theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΧΑΔΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ο ΧΑΔΑ της Αγίας Παρασκευής είναι η μεγάλη πληγή του δήμου μας. Τις συνέπειες που έχει μια ανεξέλεγκτη χωματερή, κυρίως για τις νέες γενιές έχουν τονισθεί κατά κόρον από ειδικούς αλλά και από χιλιάδες οικολόγους σε όλη τη Γη.
Εμείς ας αρκεστούμε σε μια απλή καταγραφή των γεγονότων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο με πρωταγωνιστή το δήμο της Sugartown.

Λοιπόν  ένα είναι το σίγουρο: Ο ΧΑΔΑ έπρεπε να είναι κλειστός από τις 16-7-2010. Η 4829/16-7-2010 απόφαση του νομάρχη Ηλείας για οριστική παύση ήταν ρητή και τελεσίδικη.
Στη συνέχεια, ενώ ο δήμος έπρεπε να είχε  δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση, συνέχιζε το βιολί βιολάκι του…
                Η περιφέρεια στις 10-9-2010 με το 277 έγγραφο κρούει τον κώδωνα  στον δήμο να προβεί στη σύνταξη του τοπογραφικού και στη μελέτη για την αποκατάσταση και στις 5-102010 με το 291 έγγραφο επανέρχεται και καλεί το δήμο να προχωρήσει στις ενέργειες για την αποκατάσταση κατεπειγόντως.
Τον καιρό εκείνο ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας με την 22/10 απόφασή του ορίζει ότι τα απόβλητα η Ζαχάρω θα τα διαθέτει στο ΧΑΔΑ των Κρεστένων.
Στο δήμο συνεχίζουν το…βιολάκι τους.
Εν τω μεταξύ η περιφέρεια   επιβάλλει πρόστιμο στο δήμο 73.290 ευρώ και ξέρετε ποιος επιβαρύνεται αυτό το χαράτσι….
Έτσι αφού γίνονται εκλογές με όλα τα παρατράγουδα μπαίνουμε στο 2011 αλλά ο δήμος γράφει στα παλιά του υποδήματα όλα αυτά. Άλλα πράγματα τον ενδιαφέρουν και λαβαίνουν χώρα, τα γνωστά καραγκιοζιλίκια. Με ένα λόγο άφησαν το γάμο και πήγαν για πουρνάρια στη Βουνούκα! Με αυτά και αυτά φθάνουμε τον Οκτώβριο φέτος, δεκαπέντε ολόκληρους μήνες παρακαλώ μετά, για να καταθέσει αίτηση στην περιφέρεια για την άδεια της έρμης αποπεράτωσης του ΧΑΔΑ.  
Αγαπητοί μου αυτή είναι η σειρά των γεγονότων και ας λέει η δημοτική αρχή ότι θέλει…
Κύριε δήμαρχε  έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου