theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ

Από τον φίλτατο  φίλο {ΜΤ;} λάβαμε το παρακάτω
 εξαίρετο μήνυμα. Το δημοσιεύω επί λέξει γιατί 
είναι πολύ επίκαιρο & εύστοχο   


  Αγαπητέ Θοδωρή καλημέρα

     Βλέποντας τις ενέργειες του Δήμου για τις ανεμογεννήτριες θέλω να μοιραστώ 2-3 σκέψεις. 
       1. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος έσπευσαν να ζητήσουν ακύρωση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών βάσει της ζημιάς που θα γίνει στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομία που είναι δυο από βασικά αναπτυξιακά στοιχεία του τόπου. Αυτό την ίδια στιγμή που η ίδια Δημοτική Αρχή ζητά την κατάργηση του νόμου που προστατεύει το πιο ευαίσθητο τμήμα του περιβάλλοντος της  περιοχής. Η περιβαλλοντική νομοθεσία είναι καλή για τα κορφοβούνια αλλά δεν είναι καλή για την παράκτια ζώνη με τις καλοκαιρινές παράγκες – καντίνες, και το κόσμημα της λίμνης Καϊάφα που έχει γίνει χαβούζα. 
      2.  Ο νέος Δήμαρχος τελικά βλέπει την ανάπτυξη της περιοχής όπως και ο προηγούμενος. Δε θέλει έλεγχο των αυθαιρεσιών, δε θέλει τάξη και νομιμότητα, δε θέλει κανόνες. Τους κανόνες και τους νόμους τους θέλει και τους ήθελε μακριά από το «τσιφλίκι» τους. Να εφαρμοστούν στα βουνά οι νόμοι, όχι εκεί που ζούμε.
        3. Αν στα βουνά αποφάσισαν να στήσουν ανεμογεννήτριες ας σκεφτεί η νέα Δημοτική Αρχή τι θα χτίσουν στις παραλίες και στους κάμπους αν δεν υπάρξει προστασία του περιβάλλοντος. Η περιοχή θα γίνει σαν τη Λούτσα και το Τολό και για να πας για κολύμπι θα πληρώνεις εισιτήριο στα ξενοδοχεία.         
Με αφορμή όσα γίνονται με τις ανεμογεννήτριες, 
ας σκεφτούν όσο είναι καιρός τι θα γίνει μπροστά 
στα σπίτια μας και μέσα στις αυλές αν αρθεί η 
περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.                                         ΜΣΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου