theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ο Νόμος και ο παρανόμος ΤΟ ΆΚΡΟΝ ΆΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΟΒΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΊΑΣ

   
     Μια μέρα στις αρχές Αυγούστου, 9 του μήνα συγκεκριμένα, ήρθε ταχυδρομικώς στο σπίτι μας, στο χωριό, το παραπάνω  ειδοποιητήριο. Είναι μια ατομική ειδοποίηση οφειλών στο δήμο της μάνας μου Ελένης που μας έχει αποχαιρετήσει για τα θυμαράκια εδώ και αρκετά χρόνια. Στην αρχή αναρωτήθηκα τι μπουγιουρντί είναι τούτο, αλλά διαβάζοντας το χρεωστικό ποσό με πήραν τρανταχτά γέλια. 
Για γέλια και για κλάματα. 
Κάπως έτσι και σεις δεν το ..χαρακτηρίζετε;

Κεφάλαιο 0,97/ Προσαυξήσεις0,00/ Σύνολο απαιτητικό 0,97  

Έτσι ορθά κοφτά: Σύνολο απαιτητικό 0,97      
Επειδή και πολύ μου έκανε εντύπωση και το θεώρησα αστείο, μια και η αξία της κόλας και του φακέλου είναι μεγαλύτερη του ποσού, μια επόμενη μέρα επισκέφτηκα το Δημαρχείο, όπου πλήρωσα το φετινό αλλά και το περυσινό (1) ..χαράτσι που μαζί ξεπερνούσαν τα 2 ευρώ κατά 3 λεπτά.Στην απορία μου ισχυρίσθηκαν ότι έτσι καθορίζεται από το νόμο και είναι από τα μη "ηλεκτροδοτούμενα ποσά" που αναλογούν στο δήμο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ότι καταλάβατε και σεις κατάλαβα και εγώ.....
Τι να πω για το καθήκον της εφαρμογής του νόμου και του παρά-νόμου το λέει ο λαός:   ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΟΎ ΝΑ ΧΈΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΞΕΚΩΛΩΘΗΚΕ!!! 



(1) Και πέρυσι την ίδια εποχή, ήρθε μια ίδια ειδοποίηση, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Δικαιολογημένα αναρωτιέμαι γιατί οι προσαυξήσεις είναι μηδέν.Από τη μια μυστήριο κι από την άλλη ...πλάκα. Ακόμα κι Θεός δεν κρατάει τέτοια χρεολύσια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου