Ο Αντώνιος ο Κυπαρισσέυς ..θριαμβολογεί
και επαίρεται με το φιλολογείν!
τι σπουδάζανε τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια οι φίλοι σου, μαθηματικοί και φυσικοί , κλπ. ?
Ειδικά ο τελευταίος, με τη λύση για 30%, είναι πολύ φάουλ.
Η γωνία είναι 20%, και υπάρχουνε -βεβαίως- και άλλοι τρόποι να αποδειχτεί, εκτός απ τον ‘δικό’ μου. Ρώτα έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου στα μαθηματικά, να μας πει επιτέλους τη λύση.
Εχω και μια φιλοσοφική εξήγηση του γεωμετρικού προβλήματος. Θα σας την πω όταν αποφανθείτε για το σωστό τρόπο που βρήκα.
---Η φιλοσοφική εξήγηση έχει σχέση με το ‘ισοσκελές’ τρίγωνο, παρομοιάζοντας τα δύο σκέλη, με τα σκέλη μια όρθιας γυναίκας. Η γυναίκα αυτή φορά ‘μάξι’ φόρεμα, σχιστό ‘στα πλάγια’ (20 μοίρες) , και το άλλο σχίσιμο είναι στις 10 μοίρες. Και τα σκισίματα συναντώνται στην λεκάνη, στη μέση του σώματος, κλπ. κλπ. θα χρειαστούν και ιατρικές ανατομικές γνώσεις.
Πρόκειται για τα πιο αρχαία γεωμετρικά προβλήματα της γεωμετρίας. Το εφεύρε ο Ευκλείδης, όταν τον απάτησε μια γκόμενα… Αυτή τον απάτησε γιατί αυτός ο βλάκας όλο έλυνε εξισώσεις και προβλήματα, και δεν έδινε βάρος στα τριγωνάκια της κοπέλας του.
Για να μην τα πολυλογώ, θέτω ένα ερώτημα: ξέρετε πώς έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες το τριχωτό σημείο πάνω απ το αιδοίο?? Το έλεγαν Δέλτα ! Γιατί είναι ισοσκελές τρίγωνο, σαν ‘δέλτα’, ανάποδο, βεβαίως.
Περισσότερα, σε επόμενο γράμμα μου.
Ο πιο μάγκας απ όλους είναι ο Νταραίος (και όλοι οι νταραίοι) που άναψε φωτιές, και τρέχουμε να τις σβήσουμε…
στρίβοντας τον μύστακα
Απορία ψάλτου βήξ Θοδωρή μου,δεν σε αγνόησα αλλά τα μεγάλα μουστάκια δεν σημαίνει πώς λύνουν και ολα τα προβλήματα.Επίσης ολες οι μέλισες δεν κάνουν μέλι.........Για περισσότερη ενημερωση πήγα στο google στο λήμμα περι τριγώνων και τραπεζίων αλλά δεν έβγαλα άκρη.Ισως μας δώσει εμπνευση ο αέρας της τρανηλάκας οταν με το καλό βρεθούμε κάτω. Αυτά για υγεία και Καλημέρα.
*** Και το άλλο το πήραν και άλλοι δυο καλοί μου φίλοι, φυσικοί με μεταπτυχιακό, αλλά αφού το πάλεψαν δυο-τρείς μέρες σήκωσαν τα χέρια!!!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου