theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΪΦΑ-CAFE.BAR.RESTAYRANT

 Το βράδυ της παραμονής της Παναγιάς βρεθήκαμε με τον ξάδελφο Ηλία Ντούφα και τον φίλτατο Αρφάνη [1]στον Καϊφα, όπου τον σταθμό του θρυλικού τραίνου η Κατερίνα  Λούτου [2] τον έχει διαμορφώσει σε ένα εξαίσιο χώρο. 
    Η ποιότητα και το μεράκι φαίνεται με την πρώτη  ματιά και κερδίζει τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Πράγματι έλειπε κάτι  τέτοιο από την περιοχή μας που έχουμε μπουχτίσει από κιτσαριό και ...ελληνικούρες. 
 Μάλιστα  ΄πέσαμε πάνω και σε live με τους Matronas Trio, με την Φωτεινή Παπαδοπούλου στο τραγούδι και στα κρουστά, τον Στέφανος Φίλο στο τραγούδι και στο βιολί και το Γιαννης Βαρβαρήγο στο τραγούδι και στο λαούτο, σε παραδοσιακούς σκοπούς από τα νησιά αλλά κι από όλη την Ελλάδα!"
Ήταν σκέτη μαγεία, ο χώρος μοναδικός, το όλο στήσιμο τέλειο και το μουσικό τρίο καταπληκτικό!!!
Η νεολαία βεβαίως κυρίαρχη και τα λικνίσματα στο χορό έδιναν και έπαιρναν και μάλιστα πολλά στην άμμο. Όπα -όπα τα αισθησιακά πιπίνια. Χαρά μας μεγάλη και καμάρι τους!!!
Σίγουρα Οι Ανυγρίδες, μούσες, παραδίπλα έστεκαν στο σκοτάδι πικραμένες με το ύφος του ζηλιάρη και οι Λαπίθες παραπάνω στους πρόποδες του βουνού αφήνοντας τα κοντάρια τους καταγής με γουρλωμένα μάτια κοιτούσαν.
Τα λόγια λένε λίγα, δείτε τη μικρή ταινία και θα μείνετε έκθαμβοι!!!


[1] Τη παρέα σε λίγη ώρα διάνθησαν τα ωραία τσουπάκια του Αρφάνη, η Παναγιώτα και η Αρχοντία καθώς και η Κατερίνα, η Αρφάναινα, με την οποία φέραμε και δυο-τρείς στροφές [δες στο βίντεο] Ευχάριστη έκπληξη δε ήταν και ο καλός φίλος μας, Άγγελος Κουής,!
[2] Σημειωτέον η Κατερίνα έχει λίγα μαθήματα να πάρει το πτυχίο του γιατρού. Αλλά και οι άλλες κοπελιές, συνεργάτες της είναι πτυχιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου