theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ


      Το Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε δήμο  αποτελεί την τοπική Βουλή και είναι ο ανώτερος Δημοκρατικός θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίστοιχη  θέση έχουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος που είναι ο τοπικός άρχων. Βεβαίως όλα τα όργανα και όλοι οι αιρετοί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ λειτουργούν πάντοτε μέσα στα νομικά πλαίσια.
       Μια και προχθές την Παρασκευή παρακολούθησα τη  σύσκεψη του Δ.Σ του δήμου μας, σκοπεύω να  σημειώσω  μερικά  από τα θέματα που ήσαν στην ημερήσια διάταξη και να τονίσω ποια κατά την αντίληψή μου πρέπει να είναι η θέση του δήμου, αλλά και μερικές σημαντικές παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με την όλη λειτουργία.
     Εξαρχής να κάνουμε μια εξήγηση. Όλα τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που ακολουθούν δεν έχουν κανέναν άλλο λόγο παρά να συνεισφέρουν  στην πιο αποτελεσματική και δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. Πρέπει να δε εκληφθούν  ότι εκφράζουν απλώς το ενδιαφέρον ενός ενεργού δημότη και μόνο,  χωρίς άλλες ερμηνείες και παρερμηνείες.  
    Στη σημερινή μας ανάρτηση, σαν εισαγωγή,  θα αναφερθούμε στην απαράδεκτη στάση του αντιδημάρχου (;) κ. Κρανίτη και στη συνέχεια στα υπόλοιπα (Καντίνες, άντρο πολεοδομίας, απευθείας ανάθεση έργων, βιολογικό Ζαχάρως, σχέση δήμου και Πολιτιστικών Συλλόγων, ανυπαρξία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και τέλος περί της λειτουργίας και του επιπέδου του ίδιου του Δ.Σ.).
      Λοιπόν  η στάση του αντιδήμαρχου κ. Κρανίτη ήταν εντελώς ανεξήγητη εν μέσω  ανεπίτρεπτης  φραστικής …παραζάλης. Βλέποντάς με να παίρνω διάφορες φωτογραφίες,  αρχικά αναρωτήθηκε ποιος είμαι, αν έχω άδεια (άκουσον-άκουσον, αλήθεια τι άδεια; Φωτογράφου;) και προχώρησε σε ανούσιες υποδείξεις. Δεν είπα τίποτα για ευνόητους λόγους, αλλά τα λέω τώρα: 
           Κύριε Κρανίτη, νομίζω ότι γνωριζόμαστε από την ..καλή, δεν θυμάστε; {1}   Εσύ και μερικοί άλλοι πρέπει να ξέρετε ότι μπροστά στο νόμο και στο δίκιο δεν δεχόμαστε ουδεμία παρατήρηση και όποια υπόδειξη ή χαζοχαρούμενη απειλή, τη γράφουμε εκεί που πρέπει. Κύριε Κρανίτη το άρθρο 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σύμφωνα με το Ν. 3852/10-Καλλικράτης, όπως ισχύει,  ρητά καθορίζει ότι οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και πρέπει οι δημοσιογράφοι και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να διευκολύνονται. Πρέπει να ξέρεις ότι τα  BLOG  είναι ακόμη ΜΜΕ! Ο Πάγκαλος ήθελε να βάλει όρους στην ελευθερία τους  και οι άλλοι οι ακατονόμαστοι που νομίζω ότι τους ξέρεις. Έτσι δεν είναι; Μόνο σε μερικά μουσεία με αγάλματα ή μούμιες η φωτογράφιση απαγορεύεται και μάλιστα αυτό αναγράφεται σε περίοπτη θέση. 
     Εξάλλου για την ευταξία της συνέλευσης του Δ.Σ. υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος και κανείς άλλος. Αλλά μια και μας ...έξυσες την πληγή (ευτυχώς που η καλή γιατρίνα της Ζούρτσας την έκλεισε..)  θα τα πούμε συντόμως και σε άλλη βάση...
 {1}Κάνετε κλικ εδώ 

(Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ
 ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου