theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ: ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΌ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

      Είναι κανόνας, όλοι οι καινούργιοι αιρετοί, από τον πρωθυπουργό έως τον δήμαρχο να διατυμπανίζουν ότι βρήκαν καμένη γη. Και το άλλο, συνήθως έργα ημιτελή των προηγούμενων δεν τα τελειώνουν Στην περιοχή  μας κραυγαλέο παράδειγμα ο Καϊάφας. Και  πάμε στη δημοτική μας αρχή. Να τονίσουμε εξ αρχής ότι η τωρινή τοπική αρχή [Μητρόπουλος] επικράτησε τη δεύτερη Κυριακή της Αξιωματικής αντιπολίτευσης [Κάπος]με την συν….της παράταξης του πρώην δημάρχου Αλεξανδρόπουλου [1]. Ο λόγος αυτής ήταν καθαρά από προσωπική αντιπαλότητα, μια και οι παρατιθέντες αντιδήμαρχοι πήγαν με τον Κάπο.
  Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η δημοτική αρχή ξεμπλόκαρε τα δύο μεγάλα έργα του Πανταζή [Πολύκεντρο και Γυμναστήριο] και σχεδόν τα αποπεράτωσε. Και ερχόμαστε στο Πολύκεντρο που πράγματι είναι ένα επιβλητικό έργο [2], και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν λειτουργεί.

  Για αυτό το καυτό θέμα μιλήσαμε ανοιχτά και λεύτερα με τον αγαπητό φίλο Βασίλη Δρακόπουλο, που κατά πολύ εκφράζει την κοινή γνώμη της Ζαχάρως, μια και περιφερόμενος χαίρει γενικής εκτίμησης. [βίντεο]
     Για το θέμα μιλήσαμε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Τάσο Κάπο και μας ανέφερε το εξής: " Ήδη το κονδύλι για την αποπεράτωση - τελειοποίηση του έργου, αποχέτευση, εξοπλισμοί κτλ  ψηφίστηκε, οπότε σε 2 με 3 μήνες θα περατωθεί"
Ένα από τα ερωτήματα είναι γιατί έγινε παραλαβή και μάλιστα ακολούθησαν και τα εγκαίνια που έκανε η πρώην δημοτική αρχή προεκλογικά βέβαια για ευνόητους λόγους. Νάτανε το πρώτο, λίγο το κακό, αλλά όλοι έτσι κάνουν. Εντώ είναι Ελλάντα!
   Ο Τάσος έθιξε και ένα άλλο σχετικό θέμα, μεγάλο. "το πρόβλημα είναι πώς και ποιοι θα το λειτουργήσουν; Πρέπει να ορίσουν επιτροπή, [3] μια και ένας αντιδήμαρχος είναι αδύνατο να το φέρει εις πέρας."
     Καλά όλα αυτά αλλά από την αρβύλα που έχει κι αυτή αξία και μάλιστα έχει προκαδούρες που κάνουν κρακ-κρακ, μάθαμε ότι ο  δήμος χρωστάει στον εργολάβο περί τα 80.000 ευρώ όπότε συν την αποχέτευση με τους εξοπλισμούς οι ανάγκες ξεπερνούν τις 150.0000. 
Αρβύλα είναι και έτσι τα γράφω, αλλά να ξέρετε ότι οι αρβύλες μυρίζουν πολύ...
      Σίγουρα κάποτε το Πολύκεντρο θα είναι έτοιμο για λειτουργία, το μεγάλο θέμα είναι αν η κοινωνία της Ζαχάρως που είναι ξερή από κάθε πολιτιστική καλλιέργεια και συνάμα στερείται ανάλογους φορείς [4] μπορεί να ανταπεξέλθει. Πολύ φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθούν αυτά που στην αρχή της εξαγγελίας από τον μακαρίτη τον Πανταζή, πριν 13 χρόνια  έχουμε καταγγείλει [κλικ ΕΔΩ].
        Το άλογο μπαίνει μπροστά από την άμαξα, ενώ εδώ στη Ζαχάρω συμβαίνει το αντίθετο. Από παλιά  το ίδιο σορολόπ. Τα ουσιώδη ούτε τα αγγίζουν, και δη τα πολιτιστικά αν και προεκλογικά τα διατυμπανίζουν.
    Τέλος πάντων ας ευχηθούμε ότι τούτο  το πολιτιστικό συγκρότημα που όχι μόνο διατίθεται και περιμένει αλλά προκαλεί την τοπική κοινωνία να γίνει φάρος και οδηγός, Είναι ανάγκη όμως ο Δήμος να μπει μπροστάρης και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία να συνεχίσει κι ο νέος δήμαρχος την πολιτιστική μιζέρια και υπανάπτυξη των προηγούμενων.


[1] Από τις σπάνιες φορές που παράταξη του δημάρχου έρχεται Τρίτη και καταιδρωμένη
[2] Πρέπει να αποδεχτούμε όλοι, χωρίς μισόλογα και τσιριμονιές ότι είναι έργα παρακαταθήκη του μακαρίτη Πανταζή και δη της γνωστής «μούρλιας’ του ή όπως αλλιώς θέλετε.   

 
[1] Το θέμα είναι πολύ σπουδαίο και κρίσιμο οπότε σε μια επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε επισταμένως.  
[2] Στην ουσία υπάρχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαχάρως αλλά να με συμπαθάτε το μόνο που κάνει είναι ένα θεατρικό έργο  κι από εκεί και πέρα νάθινγκ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου