theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



Κανονικά  δεν  είναι το πρόσωπο της εβδομάδας 
αλλά του καλοκαιριού. Βεβαίως στα πλαίσια του 
τόπου μας. Δικαιολογημένα λοιπόν αύριο, το 
Σάββατο που θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων
 του συνάμα ο Πολιτικός Σύλλογος της γενέτειρας
 θα τον βραβεύσει. Πρέπει όλοι φίλοι και γνωστοί,
καινούργιοι και παλιοί  να τον τιμήσουμε με την παρουσία μας.

    Ο Θύμιος Χαραλαμπόπουλος  γεννήθηκε στο χωριό Καρυές Μεσσηνίας. (Κοπάνιτσα).Από ηλικία οκτώ χρονών έγινε εσωτερικός μετανάστης στον Πειραιά, εργαζόμενος την ημέρα, σαν πωλητής, οικοδόμος λούστρος κ.λπ.
Τα βράδια πήγαινε νυχτερινό Γυμνάσιο. Τελείωσε το 6ο νυχτερινό Γυμνάσιο Πειραιώς. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, μετανάστευσε στην Αυστραλία.
Σπούδασε Νεοελληνική Λογοτεχνία, ανθρωπολογία και ψυχολογία (συμπεριφορές: Ανα λυτής - Υποστηρικτής διχασμένης προσωπικότητας) στο πανεπιστήμιο Νέας Αγγλίας
στο Armidale της Νέας Νότιας Ουαλίας. Έχει εργαστεί με άτομα και ομάδες γηγενών κατοίκων (Αβορίγινων) στη Βόρεια Αυστραλία, κι έχει ζήσει μαζί τους σε καταυλισμό έξι μήνες.
Αυτό το «ταξίδι», σημάδεψε τον εσωτερικό του κόσμο με τις τρανές συγκινήσεις του, και αναθεώρησε πολλά που του δίδαξαν στο σχολείο.
Αφιέρωσε αρκετά χρόνια για να κατανοήσει, αφομοιώσει και να βαθύνει την μεταμόρφω ση που σημάδεψε την πορεία του ανθρώπου από την παλιά του ταυτότητα στη σημερινή. Αυτό το «ταξίδι» σημάδεψε τον εσωτερικό του κόσμο.
Έχει επιδείξει ενεργή συμμετοχή και δράση
σε παροικιακούς οργανισμούς από τις πρώτες ημέρες, του ερχομού του στην Αυστραλία. Από το 2008 ως σήμερα, είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων. Αυτ στραλίας, και επιμελείται το Λογοτεχνικό πε ριοδικό του Συνδέσμου «Ο ΛΟΓΟΣ».
Διετέλεσε σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια σε όλες τις θέσεις της ιεραρχίας. Συγχρόνως με την εργασία του δίδαξε Ελληνικά σε Σαββατιανά σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου