theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ;

                                                                                                        
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ [κιλικ ΕΔΩ]
                                                                                                        

Αλήθεια  γιατί οι εφημερίδες του Πύργου έθαψαν (1) στην κυριολεξία τις ελπιδοφόρες και άκρως ευοίωνες δηλώσεις του Δ/ντή της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας Άρη Μίχο για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει ανάψει φωτιές στην Ηλεία από τις αρχές τις εβδομάδας και είναι οι εξής:
mixos-aris"... Κάποια προβλήματα που υπήρξαν σχετικά με τον ΕΚΧΑ και το Κτηματολόγιο λύθηκαν το Σαββατοκύριακο και το σύστημα ανταποκρίνεται θετικά στις απαιτήσεις που υπάρχουν, ώστε οι πολίτες να βρίσκουν την περιοχή που τους αφορά. .. Ήδη κάναμε τις πρώτες αντιρρήσεις ατελώς......Θα πρέπει να τονίσω με ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες ότι θα πρέπει να κοιτούν πώς έχει χαρακτηριστεί το χωράφι τους και εάν υπάρχουν έγγραφα, όπως πράξεις χαρακτηρισμού που δεν έχουν περαστεί να έρθουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις ατελώς. Ένα νέο το οποίο ήταν αγωνία όλου του κόσμου αλλά και δική μας αφορά στην αναδασωτέα έκταση του 2007. Όσες εκτάσεις βρήκε η φωτιά και έχουν καταγραφεί ως χωράφια με πρωτοβουλία και ενέργειες της υπηρεσίας αυτά θα αφαιρεθούν από τον χάρτη και ο κόσμος εκεί δεν οφείλει να υποβάλει αντιρρήσεις. Η έκταση αυτή ήταν αρκετά μεγάλη και αυτή τη στιγμή κάνουμε επεξεργασία να απομονώσουμε τα χωράφια αυτά που είχαν κηρυχτεί αναδασωτέα και όταν θα έχουμε τα στοιχεία θα τα προωθήσουμε για να αρθεί ο χαρακτηρισμός»
Αποτέλεσμα εικόνας για δασικοι χαρτες ηλειας

`       Ενώ προηγουμένως οι όποιες αντίθετες κραυγές ή ψηφίσματα έπαιρναν περίοπτες θέσεις και προβάλλονται με απαράμιλλο ζήλο.  
          Εμείς πάντως καθόλου δεν παραξενευόμαστε  καθότι έχουμε οικτράν εμπειρία από πολλά τέτοια όπως π.χ τη θέση που κρατάνε για το Π.Δ. του Κυπαρισσικού Κόλπου, που πάντα προάγουν την αντίδραση και  λαϊκίζουν ασύστολα.
       Δυστυχώς οι διαπλεκόμενοι και αργυρώνητοι παράγοντες και παραγοντίσκοι της Ηλείας κυριαρχούν στα πράγματα της Ηλείας. Εξάλλου από παλιά ο Βαξεβάνης έχει καταγγείλει δημοσίως ότι 
".ο Τύπο για τα πολύ σοβαρά θέματα διαφθοράς που αναδεικνύεται κατά καιρούς  μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα  είναι η απόδειξη του μεγέθους της διαπλοκής που υπάρχει στην περιοχή» και έχει χαρακτηρίσει τον νομό Ηλείας ως φωλιά της διαφθοράς" κλικ ΕΔΩ

(1) Τις δημοσίευσε η "Πρωινή"αλλά με ένα τρόπο προσποιητό, το καταχώνιασε σε ένα ρεπαρτάζ με ένα ξένο τίτλο και εντελώς ουδέτερο, κρύο λες και ήθελε να το κρύψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου