theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κομμουνισμος ή Βαρβαρότητα


Του Κώστα Γρηγοριάδη

Του Κώστα Γρηγοριάδη EFSYN

   Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της εξομοίωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό από διάφορους συντηρητικούς κύκλους και της αναθεώρησης της ιστορίας. Όλοι αυτοί δεν είναι απλώς συντηρητικοί ανιστόρητοι αλλά είναι αντιδραστικοί και υποκριτές. Στην ουσία μάχονται με υστερία και  εξαλλοσύνη με ύπουλο στόχο τον εξωραϊσμό, την αθώωση των όπου γης ναζιστών, και στα καθ΄ημάς ταγματασφαλιτών, δοσίλογων  και χρυσαύγουλων και κάθε είδους φασιστών και φασιστοειδών. Σίγουρα η αλήθεια είναι γραμμένη από την ίδια την ιστορία και δεν έχει ανάγκη του δικού μου λόγου, όμως αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω και να τονίσω ορισμένα πράγματα και εγώ μέσα από την προσωπική μου εμπειρία από την 45χρονη θήτευσή μου στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς (ΑΑ) (Ρήγας Φεραίος, Κ.Κ.Εεσωτ.,  Συνασπισμός, Δημάρ, Σύριζα) (1)
   Εμείς λοιπόν είχαμε τότε αποκηρύξει τον Σταλινισμό και αντιμετωπίζαμε τον τότε υπαρκτό σοσιαλισμό ως καθεστώς ολιγαρχικό, αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό.  Η διακήρυξη "Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο" ήταν βασική σημαία μας. Θυμάμαι τα κύρια συνθήματα στις τότε ξεχωριστές πορείες μας "Ούτε Κρουζούτε Πέρσινγκ, αλλά ούτε SS20Ούτε ΝΑΤΟ, αλλά ούτε Βαρσοβία" .
    Είναι  ξεκάθαρο ότι  ο Σταλινισμός έχει την ίδια σχέση με τον κομμουνισμό όπως ακριβώς η Ιερά Εξέταση με τον Χριστιανισμό. 
    Άλλο λοιπόν ο κομμουνισμός και άλλο ο Σταλινισμός. 
    Θα ήθελα να προσθέσω και τούτο. Πολλοί αριστεροί  διανοούμενοι , φιλόσοφοι , ιστορικοί, με πρώτον τον Τρότσκυ έχουν καταγγείλει τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα του Σταλινισμού αλλά και τον υπαρκτό σοσιαλισμό, όμως κανένας δεν απαρνήθηκε τον Κομμουνισμό και τα ιδεώδη του.
 Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε όμως το μεγάλο τίμημα της Σοβιετικής Ένωσης στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο (70 εκατ. θύματα) που προκάλεσε ο ναζισμός αλλά και το μεγαλύτερο και το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην ανθρωπότητα, το ολοκαύτωμα; 
  Ειδικά για μας τους  Έλληνες δεν μπαίνει κανένα δίλημμα για εξομοίωση και άλλα τέτοια συναφή μια και έχουμε μπροστά μας την εικόνα της Χρυσής Αυγής. Ωμό ομοίωμα του Ναζισμού. Έχει σχέση με αυτή την εγκληματική εταιρεία  (2) το ΚΚΕ και ας το καταγγέλλουμε δογματικό με σταλινική απόχρωση; Στις διαδηλώσεις του ΚΚΕ δεν ανοίγει μάτι, τουναντίον περιφρουρούν την ασφάλεια και την τάξη, ενώ είναι γνωστές οι ορδές και οι ¨"πυρήνες" και όχι μόνο της Χ.Α..
   Ακόμα και ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι απαράδεκτο να εξισώνεται με τον ναζισμό και τον φασισμό. Πόσο μάλλον ο κομμουνισμός που στηρίζεται στο έργο του Μαρξ (ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ) και ο Ναζισμός, ανώτερη μορφή του Φασισμού που στηρίζεται στο έργο του Χίτλερ (Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ). Το Κεφάλαιο ευαγγελίζεται την ισότητα και την ελευθερία των ανθρώπων ανεξάρτητα από φυλή και  θρησκεία και απ' τις σελίδες του πηγάζει η αγάπη για τον άνθρωπο και τη Ζωή ενώ ο "Αγών" όχι μόνο ευαγγελίζεται αλλά και στηρίζεται  στον άγριο ρατσισμό (αρία φυλή και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά) στο δηλητήριο, στη βία, στο μίσος και στο θάνατο.
   Εμένα σε όλο μου το διάβα ο καλύτερος φίλος μου ήταν ο Παναγιώτης, οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ,  από τα φοιτητικά μας χρόνια και όχι μόνο κάναμε παρέα αλλά μαζί εκδίδαμε μια μικρή συνδικαλιστική εφημερίδα τα "Κτηνιατρικά Νέα" με γενική αναγνώριση στον κλάδο μας. Ήταν δυνατό να συνέβαινε το ίδιο με έναν ναζιστή, χρυσαύγουλο τύπου Κασιδιάρη; (3)

(1) Πριν τις τελευταίες εκλογές μετά την φυγή ή εξοστρακισμό  του Αριστερού Ρεύματος (Λαφαζάνηδες, Ζωή και λοιποί) επήλθε ξεκαθάρισμα των αριστερών και ρεαλιστικών ιδεολογιών από τα αριστερίστικα ιδεολογήματα. Πλέον ο Σύριζα εμφορείται κυρίως από τις αρχές της ΑΑ με σαφείς αντιδιαστολές και από το δογματικό ΚΚΕ αλλά και τους αιθεροβάμονες αριστεριστές, εξωκοινοβουλευτικά γρουπούσκουλα.
(2) Οσονούπω έρχεται και η δικαστική  επιβεβαίωση. 
(3) Στη Zαχάρω έχω ένα φίλοχρυσαυγίτη αλλά δεν είναι ούτε ναζιστής, ούτε φασίστας ίσως παρασυρόμενος όπως οι περισσότεροι και αγανακτισμένος πολίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου