιληφθεί ότι ο Γαλαξίας είναι ομάδα πολύ μακρινών αστέρων; ότι στο σύμπαν υπάρχουν και άλλοι κόσμοι; ότι υπάρχει προφανώς ζωή και έξω από τη Γη; ότι το κενό δεν είναι τίποτα αλλά κάτι (αέρας, διαστρική ύλη κλπ.); ότι η ύλη αποτελείται από άτομα, αδιάσπαστα ΑΟΡΑΤΑ στοιχεία;
   Ο Δημόκριτος δεν ήταν μόνο μεγάλος επιστήμονας αλλά και ο πιο μεγάλος φιλόσοφος. Ήταν ο αντίποδας του Πλάτωνα. Γι αυτό και τα έργα του αγαπημένου των χριστιανών πατέρων Πλάτωνα σώζονται σχεδόν όλα ενώ από του Δημόκριτου (όπως και του κατοπινού Επίκουρου ή του Αρίσταρχου κλπ.) το έργο δεν σώζεται ΤΙΠΟΤΑ. Έγραψε τουλάχιστον εβδομήντα (70) βιβλία με θεωρίες για τον κόσμο, τον άνθρωπο, την πολιτική, την ηθική … τα πάντα. Τον κατάλογο των έργων του γνωρίζουμε από τον Διογένη Λαέρτιο. Γνωρίζουμε ότι καταστράφηκαν έργα για τη Μουσική, τα Μαθηματικά, τις Τέχνες κλπ. Ό,τι γνωρίζουμε από τα γραπτά του Δημόκριτου είναι μόνο τριακόσια αποσπάσματα των έργων του που διασώθηκαν μέσα στο έργο άλλων που έγραψαν γι αυτόν παραθέτοντας κομμάτια από τον λόγο του.
   Ο Δημόκριτος θεωρούσε ότι ο άνθρωπος πρέπει να ζει με Ευθυμία (θα λέγαμε σήμερα: ψυχική ηρεμία), μοναδικό πολίτευμα που ενέκρινε ήταν η Δημοκρατία και για την συμβίωση των ανθρώπων θεωρούσε ότι έπρεπε να επικρατεί η Ομόνοια. Ήταν η Ευθυμία, η Δημοκρατία και η Ομόνοια λόγοι για να καταστρέψουν οι βάρβαροι φανατικοί σκοταδιστές το τεράστιο έργο του;
   Οι καταστροφείς είναι κάτι “άγιοι” της κακιάς ώρας και κάτι “επίσκοποι” του κερατά. Για πολλά χρόνια λατρεύτηκαν στις εκκλησίες και στα εικονίσματα των “πτωχών των πνεύματι”. Φυσικά θα βρουν τη θέση που τους αξίζει στο μαύρο της ιστορίας ως εγκληματίες του πνεύματος, ως διεστραμμένοι εγκέφαλοι που με πρόσχημα την θρησκεία ενός -ανύποπτου για τους επιγόνους του- Ιησού (που δίδασκε “αγαπάτε αλλήλους”) κατέστρεψαν ό,τι ελληνικό βρήκαν μπροστά τους γιατί δεν το καταλάβαιναν και γιατί ένιωθαν πως τους απειλούσε. Ο Δημόκριτος, αντίθετα, θα θριαμβεύει στις ψυχές και τα μυαλά των ανθρώπων γιατί είναι το έργο του και η ζωή του πολύ πιο σπουδαία από τις ποταπές υπάρξεις των διωκτών του.
ΠΗΓΗ: http://epitheorisi2014gt.blogspot.gr/2014_09_01_archive.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου