theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!!!

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΦΕΚ (580/14-2-12) ΕΊΝΑΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ (400 ΜΈΤΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΘΆΛΑΣΣΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΣΕ 40 ΜΕΤΡΑ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΠΙΣΧΟΙΝΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΊΑ Ο ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΡΑΒΙΟΎΝΤΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ. 
ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ...
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ (ΧΡΌΝΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΓΕΩΛΟΓΟΥ ΚΤΛ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ....ΕΩΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
          1} Έστω ότι αυτή απόφαση εφαρμόζεται ως έχει, τότε ο κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος σε πόση έκταση καθίσταται ιδιοκτήτης; Αλήθεια πόσα στρέμματα αγόρασε; Εγώ από τη μεριά μου δηλώνω υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι ο πωλητής από τον Κακόβατο μου δήλωσε σε εντελώς ουδέτερο χρόνο και πριν το θέμα ξαναφουντώσει  ότι ήσαν 12 στρέμματα! Ο δε παλιός αγροφύλακας της περιοχής ρητά υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο αγρόκτημα ήταν 8 στρέμματα. Από κοντά και μια μαρτυρία της Κακοβατίτισσας κυρα-Μαργαρίτας, εργάτριας από το 1950, που φωνάζει κι αυτή για 8  στρέμματα.
           2} Ας δεχθούμε δεν είναι καταπάτηση, όμως δεν είναι σφετερισμός αμφισβητούμενης περιουσίας; Δεν είναι ιδιοποίηση και μάλιστα με νομικά τερτίπια, όταν τα επιχειρήματα* είναι πέρα για πέρα ανυπόστατα και αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας;
 Το κύριο επιχείρημα που στηρίχθηκε η γνωμάτευση είναι πως οι αμμώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε επαφή με τον αιγιαλό είναι αιολικής αποθέσεως και όχι θαλάσσιες. Εάν είναι δυνατόν αυτό να καθορίζει τα χιλιάδες στρέμματα της παραλιακής ζώνης. Μα καλά,  τότε η ωραία παραθαλάσσια περιοχή από το Νιοχώρι μέχρι το Γιαννιτσοχώρι που είναι δημόσια και τη χαιρόμαστε ντόπιοι και ξένοι, εάν κάποιος τυχαίος γεωλόγος γνωματεύσει ότι είναι αιολικής αποθέσεως κινδυνεύει να γίνει εξοχικά και οικόπεδα; Ή μήπως έχει πεύκα που κρατούσαν τον..Αίολο μακριά; 
Παρακαλώ διαβάστε πως περιγράφει ο Όμηρος 
την περιοχή κατά το ταξίδι του Τηλέμαχου
 στα θερινά ανάκτορα του Νέστωρα.
{ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΡΟΠΟΥΛΟ}  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου