theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

προτάσεις για την μ ε τ ε ξ έ λ ι ξ η ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής - Ορθοδοξίας

            Μια τραγωδία επικρατεί στους πολιτικούς παντού στον κόσμο, μα περισσότερο στην Ελλάδα.  Όσοι είναι ιδεολόγοι , είναι μεν τίμιοι και γνήσιοι, α λ λ ά  στην πορεία βγαίνουν εκτός πραγματικότητας, γίνονται φανατικοί και επικίνδυνοι.
  Ενώ όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη ιδεολογία, οι λεγόμενοι μετριοπαθείς ‘κεντρώοι’, αυτοί δεν ασκούν βία , α λ λ ά  μένουν αδιάφοροι, κοιτούν κυρίως το συμφέρον τους,  αλλάζουν συνεχώς κόμματα , κλέβουν τη χώρα , γίνονται αρχομανείς, και εν τέλει γίνονται κι αυτοί επικίνδυνοι.
   Στην Ελλάδα πριν 70 χρόνια οι φανατισμένοι ‘δεξιοί’ και ‘αριστεροί’, μόλις έφυγαν οι Γερμανοί έφεραν τον εμφύλιο , και κατάστρεψαν τη χώρα σχεδόν το ίδιο όπως οι κατακτητές. Ευθύνονται για  δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα, έστω κι αν υπάρχουν διάφορες απόψεις για το ποιοί φταίνε περισσότερο.. 
      Τα 3 αυτά: Ακροδεξιοί-Ακροαριστεροί και φανατικοί Χριστιανοί, έχουν πολλά κοινά σημεία, και πολλά διαφορετικά.
  Αν τα δεις σαν Έλληνας, θα τα δεις πως είναι πολύ διαφορετικά, σχεδόν αντίθετα.
  Αλλά  αν το δεις με απόμακρο μάτι, σαν ξένος, σαν ευρωπαίος, τα 3 αυτά μοιάζουν πάρα πολύ, είναι μονοκόμματα, ‘ορθόδοξα’ , έχουν ακραίες θέσεις.

  Το ΚΚΕ πριν ιδρυθεί το 1921,  λεγόταν Ελληνικό Εργατικό Κόμμα, ήταν ένα λαϊκό  κοινωνικό κόμμα των φτωχών εργατών. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα, μιμούταν τη Ρωσία. Η λέξη commune βγαίνει από την ελληνική λέξη –κοινόν. Αντέγραψαν και ως σήμα το σφυροδρέπανο, τα εργαλεία του αγρότη και του εργάτη.
  Το ΚΚΕ λέει όλο τα ίδια: για όλα φταίει η αστική τάξη, ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια, και πρέπει να γίνει επανάσταση των εργατών μέσω του κόμματος, ώστε να πάρουν τα μέσα παραγωγής.
  Κατηγορούν όλα τα άλλα κόμματα, νομίζουν πως μόνο αυτοί έχουν την απόλυτη αλήθεια. Δεν έχουν πολυφωνία στο κόμμα τους. Ξεχνούν πως σε ένα ‘άστυ’, στην Αρχαία Αθήνα γεννήθηκε ο Σοσιαλισμός και η Δημοκρατία.

  Η Χρυσή Αυγή περιέχει μερικούς ‘υπερπατριώτες’, πρώην βασιλικούς, χουντικούς, μεταξικούς, και ολίγους κρυφοχιτλερικούς. Μοιάζουν αρκετά με τους αρχαίους σπαρτιάτες, θέλουν την απόλυτη τάξη, αλλά μαϊμουδίζουν από ξένα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Μην ξεχνάμε πως ο Μεταξάς χαιρετούσε κι αυτός ‘χιτλερικά’, μιμούταν σε πολλά τον Χίτλερ, και έκλεισε φυλακή χιλιάδες χασικλήδες.

  Η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας, όσο κι αν έχει την καλή πλευρά της, όμως έχει κάνει εγκλήματα, είχε αφορίσει την επανάσταση του 21, ευλόγησε τη χούντα, υποστηρίζει φανερά τη ‘δεξιά’, έχει τεράστιο πλούτο από δωρεές αλλά και από κομπίνες-κλοπές και όμως δεν βοηθά τους φτωχούς και τη χώρα. Και έχει τεράστια ευθύνη για τα κόμπλεξ κατωτερότητας των νεοελλήνων απέναντι των ευρωπαίων. Είναι γενικώς ‘φρένο’ για την εξέλιξη της κοινωνίας.

---------Ας θυμηθούμε πως  το 1821 υπήρχαν 3 κόμματα που λέγονταν : ‘Γαλλικό’, ‘Αγγλικό’ και ‘Ρωσικό’,  έβρισκαν στήριγμα στις 3 μεγάλες δυνάμεις της εποχής…
 Το Ρωσικό κόμμα τότε ήταν με το μέρος του φτωχού λαού.
  Περιέργως και τα 3 αυτά κόμματα σήμερα: κκε, χ.α. και ορθοδοξια, είναι και αυτά φιλικά με τη Ρωσία, κι όχι με τις δυτικές χώρες. Θέλουν να βγούμε απ το ευρώ.
 Πολλοί απ αυτούς λένε πως θα μας σώσει ‘το ξανθό γένος’, ο Πούτιν, κι όλο μιλάνε για τον Παΐσιο και τις προφητείες του!...


                                        Π  Ρ  Ο  Τ  Α  Σ  Ε  Ι  Σ
  Οι 3 αυτοί θεσμοί, πρέπει επειγόντως  να βάλουν νερό στο κρασί τους.
  Να πούν όλοι μαζί την εξής προσευχή: αποτάσσομαι τον φασισμό , τον κρατικό κομμουνισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό.
 Να αλλάζουν θέση στη βουλή, να μην κάθονται σαν τα κοπάδια. Να αλλάζουν συχνότερα αρχηγούς και βουλευτές. Να κάνουν κριτική στην παγκοσμιοποίηση, αντί να πολεμούν μεταξύ τους. Να οργανώσουν δωρεάν συσσίτια για όλο το φτωχό και άνεργο λαό. Να δώσουν βάρος σε ένα ‘απολιτίκ’ αλλά σημαντικό θέμα, όπως είναι η οικολογία.  Και οι τρείς αυτοί ‘θεσμοί’ πρέπει να αλλάξουν άποψη σε απλές καθημερινές προσωπικές  ελευθερίες. Να επιτρέπουν την απελευθέρωση της κάνναβης, της ομοφυλοφιλίας, της ευθανασίας. Να υποστηρίξουν τον πλήρη χωρισμό της Εκκλησίας και Κράτους, πράγμα που θα έκανε καλό και στους δύο αυτούς θεσμούς.  Δυστυχώς σε όλα αυτά έχουν αρνητική στάση.

                    Σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ε ς     π ρ ο τ ά σ ε ι ς:

 ΚΚΕ   ----Αλλαγή ονόματος σε Κοινωνικό Κόμμα Ελλάδας.   Αλλαγή σήματος στο σύγχρονο εργαλείο, τον υπολογιστή, αυτό που θα απελευθερώσει τον εργάτη, ή ένα γρανάζι μιας μηχανής, ή έναν ανεμόμυλο για ανανεώσιμη δωρεάν ενέργεια… Αποκήρυξη του Σταλινισμού, αυτό θα τους πρότεινε ο Μαρξ σήμερα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  ---- Αλλαγή ονόματος σε «ΣΠΑΡΤΗ». Μοιάζει πολύ η θεωρία τους με το πολίτευμα της Αρχαίας Σπάρτης.  Να κάψουν δημόσια πολλές φωτογραφίες του Χίτλερ. Αλλαγή επειγόντως του σήματος που μοιάζει –λίγο- με το χιτλερικό αγκυλωτό σταυρό. Να βάλουν ως σήμα μια ασπίδα σαν της Αρχαίας Σπάρτης, ή την Προμάχο Αθηνά με το δόρυ της και την ασπίδα.
   Αντί να ασκούν βία σε μετανάστες, να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για να επαναπατριστούν οι απόδημοι Έλληνες , και να γυρίσουν στα όμορφα χωριά μας.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ   --Να αποφασίσει η ίδια η εκκλησία τον -χωρισμό εκκλησίας- κράτους. Να πληρώνουν αυτοί τους ιερείς, να πάψουν να ορκίζουν πολιτικούς.
---Να ιδρύσουν ένα κοινωνικό-χριστιανικό κόμμα με βασικό αίτημα την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
--να μη φορούν ράσα εκτός ναών, να μην είναι αξύριστοι, αν θέλουν. Να γίνονται και γυναίκες ιέρειες.
--να μοιράσουν όλη την εκκλησιαστική  περιουσία στούς φτωχούς.
--να πηγαίνουν στο άγιο όρος και γυναίκες , έστω σε μερικά μοναστήρια.
--Να έχουν ως ευαγγέλιο μόνο τα 4 , όχι τις επιστολές του Παύλου που παράλλαξε τον χριστιανισμό. Να διώξουν όλα τα εβραϊκά σύμβολα από τους ναούς.

                 antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Υστερόγραφα:
1. Ο συντάκτης προφανώς δεν ανήκει σε κανένα από τα 3 αυτά ‘κόμματα’.
2. Ο λόγος που τους έχουμε κάνει από καιρό αυτές τις προτάσεις, είναι η πίστη πως  αν κάνουν έστω τα μισά απ όσα προτείνουμε, θα διπλασιάσουν την επιρροή τους στην κοινωνία, θα μειώσουν τον κίνδυνο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου