theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Το Αίτημα του Φορέας Διαχείριση Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου

         Από τον Σεπτέμβριο, κοντά στους τρεις μήνες ο ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ.),  έχει αποστείλει αίτημα στο δήμο Ζαχάως προκειμένου να του παραχωρήσει δημοτικό κτήριο για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ετών για τη δημιουργία νέου Κέντρου Πληροφόρησης. Αυτό είναι αναγκαίο στα πλαίσια του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος για το περιβάλλον (ΕΣΠΑ 2014-2020). 
    Και ο Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ πολύ σωστά ισχυρίζεται ότι με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η ευκαιρία μιας «εικονικής» περιήγησης, μιας «βιωματικής» εμπειρίας στο περιβάλλον της περιοχής, ώστε ο επισκέπτης να καταφέρει σταδιακά, αβίαστα και σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, να αποδομήσει την προστατευόμενη περιοχή στα επιμέρους συστατικά της και με βάση αυτά να ανασυνθέσει την εικόνα της και να αποκτήσει μια σαφή και ικανοποιητική αντίληψη για τις ιδιαιτερότητες και τις αξίες του. 
    Όμως ο δήμος μας,  δεν το έχει φέρει ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο!!! 
Ποιος είναι ο λόγος; Νομίζω ότι όλοι τον ξέρετε και πολύ καλά μάλιστα. 
    Επί τόσα χρόνια, από το 2010, που η τωρινή δημοτική αρχή ήταν αντιπολίτευση, είναι σφοδρή πολέμια κατά του Π.Δ. για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου, βάσει του οποίου καθορίζεται η ίδρυση και η λειτουργία του Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ . και του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Και τι δεν του προσάπτουν; Τα πιο χαρακτηριστικά ότι είναι αντιαναπτυξιακό, ταφόπλακα για την περιοχή και υφαρπάζει τις περιουσίες του κόσμου. Η ίδια ΄λυσσαλέα στάση υπήρξε και από την πρώην δημοτική αρχή, του Πανταζάρα. Σε αυτόν τον τομέα μεταξύ τους είχαν την ίδια ακριβώς αντίδραση, αν και μοναδική.
    Εδώ έχουν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του Π.Δ και θα προσφέρουν και κτίριο στον αδυσώπητο εχθρό; Δεν γίνονται επουδενί αυτά τα πράγματα! 
    Δεν είναι αυτοδιάψευση και αυτοξεφτίλα;
   Σε χθεσινή επικοινωνία μας με τον δήμαρχο και στην πρότασή μου να αφήσουν την άσκοπη και ατέρμονη αντιδρασή τους και να δώσουν το γιαπί του  Χριστόπουλου στην διακλάδωση του Κακοβάτου που τόσα χρόνια χάσκει και είναι ότι πρέπει, μου απάντησε ότι "αυτό έλειπε να δεσμεύσουν τέτοιο κτήριο για 20 χρόνια"
    Αυτά μας είπε αυτά σας γράφω....

4 σχόλια:

  1. Ωραίο κτίριο,ευρύχωρο ,με θέα,εξαίρετη η επιλογή σου.
    Με την κατάλληλη διαμόφωση μπορεί να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει ενα σωρό κοπρίτες <> του κ@λου,αργόσχολους ή και κρατικοδίαιτους συνταξιούχους να <> το εισοδημά τους, ισως και την αφεντιά σου και παρατρεχάμενους γνωστούς,φίλους,κουμπάρους,εξαργυρώνοντας τον λυσσαλέο,ακατανόητο,μισανθρωπικό<>σου,κατάργησης των δημοκρατικών δικαιώματων των ιθαγενών και παράλληλα εξυπηρέτησης ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΞΟΧΩΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδογενή Λεβέντη μου, μην βιάζεσαι θα σου απαντήσω, ακριβώς όπως αρμόζει στο υφάκι σου και στις κομπλεξικές σου εμμονές.

      Διαγραφή
    2. Μιλάς για κόμπλεξ και εμμονές εσύ?Αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας!!Μου θυμίζεις αυτόν που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και έβριζε και αναρωτιόταν γιατί ολοι πηγαίνουν ανάποδα!! Δυστυχώς μόνο τα εμφανή συμπλέγματά σου δεν δικαιολογούν τις εμμονές σου.Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθούν ,οπως εχει ηδη συμβεί,οι περισσότεροι συμπολίτες σου,το δόλο και το αλισβερίσι που σέ υποκινούν._

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή χρεωκοπήσαμε επειδή μας ζηλεύουν οι κακοί κσένοι και φτέναι οι πωλιτικοί και όχι επειδή ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι "φορείς" με τεμπελόσκυλα αχαμνοξύστες ΔΥ που θέλουν με τον ζόρι να μας ενημερώσουν. Τι του λείπει του ψυριάρη; φούντα με μαργαριτάρι!
    Ρε, άει σαπέρα...Τα ωραία μας λεφτά που μας βγαίνει το κ@λος να τα βγάλουμε, μας τα παίρνει το κράτος για να συντηρεί τέτοιους φορείς; Και δεν έχουμε αξονικούς στα νοσοκομεία και F16 στο Αιγαίο; Όταν φτάσει ο Ερντογάν ως τη Ζαχάρω, να μη ξεχάσουμε να τον ξεναγήσουμε στο κτίριο για να ευαισθητοποιηθεί για τη προστασία του ζαχαρέικου λούτσου!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή