theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


ΜΆΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΌΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΉ 
ΜΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ. 
ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΓΕΙ. 
ΕΤΣΙ ΔΕ ΛΕΝΕ;
      Στη Ζαχάρω η ιστορία για μια άλλη φορά, επαναλαμβάνεται με τη μορφή ...φάρσας. Έχει να κάνει με την ανάπλαση της εθνικής οδού στην είσοδο της πόλης και όλα τα παρελκόμενα παρατράγουδα. Σίγουρα η όλη εικόνα στη διασταύρωση από τον Αγιο Παντελεήμωνα μέχρι τον ηρωικό πλάτανο¸ που είναι η πλευρά της πόλης με τη μεγαλύτερη και αυξανόμενη συνεχώς ανάπτυξη, είναι κάκιστη, ακατάστατη  και πανάσχημη. Σίγουρα είναι ανάγκη, επειδή αποτελεί το νέο πρόσωπο της Ζαχάρως, να υπάρξει μια ανάπλαση, μια αναμόρφωση που θα βελτιώσει τα πράγματα.
Από το 2004 έχει γίνει η σχετική μελέτη αλλά το έργο επί τόσα χρόνια καρκινοβατεί. Η  όλη κατάσταση έχει ως εξής:
    ΟΙ μεν έμποροι, διάφοροι μαγαζάτορες ενθεν και ένθεν του δρόμου αντιτίθενται σφόδρα, φοβούμενοι ότι θα τους προκαλέσει μεγάλη ζημιά
     Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, Μείζονα και Ελάσσονα  αντιδρά και καταψηφίζει  στο Δ.Σ. όχι για αυτό καθαυτό το έργο αλλά γιατί όπως προγραμματίζεται έχει πολλές ατέλειες και θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.
      Ο δε εμπορικός σύλλογος, εκτός από τους αναφερθέντες  σύμφωνα με τον πρόεδρό του, τον  Αργύρη Παύλο, συμφωνεί με το έργο όπως έχει προγραμματισθεί από το Δήμο
    Την Τρίτη λοιπόν ο δήμος το θέμα το επανέφερε  στο Δ.Σ όπου ψηφίσθηκε  η εκτέλεσή του από την  δημοτική αρχή . Σε αυτό λοιπόν το Δ.Σ. της Τρίτης υπήρξαν αρκετά παρατράγουδα μεταξύ των εμπόρων. Συγκεκριμένα μερικοί από αυτούς προπηλάκισαν τον πρόεδρο τους.
Επειδή λοιπόν το θέμα έχει πάρει δυσάρεστες διαστάσεις  εμείς προτιθέμεθα να φιλοξενήσουμε τις θέσεις όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων. 
    Σήμερα θα αρχίσουμε από  τον Αργύρη, πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου.

   Ο Αργύρης λοιπόν μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι νίκησε η δημοκρατία του λόγου και δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια γιατί πολύ λυπάται που τραυμάτισαν βάναυσα όχι τον ίδιο αλλά τους θεσμούς. Καταφέρεται κατά των εμπόρων που πρωταγωνίστησαν στο προπηλακισμό κατηγορώντας τους ότι έχουν ιδιοτελείς σκοπούς και αντιδρούν για να μην χάσουν το χώρο που αν και δημόσιος με απαλλοτρίωση, τον έχουν κάνει αυλή τους. Αντίθετα αυτός εξέφρασε τις θέσεις του συλλόγου στον οποίο μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς τους κυρίους δεν είναι κάν μέλη. Συγκεκριμένα ο Κλημαντήρης έχει να πληρώσει 7 χρόνια. Τους κατηγορεί ότι ενώ τους κάλεσε όλους με πρόσκληση στο γραφείο να συζητήσουν το θέμα και αυτοί μετά από προτροπές του Κλημαντίρη σηκώθηκαν και έφυγαν, υποστηρίζουν ότι ποτέ ο σύλλογος δεν ασχολήθηκε μαζί τους.
Υποστηρίζει δε η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται    για το καλό της Ζαχάρως και ότι το έργο δεν προχώρησε λόγω έλλειψης χρημάτων         αλλά τώρα το έβαλαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
      Στην ερώτηση γιατί ολόκληρη η αντιπολίτευση αντιδρά μου απάντησε ότι αυτό γίνεται για τα ψηλά τοιχώματα (ρείθρα)  μεταξύ  του κεντρικού δρόμου και των δύο από εδώ και από εκεί παράπλευρων  και γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη στη μελέτη για τα όμβρια ύδατα. Υποστήριξε δε ότι τα τοιχώματα θα έχουν 40 πόντους ύψος και η μελέτη φροντίζει και για τα όμβρια ύδατα.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου