theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τα μεγάλα ψέματα για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος και το παραμύθι με την Τσακώνα

   Τελικά η περιλάλητη ημερίδα-φιέστα στη Ζαχάρω, Αναπτυξιακή παρακαλώ, στην ουσία μια μεγάλη η μπουρμπουλήθρα, είχε και τα καλά της. 
Ναι καλό ήταν που έφερε στην επιφάνεια τα τρία (3)  μείζονα θέματα της περιοχής μας και ξεσκέπασε, καλύτερα ξεβράκωσε το βασιλιά!!
   Σε όλους είναι γνωστά:
    α) Οδός Πατρών - Πύργος & Πύργος-Τσακώνα
     β) Καϊάφας, 
     γ)  Π.Δ
patra-pyrgos-dromos
    
α)  Για το δρόμο Πατρών - Πύργου   όλα τα κοινωνικά ΜΜΕ, έντυπα και ιντερνετικά έχουν πάρει φωτιά. Η κυβέρνηση  πλέον με διαφόρους υπόγειους τρόπους και κάθε είδους δολιχοδρομίες  επιχειρεί αφενός να ακυρώσει τις προηγούμενες συμβάσεις, 5 τον αριθμό, για να δώσει το έργο στον εθνικό εργολάβο, που κατάγεται και από το Κατάλαλο και μάλιστα με ο% έκτωση όταν οι συμβάσεις επι Συριζα είναι με έκπτωση 50% Γενικά για αυτό το όργιο διαβάστε  την αλήθεια κλικΕΔΩ. Θα σας φύγει το τσερβέλο!!!
    Άμ το άλλο; Ο δρόμος Πύργος - Τσακώνα έχει μεγάλη πλάκα!  Άλλο οι τοπικοί βουλευτές, άλλο οι τοπικοί φορείς και άλλο η κεντρική εξουσία Γενικό κομφούζιο! Και όλοι εκτοξεύουν Χριστουγεννιατικα λαμπιόνια.   φανφαρες και τσακωνικές μελιτζάνες. [1]
    Δείτε τι έλεγαν η Αυγερινοπούλου και ο Νικολακόπουλος στην ημερίδα-φιέστα αλλά και τον Μαλιούχο πως τους άδειασε όλους και το παραμύθι το ξέγραψε εντελώς. [κλικΕΔΩ]
Προχτές ακόμα ο μέγας λογάς και πανω από όλα πατριώτης Φαρμάκης στο Περιφερειακό       Συμβούλιο του Πύργου [κλικ ΕΔΩ] διατυμπάνιζε περί Τσακώνα και Τσακώνα, Κακόμοιρο πόπολο, γλείφεις την καραμέλα και κοιμάσαι χορτάτο! Όμως τελεία και παύλα, ο περιφερειάρχης προέβη σε σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο έργο και θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία,. Και μάλιστα εννεαμελή. Τώρα κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι!!! Ο Φαρμάκης το είπε ότι "επάνω από τα δικαιώματα του τόπου μας δεν βάζει τίποτα και κανέναν" και το έκανε!
   Ένας δε πατριώτης μου τόνισε: "Τι χολοσκάς, άστους να χτυπιούνται.Για εμάς  στο χωριό λίγο το κακό, άσε που δε που όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  "Ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα θα ολοκληρωθεί μελετητικά, θα γίνει ως δημόσιο έργο" οπότε βολευόμαστε μια χαρά....
        Εν παρόδω και ένα καλό νέο. Είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε πάλι το του-του στα χωριά μας, πάλι το τρένο στις γραμμές.  [κλικ ΕΔΩ ] Αμήν και να πάω και μια λαμπάδα στον Άγιο Νικόλα, τώρα που τον ανασκεύασε η κ. Σόνια, η Κυρά και Αρχόντισσα του χωριού μας:

    Για τα άλλα δύο έχουμε πάρα πολλές φορές αναφερθεί αλλά και συνέχεια θα αναφερόμαστε διότι η παραπληροφόρηση είναι μεγάλη και η πολεμική λυσσαλέα. 
    Ας πούμε λοιπόν δυο λόγια : 
β) Κάποιος δήθεν ειδήμων της συφοράς αμόλησε μια πομπώδη μπούρδα για ένα έγγραφο- Master plan. Όχι μόνο μπούρδα, γιατί αυτή η ιστορία έγινε το 2010 για το ΕΣΠΑ 2007-2013, φέξε μου και ..γλίστρησα,   {όλη η αλήθεια ΕΔΩ &  ΕΔΩ}   αλλά και ωμή παρερμηνεία του εγγράφου. Δυστυχώς το υιοθέτησε και δήμαρχος όπως έγραψε η κολλητή του πλέον φυλλάδα. 
        Παραπληροφόρηση και λαϊκισμός χειρίστου είδους 
       Ειδικά γι αυτή τη μεγαλόστομη  μπούρδα ύπουλη διαστρεύλωση θα τα πούμε και εντός και επί τα αυτά λίαν συντόμως. 
         Φτάνει πια κ. Δομέστιχε, σε έχουμε πάρει χαμπάρι..
γ) Σίγουρα θυμάστε ότι μέχρι πέρυσι όλως των αρνητών και πολέμιων του Π.Δ τα κύρια επιχειρήματα ήταν η απαγόρευση του μπάνιου σε όλο το μήκος της παραλίας, η κατάλυση των αγροτικών δρόμων, η επιλεγμένη γεωργία και φωνασκούσαν μανιωδώς για κάτι κουκουναριές.[κλικ  ΕΔΩ], τώρα έχουν αλλάξει τροπάρι. Τα πρωτεύοντα επιχειρήματα πλέον είναι η αρπαγή των περιουσιών και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, που δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, αλλά ψεύτικα. Για κάτι σύκα έλεγαν για να αποδείξουν την αναξιοπιστία της Ει.Πε. Μ.Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η ουσία ότι δηλαδή η περιοχή τέθηκε σε αυστηρή προστασία, βάσει δεσμευτικών Οδηγιών της Ε.Ε. και για τα 3 σπάνια είδη:
  • Tα παραλιακά δασύλλια, 
  • Τις αμμοθίνες  και 
  • Τις χελώνες Caretta-Caretta
Τελευταία λένε ότι δήθεν αστυνομεύει την περιοχή ο Αρχέλων... Να δούμε τι άλλο θα βρούνε......
Δεν πάνε να βαράνε και να χτυπιούνται, τελικά τον πισινό τους θα φάνε.
 Οι νόμοι είναι νόμοι και το δίκιο της Ε.Ε. κυρίαρχο. κλικ ΕΔΩ τρένο

[1] Στον δήμο μας έχει επικρατήσει και στους απλούς λόγους αλλά και σε όλα τα δημοτικά δελτία κτ.λ να διατυμπανίζουν, σπαστικά μπορώ να ισχυριστώ,  για καθαρούς λαϊκίστκους λόγους 'ο δήμος Ζαχάρως Φιγαλίας κι ο δήμος Ζαχάρως Φιγαλίας" ενώ επίσημα είναι κατοχυρωμένο σκέτο Ζαχάρως. και έτσι χαϊδεύουν τα αυτιά του Ζουρτσάνων. Κατά ανάλογο τρόπο  όλες οι πολιτικές και πολιτειακές εξουσίες, συμπεριλαμβανομένων και ΜΜΕ του Πύργου, όταν αναφέρονται στον δρόμο Πάτρα-Πύργος προσθέτουν και την Τσακώνα. 
      Και όλοι στην νιρβάνα μας!!!

3 σχόλια:

  1. α)Δρόμος Πατρών-Πύργου,κατασκευάστηκε το 1981-1982 καί ό,τι αν λέγεται και γράφεται σαν αυτοτελές έργο σε κάθε νοήμονα πολίτη της Δυτικής Ελλάδας δεν υφίσταται.Αντίθετα υπάρχει ο πράγματι πολύπαθος δυτικός οδικός άξονας που θα ένωνε όλη την Δυτική Ελλάδα ξεκινώντας από την Ηπειρο και καταλήγοντας στον νότο
    της Πελοποννήσου.Στην αρχή ΙΟΝΙΑ,κατόπιν ΟΛΥΜΠΙΑ (γιατί διεσχιζε την Ολυμπιακή ΓΗ και ΟΧΙ γιατί θα κατέληγε στην Ολυμπία) και τώρα ΠΆΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ πάλι.
    Το τι έλεγε και τι λέει ο κατά περιόδους ¨επαϊων¨ ασχολούμενος με τα κοινά,όποιο πολιτικό χώρο και αν πρεσβεύει,αφορά τους κουτσομπόληδες του διαδικτύου.
    Το συμπέρασμα είναι,ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για έναν ασφαλή οδικό άξονα στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο καθώς και στην ένωσή του με αυτόν της κεντρικής Πελοποννήσου.
    β)Για τον Καϊάφα το μόνο που μπορώ να γράψω είναι ότι η υποκρισία και ο φαρισαϊσμος περισεύουν.Ανυπαρξία ουσιαστικού ενδιαφέροντος,από επισκέπτες του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστου.Επισκέπτες που στα δύσκολα (2007) εγκατέλειψαν πρώτοι (σαν τα ποντίκια το βυθιζόμενο σκάφος)το δοκιμαζόμενο δάσος .
    γ)ΠΔ:Είτε το θέλεις είτε όχι ,την Ζαχάρω την περιορίζει στους λόφους.Τα φαραωνικά 20 στρέμματα σε συνδυασμό με τις λιλιπούτειες αναπτυξιακές εγκαταστάσεις υποβαθμίζει την αξία της γης.Ο εξοβελισμός κάθε είδους δραστηριότητας
    από την παραλιακή ζώνη και ο έλεγχος σε φορείς του καλοκαιριού (που είναι ο ΑΡΧΕΛΩΝ το χειμώνα;)καθώς και η πλήρης απαξία των κατοίκων της περιοχής,σαφέστατα λειτουργεί σαν ταφόπλακα της πόλης της Ζαχάρως.
    ΥΓ.Στον πατριώτη σου (του οποίου τη γνώμη μάλλον ενστερνίζεσαι αφού μας την αναφέρεις) ταιριάζει η παροιμία
    ¨απ'όξω απ'τη φουστάνα μου κι ας είναι και στη μάνα μου¨αλλα να ξέρει ότι μέχρι να τελειώσει μελετητικά και να ολοκληρωθεί δημόσια το ΤΣΑΚΩΝΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ (στην άλλη ζώη)και μέχρι να μπει στον ασφαλή δρόμο των μεγαλοεργολάβων θα περνάει απο τη στροφή στην Ελαία,στα S-άκια στο Κοπάνακι,στο χάσιμο πριν το Δώριο και να εύχεται να μην συναντηθεί με τα αγριογούρουνα στην ευθεία της Καλλιρόης.Στη δε άλλη πλευρά,αυτή προς τους “ΆΣΤΟΥΣ¨πριν μπεί στον ασφαλή δρόμο των μεγαλο ή μικρο- εργολάβων θα περάσει απ'τις αναρίθμητες εμπατές απ'τα χωράφια ,τις πανέμορφες στροφές στο Κλειδί,στα Πεπέϊκα στο Ανεμοχώρι,το χάσιμο στο Αγρίδι (για να μην υστερεί από την άλλη διαδρομή) και να μην ξεχάσω τα αγριογούρουνα στον Καϊάφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά ρε λεβέντη γιατί κρύβεσαι και δεν μας χαρίζεις το ονοματάκι σου; Τόσο ακριβό είναι; Ή μεγάλο; Τέλος πάντων, αφού προτιμάς έτσι ανώνυμος με γεάσου και χαρά σου! Φτάνει όμως να μιλάς για πράγματα κοινού ενδιαφέροντος έτσι γενικά,αόριστα κι ...ανώδυνα, εκφράζοντας απλώς τις δικές σου απόψεις, διαπιστώσεις. Στο α) & β)κάπως έτσι τα λες, στο γ) όμως, όπως και όλοι οι Καπαδόκες, Δομέστιχοι και ερίφηδες που δυστυχώς ανθίζουν στο Πυλαίο Πεδίο, όλα σου τα επιχειρήματα στηρίζονται σε εντελώς παραποιημένες θέσεις του Π.Δ. Λοιπόν το σχόλιο σου με τη δέουσα απάντηση θα είναι θα συμπεριλαμβάνονται στις νεότερες αναρτήσεις. Αλλά ρε λεβέντη δεν αντέχω, εκείνο το που είναι ο ΑΡΧΕΛΩΝ το χειμώνα τι το ήθελες; Είναι ακαταμάχητο! Θα τα πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου ξαναέγραψα αν δεν αντέχεις την κριτική απλά απενεργοποίησε τα ανώνυμα σχόλια, για να ξαναζήσεις τη μοναξιά που σε οδήγησε να τα επανενεργοποιήσεις όταν το δοκίμασες την προηγούμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή