theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΛΟΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ! (1 από 2)

      Τις δυο αναρτήσεις με τον ΛΌΓΙΟ και τον ΥΠΟΥΡΓΟ,
 αν και είναι έτοιμες εδώ και αρκετό καιρό τις δημοσιεύω 
τώρα μια και πάνε γάντι με τα καρνάβαλους ............
       Κάθε επίτευγμα της επιστήμης αλλά και κάθε μέσο και όργανο της τεχνολογίας έχει τα καλά του, τα θετικά και τα κακά του, τα αρνητικά. Άλλοτε τα πρώτα είναι περισσότερα και άλλοτε τα δεύτερα. Συνήθως όμως τα θετικά στη σφαίρα της επιστήμης αλλά και της τεχνολογίας είναι πολύ περισσότερα. Πολλάκις δε τα αρνητικά οφείλονται στην κακή χρήση και λειτουργία. Τρανταχτό παράδειγμα είναι το διαδίκτυο. Ανάμεσα στα άλλα  επικίνδυνα κακά που κυρίως επισύρει είναι ο εκφοβισμός,  η ανεξέλεγκτη και εύκολη κομπορρημοσύνη και η ανταλλαγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων κυρίως μέσω των κοινωνικών σελίδων δικτύωσης, όπως είναι το Facebook,αλλά και ο εκβιασμός κυρίως ατόμων μικρής ηλικίας.
      Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά με ακατάσχετη φρασεολογία απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης βλάβης, ανεξαρτήτως της βούλησης του χρήστη. 
Ο κ. Λόγιος
    Κομπορρημοσύνη δε είναι ο κομπασμός, η καυχησιολογία που αναφέρεται είτε στον ίδιο τον εαυτόν σου ή απευθύνεται σε κάποιον άλλον, κυρίως μεταξύ αλλήλων. Η πρώτη είναι περισσότερο συχνή καθότι η περιαυτολογία είναι φαινόμενο πολλών ατόμων Η τελευταία όμως να κομπορρημονείς για κάποιον άλλο είτε άμεσα στο δεύτερο πρόσωπο είτε και έμμεσα στο τρίτο είναι πολύ χειρότερη καθότι  περικλείει μια μικρή η μεγάλη ανταποδοτικότητα, μια ιδιοτέλεια, μια υστεροβουλία για κάποια ανταμοιβή που έχει ήδη γίνει ή αναμένεις να γίνει από τον παραλήπτη αλλά και εξ αλλήλων όταν η κομπορρημοσύνη ανταλλάσσεται...
     Ανεπιθύμητα  δε μηνύματα θεωρούνται τα μηνύματα εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες οι χρήστες δεν θα επέλεγαν να δουν και τα οποία διανέμονται σε μεγάλο αριθμό παραληπτών. Είναι αυτά που περιέχουν διαφημιστικά για αμφίβολα προϊόντα, μηνύματα με περιεχόμενο που συσχετίζεται με ψευδοτυχερά παιχνίδια, ψευδονομικές υπηρεσίες, πορνογραφικό υλικό κτλ. 
     Θα μου πείτε για πιο λόγο ασχολούμαι με τέτοια θέματα με τέτοια ζέση μια και η δική μου δραστηριότητα στο facebook είναι πολύ μικρή έως ελάχιστη και μηδενική. Να όμως που ένας φίλος με παρακίνησε να ψάξω στο facebook για δυο συγκεκριμένα άτομα που είναι γνωστά και επώνυμα στη μικρή κοινωνία της Ζαχάρως.    
   Και πράγματι αλίευσα μαργαριτάρια ολκής, που μου σηκώθηκαν οι τρίχες.  
    Γράφει λοιπόν  ο Α "τύπος" σε κάποιον άλλον ρε μαλάκα Dinos .....(1), ρε ζώον, ρε αιμομείκτη, ρε ζωντόβολο, ρε αρχιμαλάκα, ποιος σου είπε να ακούς παραδοσιακά;;; άμα δε σου αρέσουν μην τα ακούς ρε μαλακοπίτουρα. Κατ΄αρχήν το τραγούδι αυτό που γράφεις "έλεος", έχει αξία και ιστορία ρε αρχιδομαλάκα, εεε αρχιδομαλάκα. Διάβασε ρε ζώο πρώτα και μετά πες αν σου αρέσει ή όχι...κωλομαλάκα, εεε κωλομαλάκα
     Αν είναι δυνατόν, τέτοια κατάπτυστη, χυδαία και ποταπή γλώσσα ούτε στο πιο ευτελές χαμαιτυπείο του Βαρδάρη δεν συναντάς.  Και τα μυαλά στα κάγκελα .
 Ένας άλλος ο Β "Τύπος" γράφει στον πρώτο τύπο΄, τον Α΄:  Επιπροσθέτως, σε ενημερώνω ότι σημερα δημοσιεύτηκε από τη Spinger το άρθρο μου "Προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραθεωδορή" το οποίο όπως είχα υποσχεθεί το αφιερώνω στον πιό λόγιο Άνθρωπο που έχω γνωρίσει σε σένα... (2 Την ιδιόχειρη αφιέρωση επίσημα στο σπίτι...
     Και  ο Α΄απαντά στον Β΄: αυτό με τιμά ιδιαιτέρως κ. καθηγητά, ασφαλώς και θα έρθω...
Ιδού και ένας άλλος διάλογος μεταξύ των ίδιων "τύπων":
Α΄: πάντα άπαιχτος υπουργέ μου
Β΄ Σε ευχαριστώ για την αγάπη και για την εμπιστοσύνη σου..

Α΄  πάντα και το ξέρεις υπουργέ πόσο σε εκτιμώ και για το ήθος σου και για επιστημονική σου κατάρτιση
Ο κ. Υπουργός
       Ο υπουργός και ο λόγιος. 
  .Τέτοιο λιβανιστήρι μεταξύ δύο ανθρώπων πρώτη φορά πέφτει στην αντίληψή μου 
     Και το άλλο:  Ο κ. υπουργός γράφει σε ένα... διάγγελμά του: Δεν συνηθίζω να γράφω και να σχολιάζω τακτικά στο face book ωστόσο θα ήθελα να συστήσω σε όσους το συνηθίζουν να το κάνουν καλό θα είναι αν δεν έχουν τα τυπικά τουλάχιστον προσόντα, εκείνα δηλαδή που θα τους επιτρέψουν να τοποθετούνται δημόσια χωρίς να εκτίθενται, να έχουν τουλάχιστον στοιχειώδη αυτογνωσία.
Φιλιά και καλό απόγευμα
πραγματικά λόγια μεγάλου ανδρός, Υπουργού κι ακόμα παραπάνω....
       Αλήθεια τι εσείς θα γράφατε μετά την παράθεση τέτοιων μαργαριταριών; 
Δεν θα φωνάζατε: Καθίστε καλά ρε μάγκες της φακής μη σας πατήσει το ποδήλατο...
      Μα καλά εκείνος ο παραλήπτης του χυδαίου μηνύματος, ο dinos πώς δέχθηκε τέτοιες χυδαιότητες και ξεφτίλες(3) 

       Σας καταλαβαίνω απολύτως ότι αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί οι ....λεβέντες, απλώς σας αναφέρω ότι ο ένας ο Λόγιος με περικεφαλαία είναι ένας καλλικέλαδος δικηγόρος και ο άλλος, ο Υπουργός με τα σιρίτια ένας πρώην διαπρύσιος αντιδήμαρχος. 

(1)   Στο λίβελο του κ. Λογίου ο Dinos αναφέρεται φαρδιά πλατιά με το ονοματεπώνυμο. Εμείς δεν τον αναφέρουμε για ευνόητους λόγους αρχής
(2) Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
(3) Ίσως τον καλέσω για να μας εκθέσει γιατί δεν πήγε να..... αυτοκτονήσεI
ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου