theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Το Ζαφειρόπλειο Μαυσωλείο στη Ζαχάρω

         Στο κέντρο της Ζαχάρως, στη ανηφόρα που ενώνει την κάτω με την επάνω πόλη στέκει σαν ένα μεγάλο όρνεο το ερείπιο  σπίτι του Ζαφειρόπουλου. Εδώ πάλαι ποτέ ήταν ξακουστό ζαχαροπλαστείο με το ονομαστό γαλακτομπούρεκο, που ευωδίαζε ολόκληρη την πόλη. 
      Τα χρόνια περάσαν ο γιος, ο Γιάννης, μοναδικός κληρονόμος έγινε δικηγόρος και βουλευτής. Αν ήταν άξιος ή όχι δεν είμαι σίγουρος να υποστηρίξω καμία από τις δύο εκδοχές. Ένα μόνο ξέρω ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχε, στην περιοχή της Ζαχάρως έπαιρνε ολίγες ψήφους. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας επανέλθουμε στο ...μαυσωλείο.  Ένα από τα μεγαλύτερα αισθητικά τραύματα, χαίνον και πυορούν..



    Όπως όλοι το βλέπετε, οι Ζαχαραίοι εκ του σύνεγγυς, το μεγαλύτερο οικοδόμημα είναι γκρεμισμένο  και οι εναπομείναντες λίγοι εξωτερικοί τοίχοι είναι περιπλεγμένοι με σκυρόδεμα. Παρόλα αυτά υπάρχει κίνδυνος να γίνει σοβαρό ατύχημα. Κι όμως ό κύριος πρώην υπουργός έχει καταφέρει να κριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο. 
Σε αυτή την Βανανία όλα είναι δυνατά!
    Εάν έβγαινε πάλι ο Πανταζής σίγουρα θα το εξαγόραζε, όπως ακριβώς εξαγόρασε το  άλλο  ερείπιο, παρά τον Άγιο Σπυρίδωνα. Το Θυμάστε; Είχε όνειρα, ως παλιός κάτοικος της Κορδόρουγας να το κάνει Κινηματογραφικό- Θεατρικό Κέντρο και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών. Ευτυχώς που ο Άγιος Σπυρίδων έβαλε το χεράκι του και   γλυτώσαμε από τέτοια ….μεγαλεία..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου