theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΠΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ...ΔΟΜΕΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
Πρέπει να είναι ή πολύ αδαείς, ή πολύ αφελείς. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν ότι είναι πρόταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευτυχώς.

Ιδού πώς πανηγύρισαν και τι διατυμπάνισαν: 

ΜΙΑ μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Δήμοι του Κυπαρισσιακού κόλπου όπως ήταν αναμενόμενο για το θέμα της θέσπισης μέτρων προστασίας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου καθώς το Κράτος άργησε να προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων προδιαγραφών για την περιοχή χωρίς να εξοβελίζεται τόσο ο ανθρώπινος παράγοντας όσο και τα θαλάσσια είδη όπως η καρέτα καρέτα.
     Να σημειώσουμε ότι με πλειοψηφία η απόφαση που εκδίδεται μέχρι να καθαρογραφεί διαπιστώνει τα κενά του διατάγματος με βάση στοιχεία που δεν επαρκούν για την τεκμηρίωση των απαγορεύσεων στην περιοχή, υποδαυλίζοντας το μέλλον της περιοχής αποκτώντας ουσιαστικά μια ταφόπλακα για την δραστηριότητα στην περιοχή από την Ηλεία πάνω από την Ζαχάρω μέχρι και την Ελαία.
    Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας αμέσως μετά την ενημέρωση για την έκδοση απόφασης τόνισε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
      » Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο . Το ΣτΕ με την απόφαση του απορρίπτει το ΠΔ της Κυβέρνησης με πολύ σοβαρές παρατηρήσεις επί της ΣΜΠΕ πάνω στην οποία στηρίχθηκε το ΠΔ αλλά κ η ένσταση των Δήμων.
      Δώσαμε ένα αγώνα με όλη μας τη ψυχή που λίγοι πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε . Η προσπάθεια συνεχίζεται» κατέληξε ο Δήμαρχος, ενώ οι Δήμοι της Ηλείας που προσέφυγαν εκφράζουν ότι πλέον ο αγώνας θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο.
ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

«Χαστούκι» του Σωκράτη Φάμελλου στα οικονομικά συμφέροντα του Κυπαρισσιακού κόλπου

Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου. Δεν τίθεται θέμα απόρριψης από το ΣτΕ. «Τζάμπα» τα πανηγύρια των οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να αλώσουν την περιοχή. Υπόλογος ο δήμαρχος Τριφυλίας. Πλήρης επιβεβαίωση του
ρεπορτάζ του messiniapress από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος.
     Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση που αφορά την προστασία του Κυπαριασσιακού κόλπου, μετά από σχετική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλου. Ο κ. Φάμελλος σε ανάρτησή του στο facebook, ξεδιαλύνει τις …παρεξηγήσεις που ορισμένοι (πολιτικοί και επιχειρηματίες) θέλησαν να δημιουργήσουν σχετικά με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την απόφαση επί του Προεδρικού Διατάγματος που θέτει αυστηρούς όρους προστασίας του Κόλπου. Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος σχολιάζοντας ανάρτηση της Δήμητρας Λυμπεροπούλου (επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου) αναφέρει: «Θα υπάρξει αύριο πρωί (σσ σήμερα) ανακοίνωση του ΥΠΕΝ. Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταματικοτητας. Δεν υπάρχει θέμα απόρριψης. Απλή αναβολή έγινε. Η βασική επιλογή να ενταχθεί η περιοχή σε ΠΔ προστασίας είναι αποδεκτή».
ω2
Σημειώνεται ότι η κα Λυμπεροπούλου από το απόγευμα είχε θέσει τα πιο πάνω ζητήματα στην ανάρτησή της, δίνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που ήθελε να παρουσιάσει προς τα έξω ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Είχε ακολουθήσει ρεπορτάζ του messiniapress το οποίο επιβεβαίωνε όσα υποστήριζε η κα Λυμπεροπούλου, αλλά και όσα σημείωσε αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
Υπόλογος ο δήμαρχος Τριφυλίας
Είναι σαφές, πλέον, ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα που ο ίδιος δημιούργησε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσίβελας σε ανάρτησή του στοFacebook τη Δευτέρα μιλούσε για απόρριψη του Προεδρικού Διατάγματος και, μάλιστα, πανηγύριζε για την εξέλιξη αυτή! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσίβελας με τη δήλωσή του παρέσυρε τόσο τα ΜΜΕ όσο και πολιτικούς παράγοντες.
Τα οικονομικά συμφέροντα
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει στοχοποιηθεί από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό με την κατασκευή δεκάδων τουριστικών κατοικιών σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή της Μεσσηνίας. 

3 σχόλια:

 1. Γράφεις "είναι πρόταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευτυχώς." Συμφωνώ !!!
  Όμως Αυτούς που μας έβαλαν στη Ευρωπ.Ένωση, τους πετροβαλάγα.ε και ακόμη συκοφαντούνται ..... . Δ.Θ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξεχνάς ότι τότε το μικρούτσικο κόμμα, το ιστορικό ΚΚΕ Εσ. ήταν υπέρ της ένταξης στην ΕΟΚ, κόντρα σε όλους τους..Κύκλωπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεχνάς ότι τότε ήταν το κόμμα του ενάρετου Λεωνίδα Κύρκου που ήταν εχθρός του « Το είπαμε αλλά δεν το εννοούσαμε » και γι αυτό έλεγε τότε «…Αλλαγή της αλλαγής… » ΟΧΙ στο ΨΕΜΑ και τον συκοφαντούσαν ως «Αριστερό του σαλονιού».
  Τότε « Το είπαμε αλλά δεν το εννοούσαμε » ήταν το ΠΑΣΟΚΙΚΟ ρεφρέν για τους οπαδούς του ενώ σήμερα είναι Η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Τότε υπήρχε Αξιοπρέπεια στο Κ.Κ.Εσωτ. και το εκτιμούσα , ενώ σήμερα ….το Μεγάλο ΨΕΜΑ !!!
  Την ΑΡΕΤΗ τη θεωρούν βλακεία οι κουτοπόνηροι φαταούλες του «δοσ’ ημίν σήμερον» και οι αιθεροβάμονες. Θλίβομαι !!!
  Δ. Θ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή