theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΗΜΩΝ, ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΑΚΡΑΙΟΙ


     ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ;




      Οι ακραίοι σε κάθε κράτος - έθνος, οι γνωστοί τοις πάσι γίνονται πιο σκληροί, πιο αδιάλλακτοι και φανατικοί κυρίως σε θέματα εθνικά και σε αλλά σχετικά, παρεμφερή,  όπως μειονότητες, μετανάστες, ιθαγένεια κτ.λ  και έπονται τα άλλα τα κοινωνικά, ακόμα και της θρησκείας. Αφηνιάζουν στην κυριολεξία. Στη χώρα μας είναι οι γνωστοί λεβέντες Ελληναράδες, στην Τουρκία οι Γκρίζοι Λύκοι, στην Αλβανία οι Ουτσεκάδες, οι Τζιχαντιστές, οι Ταλιμπάν και ουκ έστιν αρχή και τέλος.
   Αυτοί οι ακραίοι ανεξαρτήτως σε ποιο κράτος ανήκουν σχετίζονται και έχουν κοινά χαρακτηριστικά όπως:

   α) Πρώτο και κύριο όλοι τους είναι εθνικόφρονες, υπερπατριώτες και εθνικιστές
      β) Θρήσκοι όλοι, άλλοι και θρησκόληπτοι και άλλοι φονταμενταλιστές
      γ) Αντισημίτες, αντισιωνιστές 
 δ) Ανορθολογιστές,πολεμοχαρείς και μιλιταριστές
    ε) Στρατοκράτες (απόστρατοι στρατηγοί) και  κληρικοί, χουντικοί και δωσίλογοι
     ζ) Κυρίως οι περισσότεροι είναι χαμηλής μόρφωσης και επιπέδου, οπισθοδρομικοί.
    στ΄ Συνήθως δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με την τέχνη και την καλλιτεχνία
     η) Οι περισσότεροι είναι ρατσιστές και ξενόφοβοι
         θ)  Και όλοι τους αντικομμουνιστές 

         Πολιτικά περίπου είναι του ιδίου ιδεολογικού φορτίου και ανήκουν στο ίδιο περίπου πολιτικό τόξο, το Εθνικιστικό, πηγαίνοντας με αυξανόμενο ποσοστό από τη δεξιά του κέντρου στην δεξιά, λαϊκή και νέο - φιλελεύθερη,  μέχρι την ακροδεξιά(1) και τη Χρυσή Αυγή. (2) 
     Οπότε σε μικρές ή μεγάλες διακρατικές διαφορές, οι ακραίοι και των δύο κρατών αν και όμοιοι, ομοούσιοι, ομόφρονες  γίνονται αντίπαλοι, εχθροί μέχρι θανάτου.

   Λαμπρό παράδειγμα το Μακεδονικό. Στη μια μεριά οι δικοί μας οι ελληναράδες (χρυσαύγουλα, απόστρατοι, παπάδες και λοιποί θερμοκέφαλοι, φονταμενταλιστές Χριστιανοί) και από την άλλη όλοι οι σκληροπυρηνικοί του VMRO-DPMNE και εδώ απόστρατοι, ιμάμηδες, φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι  με αρχηγό τον Γκρουέφσκι (3) επί δέκα χρόνια πρωθυπουργό, που γέμισε τα Σκόπια με αγάλματα του Αλέξανδρου και του Βουκεφάλα. Φαντασθείτε να διαπραγματευτούν κάποιοι με οποιονδήποτε από αυτούς τους λεβέντες. Υπερπατριώτες και οι μεν και οι δε. Εδώ ταιριάζει: κρατάτε Τούρκοι τα άλογα...
   
  (1) Στην Αριστερά δεν λέμε ακροαριστεροί, αλλά αριστεριστές και Αναρχικοί. Και βεβαίως όλοι αυτοί επουδενί φέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους ακροδεξιούς. Τουναντίον φέρουν τα ακριβώς αντίθετα. 
  (2) Τελικά σε όλη την πολιτική κονίστρα οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ που περιλαμβάνονται;  
 (3) Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι διαπραγματευτής από την πλευρά της ΠΓΔΜ είναι ο Βάσκο Ναουμόφσκι και πρόεδρος ο Γιόργ Ιβάνοφ από το σκληροπυρηνικό κόμμα του Γκρουέφσκι. Και οι δικοί μας χαλάνε τον κόσμο.   
 (4) Οι γελοιογραφίες είναι του Κώστα Γρηγοριάδη, του Παντελή Ζερβού και του Γιάννη Ιωάννου από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

2 σχόλια:

  1. αυτο που με βεβαιωτητα παντα βλεπω αγαπητε θοδωρε ειναι οτιβλεπουμε παντα ωσ ρατσιστες και φασιστες ολους τους αλλους και αγνοουμαι να κοιταξουμε και τα του οικου μας μηπως μεσα σε μας δεν υπαρχουν αριστερα φασιστακια και μισανθρωποι μηπως και σε αυτον τον χωρο δεν υπαρχουν αγραμματοι και μισανθρωποι ανθρωποι πολεμοχαρεις και αιματοχαρεις γιατι δηλ αυτοι να υπαρχουν στους αλλους χωρουςεγω γνωριζω ανθρωπους απο την αριστερα που σε θεωρουν δογματικο γιατι δεν ενεδωσες στα δικα τους θελω ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα σε ολους τους χωρους υπαρχουν απο ολα τα φρουτα δες τον Τσιπρα απο τον Περισο ξεκινησε και του τζωρτζ σωρος τα συμφεροντα εξυπηρετει τι αλλο να δε ι κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είτε γεράνια , είτε κόκκινη είναι η λαβή του μαχαιριού, τον ίδιο πόνο προξενεί κατά το ξεκοίλιασμα της κοινωνίας των "ανθρώπων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή