theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ξεσηκωμός στη Ζουρτσα για τη Υποβάθμιση του Λυκείου

Η κυβέρνηση πιστή στην νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβαθμίζει και ξεπουλάει κάθε τι το δημόσιο.
ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΣΚΑΡΆΔΕς ΔΕΝ ΠΡΟΛΆΒΑΤΕ ΝΑ ΠΆΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΑΤΙΜΟΙ...

     Απόψε στο Δ.Σ στο δήμο Ζαχάρως το 1ο θέμα και το 2ο είναι: 
       1- Προτάσεις μεταβολών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για το Σχολικό Έτος 2020-2021 (Μετατροπή του Γ.Ε.Λ.  Νέας Φιγαλείας σε Λυκειακές Τάξεις και προσάρτηση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Νέας Φιγαλείας).

Με  το υπ. αριθμ. 14196/22-11-2019  σχετικό έγγραφο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας μας γνώρισε ότι προτάθηκε (σε απάντηση του υπ. αριθμ. 165494/ΓΔ4/22-10-2019 εγγράφου του  Υ.ΠΑΙ.Θ προς την υπηρεσία τους) η μετατροπή του ΓΕ.Λ. Νέας Φιγαλείας σε Λυκειακές Τάξεις και την προσάρτηση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Νέας Φιγαλείας.
2-Προτάσεις μεταβολών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για το Σχολικό Έτος 2020-2021.
Με  το υπ. αριθμ. 10276/15-11-2019  σχετικό έγγραφο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας μας ζητά να γνωμοδοτήσουμε  στις παρακάτω προτάσεις μεταβολών σχολικών μονάδων αρμοδιότητας μας, στα εξής:
Προτείνεται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας:
  1. H προαγωγή του 5/θ Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας σε 6/θ  λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη..
  2. Ο υποβιβασμός του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου σε 3/θ επειδή παρουσιάζει σταθερή μείωση του αριθμού των μαθητών.
Προτείνεται η λήψη απόφασης για:
1.- Την  προαγωγή του 5/θ Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας σε 6/θ  λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

2.- Εκφράζει αντιρρήσεις για  τον υποβιβασμό του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου σε 3/θ επειδή

Για το 1ο θέμα συνεπάγεται την υποβάθμιση του Γενικού Λυκείου Φιγαλίας με πρώτη συνέπεια την απώλεια της ταυτότητας και του χαρακτήρα ως Λύκειο αλλά και της αυτοδυναμίας του.

Επί του θέματος :
Ο υποβάθμιση του Λυκείου είναι πρόταση της Β΄Εκπαίδευσης μετά από δεσμευτικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και ο δήμος ποιεί την νήσσαν αν και οι Ζουρτσάνοι δημοτικοί σύμβουλοι, Βλάχος, Μπαλαδήμας και φυσικά ο Καράπαπας δεσμεύτηκαν για αρνητική στάση. Πιστεύω και ο Τάγαρης , που δεν τηλεφωνηθήκαμε.
- Η χθεσινοβραδυνή απόφαση του Δ.Σ Φιγαλία είναι καταπέλτης κατά της πρότασης -απόφασης
Αξίζει να τονισθεί η κυρία αντιδήμαρχος  Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής καθώς και Αναπληρώτρια  Δημάρχου Δήμητρα Σκαλτσά. προσπάθησε μετά μανίας να πείσει τους Ζουρτσάνους ότι η υποβάθμιση είναι προς το συμφέρον τους!!
Και ξέρετε την παροιμία "σφάξε με πασά μου να αγιάσω, το δημοτικό από 5θέσιο το κάνουν 6θέσιο. Σιγά τα αυγά μπροστά στον υποβιβασμό του Λυκείου.
Στο Γιαννιτσοχώρι το 4θέσιο δημοτικό θα το κάνουν 3θέσιο. Καλά κάνουν αφού ο δήμος δεν έκανε τίπιτα για τις αθρόες μεταγραφές στη Ζαχάρω που το δημοτικό ...πρήστηκε και έγινε τούμπανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου