theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Η "ΑΛΛΗ" ΖΑΧΑΡΩ

   Στη Ζαχάρω δεν είναι όλα αρνητικά, μαύρα κι άραχνα. Δεν μακροημερεύουν μόνο ανερμάτιστοι λεβέντες, ματσακόνηδες κι άραχλα "μπουμπούκια", που σίγουρα είναι η πλειοψηφία αλλά οι περισσότεροι από δαύτους ... λουφάζουν ή παριστάνουν τον ανήξερο μια και είναι χλεχλέδες. Μακροημερεύουν και μάλιστα ηγεμονεύουν αρκετοί άνθρωποι σένιοι, βέρζινοι. Τσάκαλοι και μάγκες που δεν τους πάτησε το τρένο, που άλλωστε πλέον δεν περνάει στα μέρη μας!  
    Αντίστοιχα υπάρχουν και μερικά καλά μαγαζάκια και στέκια που  αξίζουν θετικά σχόλια και επαίνους. Βεβαίως δεν είναι διαφήμιση αλλά προσωπική εκτίμηση που κατά το μάλλον ή ήττον είναι αντικειμενικότητα. 
    Σε αυτή την ανάρτηση γίνεται αναφορά στο "ΠΟΛΙΝΑ CAFE" και στη συνέχεια στο Ιχθυοπωλείο ο "ΑΦΡΟΣ" του  Δημοσθένη που είναι σένιος και λεβέντης με τα όλα του!

[ Αποβραδίς την Κυριακή κανονίσαμε με τον φιλάρα, τον Αρφάνη και έτσι την άλλη μέρα, το πρωί κατά τις  10 νάμαστε στο CAFE της Πολίνας, στο εμπορικό κέντρο απέναντι από το Πνευματικό κέντρο. Κι αν δεν το ξέρετε κι αυτό, παραδίπλα στο ΚΤΕΛ. Νομίζω κάπως συνεννοηθήκαμε ΄για τον γεωγραφικό  στίγμα. Για τη Ζαχάρω μιλάμε Έτσι;
  Πιάσαμε λοιπόν ένα τραπεζάκι στη γωνία κι αρχίσαμε με μια ζεστή σοκολάτα, και νάσου ένας καλός φίλος, ο Γιάννης Μαντάς [1]. Αράξαμε λοιπόν ώσπου σε λίγο ήρθε η  μαμά της Πολίνας, παράληψή μου που δε ρώτησα το όνομά της, που φτιάχνει το εκλεκτόν έδεσμα, τους λουκουμάδες.. Να μην πλατιάζουμε ήρθαν τρία πιάτα με τις καταπληκτικές λουκουμάδες, εννιά τορνευτά κομμάτια. Με γνήσιο μέλι και μπόλικο καρύδι, ψύχα, ήταν μούρλια.   Αφού σε λίγο δεν έμεινε κολυμπιθρόξυλο.  Γλύφαμε τα δάκτυλά μας....Όλα τα υλικά από το γειτονικό Μπισχοίνι, που είναι και το χωριό καταγωγής τους. 
   Από τα διάφορα λεγόμενα, ενημερωθήκαμε ότι τα βραδινά και δη τα Σ.Κ γίνεται μέγας τσερτζελές. Ξεφαντώνει η νεολαία της Ζαχάρως με χορούς και παλαμάκια.
 Μαζί με την Πολίνα είναι και η δεσποινίς Γαρυφαλιά, κατά την ιδία Λένια.  Όλα τα λεφτά είναι το μικρό βίντεο και από αυτά το χρυσό και λαμπιρίζον είναι η μεγάλη κουβέντα της μαμάς στην απάντηση τι βάζει στη συνταγή, μας τόνισε:   Αγάπη!!!
  Και μ΄ αυτή μέγιστη λέξη  γεμίσαμε πατόκορφα.....}

[1] Ο έτερος της γερής τριάδας, φυσικά μη ομοούσιάς, ο κουμπαράκος, έδινε εξετάσεις στην Πάτρα και όπου νάναι τελειώνει, όχι καμιά σχολούλα, αλλά το φιλοσοφικό, που θέλει κότσια και αβέρτα  μελέτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου