theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΖΟΥΡΤΣΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΚΟΝΙΑ....[Β]...

          Λοιπόν νάμαστε πάλι στη Ζούρτσα για να ρίξουμε μια ματιά στα ..ενδότερα για το θέμα του Παιδικού Σταθμού (Π.Σ) μια και όσο περνούν οι μέρες παίρνει φωτιά.
      Έχουμε και λέμε:
      Στο παρελθόν ο Π.Σ. λειτούργησε  με 4 παιδάκια τη μια χρονιά και 7 την άλλη και φέτος υπάρχουν στην κατάλληλη ηλικία 14. Από αυτά: 
  • 4 έχουν γραφτεί.
  • 3 δεν θέλουν να ξαναπάνε διόλου. [Αλήθεια τι φταίει; Μήπως φταίει ο Χατζιπετρής;}
  • 2΄δεν πρόλαβαν να γραφτούν και είναι εκπρόθεσμα. [Αν είναι δυνατόν ...τέτοια ακαμψία! Γιατί;]
  •  Τα υπόλοιπα 5 κλείνουν τα 2,5 χρόνια τον Οκτώβρη που είναι ο κανονικός χρόνος εγγραφής σύμφωνα με το νόμο. Τι να κάνουμε γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 13 και οι γονείς τα έπιασαν με τα πρώτα κρύα στο παραγώνι...Αμ δεν υποφέρεται ..κι ο νόμος κάπου θέλει ψιλοπήδημα! 
       Επομένως ως προς τον αριθμό των παιδιά με λίγη καλή προσπάθεια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
       Στο θέμα των μανάδων, οι περισσότερες μανάδες στη Ζούρτσα είναι οικοκυρές και στην ουσία με αυτή την κρίση είναι άνεργες. Ο νόμος λέει ότι προτεραιότητα έχουν μεν οι εργαζόμενες αλλά σίγουρα όχι έναντι των ανέργων κι αυτών που έχουν ανάγκη μια κρατική φροντίδα. Πάνω στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος ανάμεσα στις τόσες μπαρούφες που εκτόξευσε ήταν ότι θα κλείσει το σταθμό στη Ζούρτσα γιατί εκεί οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη όπως στη Ζαχάρω που είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Και όμως το είπε και το παραείπε! (1) 
       Με την ευκαιρία να σας πω και για τη δασκάλα που πικρή η αλήθεια, αλλά μια καλή κουβέντα δεν άκουσα προχθές στη Ζούρτσα από τις ίδιες τις μανάδες. Γιατί να μην το πω; Η κυρία λοιπόν ερχόταν με το αυτοκίνητό της από τον Πύργο κάθε μέρα στη Ζαχάρω κι από εκεί ανέβαινε στη Ζούρτσα με τα κορίτσια "Βοήθεια στο Σπίτ" Οπότε καταλαβαίνετε τι γινόταν, πότε έφθανε και πότε έφευγε από τη δουλειά της.(2) Θα μου πείτε τι να γίνει, έτσι; Θα σας πω τι έκανα εγώ και πολλοί άλλοι όταν διορίστηκα στην Ανδραβίδα και η γυναίκα μου με μικρό παιδί δούλευε ελεύθερη επαγγελματίας στην Αθήνα. Απλώς για μια δεκαετία είχα νοικιάσει σπίτι στην Ανδραβίδα και κάθε Σαββατοκύριακο πηγαινοερχόμουν. Και όχι τώρα που η κρίση ματώνει την κοινωνία. 
        Η μόνη λύση είναι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του λουκέτου να  υπαναχωρήσουν και η απόφαση της 18 Σεπτεμβρίου να ανακληθεί. Εξάλλου οι υπέρ και κατά ισοψήφησαν και η απόφαση για λουκέτο πέρασε με τη διπλή ψήφο του πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Τάση Λαμπρόπουλου, που σε τέτοιες περιπτώσεις ισοψηφίας πιάνεται διπλή. Και σημειώστε και το άλλο. Έλειπε για λόγους ανωτέρας βίας  και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο Αλεξανδρόπουλος. (3) Μεγάλη ειρωνεία της τύχης.
     Αύριο πάντως στις 8 μ.μ όλοι στο δημαρχείο της Ζούρτσας. 
     Ο κ. Δήμαρχος θα ...είναι καταπέλτης. Τανκς του βαρύ Πυροβολικού.  
     Τεπελένη θα γίνει η ηρωική Ζούρτα!!!   

(Λυπάμαι που αν και ηχογράφησα όλη τη συγκέντρωση δεν 
γίνεται η μεταφόρτιση  λόγω δικής αμέλειας να 
μην έχω φέρει μαζί μου το ειδικό USB.)
(1) Με τόσα και τόσα έχουμε ...στολίσει τον αξιότιμο  κ. Δήμαρχο. Σίγουρα ο  άνθρωπος  ή μεταφέρει αλλουνού λόγια ή δεν καταλαβαίνει τι λέει. Στην πρώτη περίπτωση είναι αχυράνθρωπος και στη δεύτερη βλαξ, Εγώ πάντως δεν πιστεύω ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Τι στρατηγός είναι με πλάκα τα γαλόνια, τις κλάρες και τα σιρίτια το ένα πάνω στο άλλο. Λέω και το άλλο. Μήπως οι πολλές διακρίσεις και τα παράσημα  έχουν επιφέρει κάποια μικρή έστω εκφύλιση μυαλού στον Στρατηγό. Απλώς μια υπόθεση κάνω γιατί όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου δεν μπορώ να  βγάλω άκρη....
(2)  Φυσικά φαντάζομαι όλοι το ήξεραν αλλά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι ο πλέον αρμόδιος και έπρεπε να είχε επιληφθεί του θέματος. Τι να κάνουμε οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να διώκουν τους επίορκους και ασυνείδητους υπαλλήλους. Είναι μέγιστο λάθος να σκεπάζουμε μια παρανομία. Δυστυχώς έχουμε μπερδέψει τις έννοιες καθήκον, υποχρέωση και καρφί.  
(3) Πολλοί αχρείοι και τιποτένιοι ρίχνουν ευθύνη στον Κώστα που έλλειπε, όταν ξέρουν ακριβώς ότι ήταν αδύνατον να παρευρίσκονταν. Αντιθέτως το πιθανότερο είναι (99,99%) οι λεβέντες  να όρισαν μέρα σύγκλησης του ΔΣ την ημέρα που ήξεραν ότι θα λείπει ο Αλεξανδρόπουλος. Τέτοιοι ματσαράγκες και ύπουλα φίδια είναι με περικεφαλαία!  

{Περιμένω τυχόν διόρθωση από τις Ζουρτσάνες φίλες μου, την Αλεξάνδρα και τη Ολυμπία} 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου