theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ο ΚΑΓΙΑΦΑΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ.....

 ΠΡΩΙΝΗ ΠΥΡΓΟΥ
Με την παραλαβή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την αρμόδια Περιβαλλοντική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου,  Δ/νση ΠΕΧΩΣΧ του έργου Συντήρηση / Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Ξενοδοχειακών Μονάδων & Δικτύων Υποδομής στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα», ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ ΑΕ, ΔΚ Ζαχάρως, ΔΕ Ζαχάρως, Δ. Ζαχάρως, ΠΕ Ηλείας, δρομολογείται η εκκίνηση του έργου.   Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, το έργο κατατάσσεται στην  Ομάδα: «Τουριστικές εγκαταστάσεις και έργα αστικής ανάπτυξης, κτιριακού τομέα, αθλητισμού και αναψυχής», α/α 2: «Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεως και εκτός ορίων οικισμών», υποκατηγορία Α2
Κατά συνέπεια καλείται από την ΠΔΕ κάθε ενδιαφερόμενος, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ζαχάρως, καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Συμβούλιο Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, να λάβει γνώση της παραπάνω Μ.Π.Ε. και να εκφράσει την γνώμη του το οποίο θα πρέπει να αποστείλει στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος . Η διαβούλευση για την ανταλλαγή απόψεων θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Σημειώνουμε ότι το έργο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στον Κάϊαφα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ
με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ. Μέσω της δράσης αυτής προβλέπονται παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων και αποκατάστασης και ανάδειξης των δύο σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών που αποτελούν τις ιαματικές πηγές με νερά κατάλληλα για λουτροθεραπεία και την πιο μεγάλη αξία του Καϊάφα, καθώς συνιστούν σπάνιο συνδυασμό ενός μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου, που χρησιμοποιείται ως χώρος ιαματικών λουτρών εδώ και χιλιάδες χρόνια, και ενός σημαντικού ενδιαιτήματος για πολυάριθμες αποικίες νυχτερίδων, που περιλαμβάνουν αυστηρά προστατευόμενα είδη. Επίσης παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης Καϊάφα.

Μέσω της δράσης επιδιώκεται η υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων για την προστασία του ιαματικού πόρου και των ιστορικών Σπηλαίων από όπου πηγάζει καθώς και για την ήπια διαμόρφωση του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος της Λίμνης για τη βέλτιστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την ομαλή διακίνηση των επισκεπτών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου