theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ..ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

      Ήδη αισίως διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και επομένως το Φθινόπωρο καβάλησε το Kαλοκαίρι. Πλέον την εποχή της ραστώνης και των διακοπών...διαδέχεται αυτή της μελαγχολικής πορείας προς τη χειμερινή νάρκη. Οι έρωτες αρχίζουν να δένουν τους καρπούς τους.... 
   Έτσι κι εγώ σιγά-σιγά, κοντά στους τελευταίους περισσότερο με πικρία και στενοχώρια, μια και τι  να κάνουμε αφού διάφορες πρόνοιες, κοινωνικής υποχρέωσης   και ατομικής φροντίδας  μας οδηγούν πάλι στο μεγάλο άστυ. Όλο αυτό το διάστημα μεσολάβησαν διάφορα γεγονότα και περιστατικά που δικαίως και επαξίως κέρδισαν την επικαιρότητα της δημοσιότητας και την προτεραιότητα της δημοσιοποίησης σε αυτό το ιστολόγιο. 
        Όμως αρκετά άλλα εξίσου σοβαρά και σπουδαία παρέμεινουν στο κατώφλι και περιμένουν τη σειρά τους. Σίγουρα έγινε μια επιλογή προτιμώντας θέματα χαρμόσυνα και σχετικά ελαφρά της καλοκαιρινής καθημερινότητας και αποφεύγοντας τα καταγγελτικά και συγκρουσιακά ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν  με τα απόνερα του δήμου. 
   Δεν είναι δυνατόν να μην έγιναν λάθη και παραλήψεις και γι αυτό ζητάμε την επιείκειά σας.  
   Σιγά-σιγά και σταθερά θα επανέλθουμε στη συνήθη τροχιά ευελπιστώντας την κάλυψη μιας άλλης επικαιρότητας, διάφορης της πεπατημένης που έχει ως αρχή ¨και με τον "αγροφύλαξ και με τον  χωροφύλαξ και αδιάφορης της συνήθους ιδιοτέλειας και μικρότητας.....
     Σαν ένα μικρό απολογισμό θεωρώ ως τις πιο κορυφαίες αναρτήσεις 

  • για μεν τον Αύγουστο το πλούσιο ρεπορτάζ για το αρχαίο θέατρο Αίπυ (κλικ ΕΔΩ,ΕΔΩ και ΕΔΩ και 
  • για τον Ιούλιο εκείνες που αναφέρθηκαν στο Ολοκαύτωμα του Λεπρέου από τους Γερμανούς ναζιστές.  (κλικ ΕΔΩ,ΕΔΩ και ΕΔΩ

    Μάλιστα σχετικά με το τελευταίο, κόντρα στην  λυσσαλέα   αντίδραση των φορέων του χωριού (κοινοτική αρχή και πολιτιστικοί σύλλογοι) κατορθώσαμε να διοργανώσουμε μία  γιορτή και ένα τρισάγιο προς τιμή των πεσόντων θυμάτων εκείνη την αποφράδα ημέρα της 7ης Ιουλίιου 1944 με την ευχή και την ελπίδα την επανάληψη κάθε τέτοια αποφράδα ημέρα!!!! 
     Έτσι λοιπόν εκτός από τα τρέχοντα μας προσμένουν και πολλά άλλα  θέματα που κατά άλλους αρκετά είναι σημαντικά και φλέγοντα και αλλά πικάντικα και όμως παραμένουν στο ...ράφι, όπως:

  • Tο συνεχές σκάνδαλο με τον Φερλέ και σχετική αναφορά του Αλεξανδρόπουλου στον Ρακιτζή, 
  • Aπολογία Παπανίκου στον Δεσπότη,
  • Υποδείξεις της αντιδημάρχου Αθηνάς (Υπηρεσιακό Σημείωμα) για τη σωστή λειτουργία του δήμου
  • Παραίτηση του Αντιδήμαρχου Τριγάζη
  • Παραθίν΄ Αλός 
  • Η αντικειμενική ματιά για τον Εμφύλιο στο Λέπρεο
  • Η περίπτωση του του Ρέτζου και Καπλάνη στο κατοχικό Λέπρεο
  • Περί νομιμοποίησης της " Πολύμνιας"
  • Το βιβλίο του Στάθη Κοκαλλιάρη για τη Μάκιστο 
  • Τι ορίζει ο νόμος 3852/10 για την Επιτροπή μεταναστών στο δήμο και για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης στις κοινότητες!
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου