theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ// ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!

Από τον Σεπτέμβριο πέρυσι που ανέλαβε η εκλεγείσα δημοτική αρχή και έγινε η νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, κοντεύει ένας χρόνος και όλο αυτό τον καιρό συντελείται στη Βουλή του δήμου, στο Δ.Σ.  ένα μεγάλο θεσμικό ατόπημα, μια καραμπινάτη παραβίαση της νόμιμης λειτουργίας. Κι όμως δεν αντιδρά κανείς, πλήρης αναισθησία. 
    Εδώ είναι Sugartown!!!

   Συγκεκριμένα η σύνθεση του δ.σ. σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών, αλλά και λόγω ειδικών συνθηκών [μη συμμετοχή εκ του νόμου της Πανταζικής παράταξης]  είναι 16 δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΔΑ [Αλεξανδροπουλικοί] και 5 της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποτελούν την ελασσομείζονα αντιπολίτευση. Όμως από την αρχή και σε συνεχή βάση μια δημοτική σύμβουλος από τους πέντε απουσιάζει από όλες τις συνεδριάσεις και δυστυχώς σε κανέναν δεν καίγεται καρφί.
   Αυτό δεν είναι αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και προσβολή της λαϊκής κυριαρχίας;   
    Είναι πασιφανές ότι αυτή η σύνθεση συμφέρει πρώτα και κύρια τη δημοτική αρχή, καθότι με μεγαλύτερη ευκολία περνά οποιαδήποτε απόφαση, οπότε αυτή κάνει τον ψόφιο κοριό. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η στάση του προέδρου του δ.σ, που είναι υποχρεωμένος από    τον νόμο να είναι εγγυητής και φύλακας της νόμιμης λειτουργίας. 
  Κύριε πρόεδρε το 68 (3,4,5) άρθρο του ν. 3852/10 [Καλλικράτης] είναι σαφέστατο:
  • 3. Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου. 
  • 4. Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας. 
  • 5. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
   Εξίσου μεγάλα ερωτηματικά ανακύπτουν κι από την στάση της ελασσομείζονος  αντιπολίτευσης και δη του επικεφαλής της Χρήστου Γιαννόπουλου που κόπτεται για την όλη νομιμότητα και ορθά πράττει.
    Αλήθεια τι κρύβεται πίσω από αυτή την στάση; [1]  Πολύ παράξενα πράγματα....
    Βεβαίως οι αποφάσεις κοινοποιούνται στη Διαύγεια και στην ΑΥΕ ΟΤΑ της Περιφέρειας και επομένως έπρεπε ήδη να είχε αντιδράσει. Τώρα γιατί δεν αντιδρά είναι άλλο καπέλο. Το πιθανότερο είναι ότι η κ. Επόπτης δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα!
   Υπάρχει και η άλλη περίπτωση, που την αναφέρω κι ας είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Ο πρόεδρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι να νομίζουν ότι το εν λόγω άρθρο έχει καταργηθεί με τον Κλεισθένη. 
       Όλα είναι πιθανά!!!
Το Δ.Σ. είναι ένα μπουρλότο και φαντάζεστε να ακυρωθούν διάφορες αμφισβητούμενες αποφάσεις! 
[1 Έντονα λέγεται στην αγορά πως αιτία είναι ότι ο αναπληρωματικός της κυρίας απούσας είναι γιος του Χρήστου υπάρχει ένα σχετικό ..μπέρδεμα. Επουδενί όμως αυτό δικαιολογεί μια τέτοια στάση. Εξυπακούεται ότι αναμένουμε εξήγηση από τον ίδιο τον Χρήστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου