theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ

ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ 
ΚΑΙ       ΣΤΗΝ       ΠΡΩΪΝΗ
Το Γιαννιτσοχώρι είναι αρκετά νέο χωριό και άρχισε να κτίζεται μετά το πρώτο τέταρτο του προηγούμενου αιώνα από μετοίκους από τα γύρω χωριά   και κυρίως από τον Αλιά. Γι αυτό και ο Αλιάς είναι η Βαλιδέ Σουλτάνα μας.

   Γενική πολιτική εικόνα
    Ως προς τα ιστορικά πολιτικά δρώμενα  η κορωνίδα στην εξέλιξη ενός ανθρώπου, ενός χωριού, ενός κράτους, στην ύψιστη στιγμή τους, μετά την Επανάσταση του Εικοσιένα, είναι η Εθνική Αντίσταση.Σε αυτή στο χωριό ουδέν σοβαρό, αξιόλογο γεγονός συνέβη, μια και τα πεδινά χωριά δεν ήταν ακτίνας δράσης των ανταρτών. εκτός από την ανατίναξη της γέφυρας  της Νέδας από κλιμάκιο Άγγλων και ανταρτών τον Οκτώβριο του ΄43. Στον δε ΕΛΑΣ συμμετείχαν μόνο 2 άτομα κι αυτά ξενόφερτα. Όμως στο χωριό είχε δημιουργηθεί οργάνωση του ΕΑΜ, που οι περισσότεροι, κυρίως πρωταγωνιστές εξαιτίας της Λευκής Τρομοκρατίας διασκορπίσθηκαν, άλλοι στην Αθήνα και άλλοι στην Αυστραλία.       Στα επόμενα χρόνια τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως περίπου σε  όλη την επαρχία. Μια αντιπαράθεση μεταξύ των νικητών [δεξιοί, ταγματασφαλίτες ακροδεξιοί] και των άλλων των αντιδεξιών [το στρατόπεδο των  προοδευτικών δυνάμεων, κεντρώοι, Πασόκοι, Κουκουέδες και λίγοι λοιποί αριστεροί & στη συνέχεια Συριζαίοι]. Παρά τα μικρά σκαμπανεβάσματα η δεξιά είχε πάντα ένα μικρό προβάδισμα, εκτός ίσως από το ΄81 και το ΄85. Πάντως από την μεταπολίτευση, εκτός από ένα μικρό διάλειμμα 4 χρόνων, έχουμε στην κοινότητα δεξιούς προέδρους.                                 
      Όπως και στην υπόλοιπη χώρα  έτσι και στο χωριό, οι περισσότεροι υιοθετούν τη συμπεριφορά Χατζηαβάτη: φοβισμένος και δειλός, ένας ραγιάς με ευλύγιστη μέση έτοιμος να κολακέψει, να συνεργαστεί ή να ανεχθεί τους ισχυρούς. ΟΙ διάφορες κουμπαριές είχαν μεγάλη σημασία, το ίδιο τα ρουσφέτια. Βεβαίως ο χατζηαβατισμός έχει τις ρίζες του στο πρωτοφανές φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη, στην ενσωμάτωση στον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό όλων Ελληναράδων και της κατοχής και της χούντας [ δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες και χουντικοί κάθε είδους]


  ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό   

     Δειλά και σταθερά λοιπόν και ανάμεσα στις συμπληγάδες Της Καραμανλικής Ν.Δ. και του Ανδρεϊκού Πασόκ έκαναν την εμφάνισή τους οι Ανανεωτικές Ριζοσπαστικές ιδέες. Στην αρχή ως ΚΚΕεσωτ. με 10 περίπου ψήφους στην αρχή και 16 αργότερα , που σε κάποιες ευρωεκλογές πριν το 2000 οι ψήφοι ανέβηκαν στους 45, και στη συνέχεια στις εκλογές 2012, ως Σύριζα,   έφθασαν τους  120, το δε ΄15 ο Σύριζα ήρθε μπάρα-μπάρα με τη Ν.Δ.
     Το μικρό κόμμα διαμαρτυρίας σιγά-σιγά θέριεψε και έγινε πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση υπό δυσμενέστατες όμως συνθήκες.  Παρέλαβε μια Ελλάδα καταχρεωμένη και δεμένη πισθάγκωνα με τα μνημόνια και παρά ταύτα το έργο του ήταν μεγάλο σε όλους τους τομείς, στον εργασιακό χώρο, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην εξωτερική πολιτική,στο μεταναστευτικό και και...Τώρα φαίνεται η διαφορά που ο νεοφιλελευθερισμός  ισοπεδώνει τα πάντα. 
   Στην περιοχή μας η διαθήκη είναι τα ισχυρά αποτυπώματα στο περιβάλλον (Π.Δ. για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου) και στον Καϊάφα που επιτέλους ξελασπώνει. 
   Πλέον στην απόκρουση της λαίλαπας της δεξιάς και της επέλασης της ακροδεξιάς η μόνη απάντηση είναι οργανωτική ανασυγκρότηση και πολιτική διεύρυνση με σκοπό τον κοινωνικό μετασχηματισμό και η δημιουργία μιας μεγάλης Προοδευτικής-Δημοκρατικής παράταξης, που θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες από την Αριστερά μέχρι το Κέντρο. Έτσι οι ίδιοι οι πολίτες επέβαλαν τη γέννηση του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία.
   Υπ΄ αυτές τις συνθήκες  και για αυτό τον σκοπό και εμείς στο χωριό μας, μια ομάδα ενεργών πολιτών από όλο τον δημοκρατικό χώρο επιλέξαμε τη συστράτευση και τη συμπόρευση με αποτέλεσμα για  πρώτη φορά την ίδρυση μιας τοπικής οργάνωσης με την συμμετοχή μας στο ιδρυτικό συνέδριο της μεγάλης παράταξης. 
    Θέλουμε να συμβάλουμε για ένα κόμμα 

  • ανοιχτό,
  • μαζικό,
  •  λαϊκό 
  • και ριζοσπαστικό 
Όλοι αποδεχόμαστε ότι η ηθική της Αριστεράς προτάσσει το συμφέρον της κοινωνίας και της χώρας.
  Δηλώνουμε λοιπόν ότι  συμφωνούμε με τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας (Εργασιακά δικαιώματα, Κράτος πρόνοιας, αντιρατσιστική και αντιφασιστική πολιτική, Περιβάλλον -Κλιματική αλλαγή) και προχωράμε αποδεχόμενοι ότι μεταξύ παλιών και νέων μελών δεν υπάρχει ουδεμία διάκριση αρνούμενοι φυσικά οιοδήποτε αριστερόμετρο και άλλα τέτοια παρωχημένες δογματικές μεθόδους.
Μπροστά λοιπόν
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ
 Προσκαλούμε τους συγχωριανούς μας που διάκεινται ευνοϊκώς απέναντι στις πανανθρώπινες ιδέες είτε είναι φίλοι μας είτε απλώς συμπαθούντες να έρθουν μαζί μας, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑ είναι μεγάλη και όλους μας χωρά, εκτός από τους καραμπινάτους συνειδητούς δεξιούς, που εκμεταλλεύονται την ανάγκη  και την κακομοιριά του κόσμου.

        Οι συνιδρυτές

Αντωνοπούλου- Μπάκα Καίτη

Κόλλιας . Γιάννης 

Κόλλιας . Γιώργος

Λαλιώτης . Άρης 

Κόλλιας Ν. Θεόδωρος

Μπάκας . Θανάσης

Ντούφα Μάρθα

Παπακυριακόπουλος  Θεόδωρος

Τσιλιβήτας  Μιχάλης

[Είμαστε δυο, Είμαστε τρείς, Είμαστε χίλιοι δεκατρείς]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου