theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ¨ΔΙ.ΚΟΙ.Π.Η¨

Σε μια ωραία αίθουσα – καφετέρια ΙΟΝΙΟ, με κόντρα τον ήλιο να δύει χορτασμένος από τον ημερήσιο Έρωτα, στον Κακόβατο, χθες έγινε μια ευρεία συνάντηση πολλών πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας, τώρα με την καλλικρατική πραγματικότητα, Περιφερειακής Ενότητας, με σκοπό τη σύσταση ενός Συνασπισμού οργανώσεων, μιας Εταιρείας  Αστικής μη κερδοσκοπικής. Με άλλα λόγια ενός δικτύου -συλλόγων με την επωνυμία ¨ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ¨ (ΔΙ.ΚΟΙ.Π.Η).
Η πρωτοβουλία ξεκινά από την καθόλα άξια και αγαπητή Διαζέντα Φανού-Φουσκαρίνη, πρόεδρο του συλλόγου των Γυναικών Ανδραβίδας. Οτιδήποτε είναι προς την κατεύθυνση της συνεργασίας και του συνεργατισμού των ίδιων των πολιτών ή των συλλογικοτήτων είναι δράση θετικότατη και ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετείται και να προωθείται.
Υπ΄ αυτή την έννοια και σημασία η χθεσινή δραστηριότητα ήταν μια πρώτη ενημέρωση και γνώση και χαρακτηρίζεται αρκετά επιτυχής.
Όμως  οι περισσότεροι  των παρευρισκομένων αντιμετώπισαν την πρόταση με δικαιολογημένη καχυποψία . Ο λόγος πηγάζει αφενός από την έλλειψη εμπιστοσύνης μια και αιωρούταν ένα καπέλωμα από τα πάνω (νομαρχία, κράτος ), βεβαίως λαθεμένα κατά την άποψή μου και αφετέρου από το ίδιο το πάνελ της επιτροπής συγκρότησης.  Αρκετοί από αυτούς, αντί να εκθειάζουν τη δράση, χρησιμοποίησαν το βήμα για φθηνή διαφήμιση του συλλόγου τους και της αφεντιάς τους. Εδικά ο κύριος από ένα ζωοφιλικό σωματείο και τι δεν είπε. Παρεμπιπτόντως μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα τέτοιων δραστηριοτήτων μακριά από αστικά κέντρα, καθότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι ο βασικός λόγος για αυτές.
Ας είναι όμως. Το «Δίκτυο Κοινωνίας των Πολιτών» είναι αναγκαίο και πρέπει να το
αγκαλιάσουμε!

!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου