theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η NATURA 2000


Καταγραφή όλων των εκτάσεων Natura                                                                  ΈΘΝΟΣ 10-7
                 Δίχτυ προστασίας στις περιοχές Νatura απλώνει η Κτηματολόγιο ΑΕ, η οποία προκήρυξε το έργο για την «Ανάθεση μελετών ανάπτυξης υποδομής χωρικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας για τις χερσαίες προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura».
 Στόχος του έργου είναι η ακριβής καταγραφή των εκτάσεων που καταλαμβάνουν οι περιοχές απολύτου προστασίας της φύσης, με σκοπό να σταματήσει το φαινόμενο των καταπατήσεων στις περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους.
       Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, οπότε και θα παραδοθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

     Το έργο καλύπτει όλες τις χερσαίες περιοχές του δικτύου Natura 2000 της χώρας, συνολικής έκτασης περίπου 20,1 εκατ. στρεμμάτων.
      Το δίκτυο Natura 2000 είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την ΕΕ και έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη βιοποικιλότητα, μέσω της διατήρησης των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας στο έδαφος των κρατών-μελών. Αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 18% του χερσαίου εδάφους της ΕΕ και είναι το μεγαλύτερο οικολογικό δίκτυο παγκοσμίως.
       Ειδικότερα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 241 Τόποι Κοινοτικής Σημασίας, περιοχές σημαντικές για τη διατήρηση των ζωικών και φυτικών ειδών κοινοτικού ενδιαφέροντος και 202 Ζώνες Ειδικής Προστασίας, πολύτιμες περιοχές για την επιβίωση και την αναπαραγωγή ειδών ορνιθοπανίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου