theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ


 Αυτό το κείμενο  τα έγραψα  όταν έμαθα τα σχετικά με τις
 πρόσφατες εκλογές  του Εμπορικού Συλλόγου στη Ζαχάρω
 και επεμβαίνω με ωμό και δημόσιο λόγο γιατί η 
 δημοκρατία δεν έχει συρματοπλέγματα αλλά είναι μια και 
 ατόφια παντού και πάντοτε. 
      Όταν σε μια κοινωνία ο άξιος δημότης, ο πολίτης κατά Αριστοτέλη αντί να ανταμείβεται με αναγνώριση και προτίμηση από τους υπολοίπους, αλλά  αντίθετα διαβάλλεται, υποτιμάται, απαξιώνεται τότε η κοινωνία είναι αν μη τι άλλο μεταπρατική – για αγαθά και προϊόντα λίγο το κακό- και ξένη του δικαίου και του καλού, της έντιμης γνώσης, της ανεξάρτητης, ελεύθερης γνώμης, της ίδιας της Δημοκρατίας. Τότε τα άτομα, που είναι μέλη της είναι άβουλα και εξαρτώμενα από την κάθε εξουσία ή παραεξουσία και είναι απλά    ρουλεμάν  αναμετάδοσης ή μεταβίβασης εντολών….  Άγονται και φέρονται.
Αριστοτέλης και Εσωτερισμός  Και άξιος δημότης/πολίτης είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τα κοινά με εντελώς άδολη ανιδιοτέλεια και πολλάκις κόντρα στο ιδιωτικό του συμφέρον.  [1]
   Μα είναι δυνατόν, κύριοι έμποροι και επαγγελματίες του χώρου, παμψηφεί να μην  εκλέγετε τον Αργύρη πρώτο και τροπαιούχο;
   Σας ρωτώ ευθέως έναν-έναν: Ποιος είναι πιο ικανός και ενεργός από όλο το σινάφι σας;
    Τα τελευταία 6 χρόνια που ο Αργύρης όχι μόνο δεν ήταν πρόεδρος αλλά έλειπε εντελώς από το 7μελές δ.σ. τι έκανε ο Σύλλογος; Κι όμως ναι, συνδιοργάνωσε ένα καρναβάλι και μια πρωτομαγιά στον Καϊάφα.
   Βεβαίως κατανοώ τις επικρατούσες συνθήκες που ο Αργύρης ενεργεί και δραστηριοποιείται. Είναι  εντελώς ανεξάρτητος και όχι μόνο δεν τον στηρίζει κ α ν έ ν α ς  αλλά ούτε έχει την εύνοια κανενός άρχοντα, ντόπιου ή μη. Παρά μόνο το δίκιο και την αλήθεια και μπράβο του!!!  Και μάλιστα πολλάκις κόντρα στα συμφέροντά του καθώς το επάγγελμά του είναι άμεσα εξαρτώμενο, μαγαζί έχει ο άνθρωπος και δεν κρέμεται από τον δημόσιο κορβανά, όπως λόγου χάρη εγώ κι ο κουμπαράκος μου.
    Αυτή είναι η Αλήθεια και μόνο!!!
  Οπότε υπ΄αυτές τις συνθήκες είναι επιτυχία και τιμή που ο Αργύρης εκλέχτηκε στο συμβούλιο,  Η συμβολή του θα γίνει αισθητή σε όλο τον δήμο.
  
[1] Αξίζει να διαβάσετε αυτό από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ του Αριστοτέλη  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου