theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΔΟΜΕΣΤΙΧΟΣ: ΠΕΥΚΗ και ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

      Ένα από τα πιο έωλα επιχειρήματα για το Π.Δ του Κυπαρισσιακού Κόλπου, που αγγίζει την άλω της ανοησίας,  του δομέστιχου (ένας είναι ο δομέστιχος και πολλά τα έργα του) σε κάθε ευκαιρία είναι ότι η χελώνα caretta-caretta είναι ανύπαρκτη   και η Περιβαλλοντική Μελέτη (ΠιΜι)που βασίζεται το Π.Δ. αναφέρει ότι υπάρχουν δάση κουκουναριάς, πράγμα που είναι λάθος.
     Λοιπόν και τα δύο είναι εντελώς ανυπόστατα και ψευδή. Μα είναι δυνατόν να επικαλείται τέτοιο χοντρό ψέμα; Στην αρχή της έκδοσης της ΠιΜι υποστήριζε πάλι ψευδέστατα και λαϊκίστικα ότι η Μελέτη και το Π.Δ απαγορεύει τα μπάνια σε όλη την έκταση της παραλίας. Με το χρόνο έπαψε να το χρησιμοποιεί  αυτό και υποστήριζε την ταφόπλακα της ανάπτυξης, όμως την ανυπαρξία της χελώνας και την κουκουναριά τα χρησιμοποιεί σταθερά. Κάποτε δε υποστήριζε ότι ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως Natura είναι λάθος και πρέπει να αποχαρακτηριστεί. Επειδή αυτό ήταν καραμπινάτο και έβγαζε μάτια υπέρ άνομων συμφερόντων σταμάτησε να το λέει καν. 
Για το πρώτο περί ανυπαρξίας της χελώνας την απάντηση τη δίνουν οι ίδιες οι φωλιές στη παραλία, περισσότερες από το Νιοχώρι έως το Καλόνερο.
   Για δε το δεύτερο προς επίρρωση της φαιδρότητας παρουσιάζω τις δυο φωτογραφίες της Πεύκης Χαλεπίου και της Πεύκης Πίτυς(Κουκουναριά) για να δείτε τις "μεγάλες διαφορές". Με ένα λόγο σιγά το πρόβλημα εάν είναι πεύκα η κουκουναριές.   
    Πραγματικά τέτοιο μένος και τέτοια λύσσα κατά του Π.Δ αλλά και των Δασικών χαρτών δύσκολα συναντάται στους πιο συντηρητικούς κι ακόμη στους πιο ακραίους κύκλους. Και υπόψη είναι τα δυο κυρίως μέτρα του Σύριζα που εφαρμόζονται στην περιοχή μας, και τα δυο μέγιστα και προοδευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου