theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ....

ΧΙΛΙΑ ΚΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΥΛΙΚΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ 3ων ΓΕΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ

    Σε όλες τις δοξασίες, θρησκευτικές, φιλοσοφικές και σε όλη την ιστορική και προϊστορική περίοδο του ανθρώπου η μεγαλύτερη αρετή είναι η ΑΓΑΠΗ.  Στις θρησκευτικές δοξασίες η Αγάπη είναι τριαδική. Η αγάπη στο Θεό, στον εαυτόν σου και στον πλησίον ως εαυτόν. Στις φιλοσοφίες είναι η ανώτερη μορφή των συναισθημάτων. Με όλες τις ερμηνείες   η  ανώτερη  Αγάπη η είναι η  συγγενική, που χωρίζεται  σε 1ου , 2ου και 3ου βαθμούς,. Στο 1ο βαθμό είναι   γονική η υιική  και η αδελφική. Ο έρωτας, η ερωτική αγάπη είναι σε άλλο επίπεδο. Θα περιοριστούμε στα αδέλφια.

      Βιολογικά υπάρχουν πολλά κοινά γονίδια και στο φαινότυπο (εξωτερική εικόνα) αλλά και στο γενότυπο (χαρακτήρας) Η σχέση είναι διαχρονική, κλασσική και όταν είναι πραγματική, ατόφια, ακέραιη   τότε πολύ γίνεται δυνατή και περνά πάνω από καθημερινά, υλικά αγαθά. Να όμως που συμβαίνει και ουκ ολίγες φορές  τα αδέλφια να γίνονται οι μεγαλύτεροι εχθροί. Έρχονται τα πάνω κάτω! 99,9 % ο λόγος είναι τα περιουσιακά, τα κληρονομικά. Και τι ποταπό και τρισάθλιο δεν λαμβάνει χώρα, κυρίως κάτω από το τραπέζι. Ο γέρο γονέας ή η θεία συνήθως γίνονται, αθέλητα τις περισσότερες φορές, ήρωες σε μια από τις πιο τραγελαφικές ιστορίες της ζωής. Ένας αδελφός, το κοράκι, τους πλευρίζει και κερδίζει την εύνοια τους, συνήθως με ύπουλο τρόπο. Η συνταγή ίδια και απαράλλακτη εν παντί χρόνο  και τόπο. Συκοφαντίες και λάσπη για τους άλλους μέχρι να γίνουν τα συμβόλαια. Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση συμβαίνει τούτο τον καιρό στο Χωριό μας. Είναι τρία αδέλφια και μέχρι τώρα όλα κυλούσαν μια χαρά. Γλέντια , λύπες και χαρές τις μοίραζαν στα τρία. Από κοντά και τα παιδιά τους, έσταζαν μέλι και ροδόνερο για τους θείους. Οι δυο μικρότεροι είχαν τα ενδιαφέροντά τους στην Αθήνα και ο μεγαλύτερος στο χωριό που νεμόταν την όχι και ευκαταφρόνητη περιουσία. Εν τω μεταξύ υπήρχαν και δυο θείες στην Αθήνα με κάτι ακίνητα, μη φανταστείτε τίποτα πλούτη και μεγαλεία, αλλά να ένα σπίτι στο Φάληρο, ένα εξοχικό στη Λούτσια και κάτι ψιλά. Τη διπλάρωσε λοιπόν τη μια ο μεγάλος αδελφός και εν μία νυχτί του τα έκανε συμβόλαιο. Το αποτέλεσμα; Με μια τιποτένια πράξη, ένα κολόσπιτο, χάλασαν τη ψυχή τους τρεις γενιές! 
Ρε αθεόφοβε, χάρτινο ανθρωπάκι και αν το ήθελε η γριά θεία, εσύ έπρεπε να το δεχθείς;  Τι αυτοθιάθεση τσαμπουνάς και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.....  
Τι να πεις; Κατάντια χειρίστου είδους...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου