theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ...

      Άρχισαν ήδη να χτυπάνε τα σήμαντρα της "επανάστασης" στην περιοχή μας για τους Δασικούς Χάρτες ή καλύτερα οι κατσαρόλες της αντίδρασης (1). Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν.  Μόνο που τα ντουφέκια είναι καριοφίλια, γκράδες και μάλιστα άδειοι και άραχνοι. 
     Βεβαίως όλοι θα θυμάστε τον πόλεμο, χαρτοπόλεμο πες  καλύτερα που έλαβε χώρα με το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Και οι 5  παραθαλάσσιοι, γειτνιάζοντες δήμοι από τον Πύργο μέχρι την Κυπαρισσία είχαν πάρει φωτιά, τέτοιος μεγάλος ξεσηκωμός. Συνεδριάσεις και κόντρα συνεδριάσεις, συγκρότηση δικτύου (πιάσ΄ τ΄ αυγό και κούρευτο), κοινά συλλαλητήρια ακόμα και μηνύσεις (κλικ ΕΔΩΕΔΩ,ΕΔΩ). Και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. Και πού ΄σαι ακόμα.....
      Και νάμαστε πάλι, άρχισε νέος ξεσηκωμός με μπροστάρηδες τους δήμους. 
__________________________________________
ΕΚΤΑΚΤΟΝ: ΕΔΟΘΗ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ (κλικ ΕΔΩ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
🔻{Δέστε πώς και ποιες το παρουσιάζουν οι εφημερίδες}
___________________________________________________________
 Αντί να κατευθύνουν τους δημότες σωστά με φρόνηση, τους έχει κυριεύσει τέτοιο μένος, σκέτη λύσσα, κατά του Σύριζα που και τα πιο προοδευτικά τα βλέπουν ως ταφόπλακα, όπως τους Δ.Χ. που είναι βασική προϋπόθεση για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
      Έτσι λοιπόν δέστε  (κλικ ΕΔΩ)  τον μεγάλο δήμαρχο της Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, πώς ξεσηκώνει τους αγρότες για πανδημοτικό συλλαλητήριο. Υπόψη είναι μαύρος, καραδεξιός με περικεφαλαία. Λαϊκισμός και δημαγωγία.
    Οι δε δικοί μας προχθές συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα λέει, όχι να βγούνε στο κλαρί (κλικ ΕΔΩ) μια και ο μπροστινός(;) είναι στρατηγός  αλλά αντί να επικεντρώσουν τη διαμαρτυρία τους στην διόρθωση των χαρτών για το κραυγαλέο λάθος με τις αναδασωτέες συλλήβδην καμένες εκτάσεις ζητούν απόσυρση άμεσα, εδώ και τώρα των Δ.Χ. γιατί  είναι λένε λανθασμένοι όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιους (2) και στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες του ΄45 που δεν είναι αντιπροσωπευτικές.   Στο ψήφισμα δε διαμαρτυρίας μαζί και με τα άλλα τα σωστά αιτήματα (επιμήκυνση του χρόνου για αντιρρήσεις και αναδασωτέα ) πρόσθεσαν και τούτο που βγάζει μάτια: 
"Όσον αφορά τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί σαν ΔΑ (δάση στο παρελθόν – άλλη χρήση στο παρόν),  να ισχύσουν μέτρα υπέρ της διατήρησης της σημερινής τους χρήσης" 
    Κύριε δήμαρχε του προσκηνίου και του παρασκηνίου και λοιποί δημοτικοί άρχοντες καταλαβαίνετε τι εξωφρενικό και απαράδεχτο όχι μόνο εκστομίσατε αλλά και γράψατε σε επίσημο χαρτί μάλιστα; Εάν δηλαδή κάποιος καταπάτησε με το έτσι θέλω μια έκταση του δάσους και έβαλε ελιές ή έφτιαξε μια βίλα, η δασική υπηρεσία, το κράτος  όχι μόνο να κάνει τα στραβά μάτια αλλά να πάρει και μέτρα αναγνώρισης και νομιμοποίησης; Είσαστε καλά; Κάντε μια βόλτα στην παραλιακή από Ζαχάρω -Νιοχώρι και θα δείτε πώς φύτρωσαν ολόκληρα ελαιοπερίβολα μέσα στο δάσος. Εάν είναι δυνατόν να ζητά ένας δήμος να γίνεται ηθικός αυτουργός τέτοιας καταπάτησης και κλοπής.  Βεβαίως δεν αναφερόμαστε στις διάφορες εκχερσώσεις, μικροκαταπατήσεις στα όρια, μιλάμε για καταπατήσεις στρεμμάτων, οικοπέδων και βάλε.... 
Κάνετε κλικ ΕΔΩ και θα σας φύγει το τσέρμπελο.
(1) Τότε επί Αλιέντε στη Χιλή, οι κατσαρόλες των νοικοκύρηδων ήταν τα όπλα της αντίδρασης στα συλλαλητήρια.
(2) Ποιος είναι αυτός ο αρμόδιος, όταν όλοι οι δασικοί, δασονόμοι και μελετητές χειροκροτούν την ανάρτηση και κύρωση των χαρτών, ούτε αυτοί οι ίδιοι δεν ξέρουν. Εκτός εάν υπάρχει κάποιος τέτοιος  στη Φιγαλία, υπόσχομαι ότι θα ενημερωθώ από τη φίλη μου την Αλεξάνδρα η καλύτερα από την άλλη φίλη μου την Ολυμπία που είναι και τοπική πρόεδρος και πάραυτα θα σας κατατοπίσω δεόντως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου